Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

PostNL bulls aan de leiding

PostNL bulls aan de leiding

Op menig speelveld is een structurele verbetering van het koersverloop zichtbaar. De corona-ellende lijkt volledig geabsorbeerd te zijn. Wel of niet mee eens, wel of niet terecht, de beurs heeft altijd gelijk heb ik geleerd. Dus profiteer van de terugkeer van de bulls.

Dit is ook het geval op de dagchart van PostNL. De bulls gaan aan de leiding. Ik zal de verwachte route voor u uitstippelen.

Positieve trend

Onlangs werd er vanaf de spike-top op 1,57+ een correctie ingezet die keurig werd opgevangen door de SMA-lijn rond €1,22. Een klein beetje overshooting, maar de bulls wisten zich op tijd te vermannen, prima ondersteund door de swingteller die een volledige correctie reeks liet zien.

Vanaf de gemiddelde lijn veerde de koers weer op met inmiddels alle indicatoren in de plus. Afgelopen vrijdag werd een Bullish Engulfing patroon neergezet, vandaag staat de swingteller op +5 en de RSI nipt boven de 50-lijn.

Ook de NBTrade Indicator wijst in de richting van de bulls. Niets staat hen in de weg om hogere niveaus op te zoeken.

Ruim speelveld

Als we de krijtstrepen in de analyse betrekken, dan kunnen we vaststellen dat het speelveld zeer ruim is. Onder in het veld liggen de SMA-lijn en de groene steunstreep dicht bij elkaar rond €1,22/20. Dat is een prima vangnet voor de bulls mochten zij behoefte hebben aan een extra aanloop.

Boven in het veld ligt pas op €1,57+ de eerste beer te wachten. Dit impliceert een uitstekende Risk/Reward Ratio voor beleggers die een kooppositie aangaan. Het winstpotentieel is vele malen beter dan de verliesruimte.

Coaching

Koopjesjagers, maar ook de wat defensief ingestelde trendbeleggers krijgen een koopkans aangereikt. Het meest waarschijnlijke scenario is immers een aantrekkende koers naar de 1,57+ zone.

De verwachtingen zijn positief, tenzij het sentiment omslaat en er zwarte candles verschijnen met een rood gekleurde swingteller. Maar vooralsnog gaan de bulls aan de leiding.

 

Turbo's

BNP Paribas PostNL Turbo Long

BNP Paribas PostNL Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare