Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Offensieve koopkans Prosus

Offensieve koopkans Prosus

Voor anticiperende beleggers is het altijd interessant om te zoeken naar koopkansen, ook al worden die nog niet ondersteund door mijn marktlensindicatoren. Veelal zijn dit charttechnisch gevoede kansen op dagcharts.

Op dit moment is er een propositie gaande op de dagkaart van Prosus. Ik zal het verwachte scenario voor u schetsen.

Positieve ondertoon

Al geruime tijd is er sprake van een positieve ondertoon, getuige de koersvorming boven een fier opkrullende gemiddelde lijn. Dit is de objectieve bevinding. De subjectieve waarneming geeft als resultaat een serie hogere toppen en hogere bodems met 73+ als recente bodem en 85+ als recente top.

Maar onder in het veld is bodemvorming mogelijk hoger dan 73+, namelijk 79+ als zijnde de 50% Fibo-lijn.

Vandaag wordt geprobeerd een witte candle te plaatsen als eerste indicatie van bodemvorming. Er zijn bodemstampers in actie om de weg te effenen voor een nieuwe bullenparade.

Bodemvorming

Goed, de witte candle in combinatie met de Fibo-lijn zijn de ingrediënten voor een mogelijk steunscenario, ofwel bodemscenario. Mits de koers boven de 79+ blijft bewegen, liefst met witte candles, is een rally mogelijk richting de genoemde weerstand op 85+.

Onder 79+ is een diepere correctie mogelijk naar de SMA-lijn op 74+.

Anticiperen

Uit de bovenstaande analyse blijkt dat de grafiek een koopkans herbergt voor speculanten, anticiperende korte termijn beleggers en koopjesjagers, die zich realiseren dat het scenario voornamelijk wordt gevoed door subjectieve bevindingen.

Dat is helemaal niet erg. Dit geeft immers een anticiperend randje aan een spannend scenario.

 

Turbo's

BNP Paribas Prosus Turbo Long

BNP Paribas Prosus Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare