Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pssst, insidertrades!

Pssst, insidertrades!

 

Deze had u al gezien, Edwin geeft het voorzetje:

 

 

Even heel snel: insidertrades zijn de transacties in eigen aandeel van bestuurders en commissarissen van het bedrijf. Die moeten ze uiterlijk na vijf dagen op een zilveren blaadje bij de AFM aanleveren, dat een register bijhoudt. Voor de echt nieuwsgiergen: hier het complete AFM-regelement voor dit soor dingetjes.

De AFM houdt ook de shorts bij zoals u weet. Net zoals Shortsell.nl, dat dit veel mooier en overzichterlijk persenteert dan de AFM zelf, zo geldt dat ook voor de insidertrades. Trivano.nl houdt dat heel mooi bij en nog gratis toegankelijk ook. Zet ze maar allebei maar bij uw favorieten, zou ik zeggen.

Bestuurders en commissarissen hebben natuurlijk een veel beter beeld van hoe het met de eigen onderneming gaat dan wij drie-hoog-achter-boerenkool-met-worst-beleggers. Ze hebben dan ook een veel beter beleggingstrackrecord dan wij natural born suckers in de markt. Vandaar ook de strenge regels!

Nu het cijferseizoen erop zit en de bestuurders weer in eigen aandeel mogen handelen tot de volgende gesloten periode, is het leuk om onze fondsen eens langs te lopen. Ik pik de interessantste er uit. De plaatjes zijn van Trivano, klik er op om de betreffende pagina uit te komen voor de hele historie van alle fondsen.

Om te beginnen ASML. Het was al nieuws, de board heeft de haar toegekende aandelen meteen verpatst, Nou ja, verpatsen? Verzilveren, gelet op die ziedende all time high die op het bord staat:

 

 

Wat een bedragen! De interessantse vind ik AkzoNobel. Laat ik zeggen dat de neuzen niet dezelfde kant uitstaan. Is de CEO nou zo eigenwijs, of is de rest van de board nou zo dom, of andersom? Die verkopen toch voor een slordige een miljoen euro, waar CEO Ton Büchner voor maar liefst 1,66 miljoen euro opvist!

 

 

Bij ING zit ook een grote verkoper:

 

 

Bij Wolters Kluwer werden de toegekende aandelen aan de board meteen na de KW4's in het orderboek doorgeplaatst - allemaal!

 

 

Unilever ziet er erger uit dan het is. Misschien is het juist wel goed nieuws. De board verkoopt weliswaar een hoop, maar behoudt de helft. Let wel, Unilever staat ook op en rond een all time high.

 

 

Klok, klepel & Klépierre: hier is een ziedend optie-uitoefeningsfeestje aan de gang:

 

 

KPN had u al meegekregen? Onder leiding van ex-minfin Jay-Kay Whopper de Jager is er flink ingeslagen. Hier ga ik flink aan verdienen, spak hij daarbij. Wacht even, waar kennen we die quote ook alweer van? Sorry, dolletje mensen :-) Een CFO die vertrouwen heeft is een pluspunt. Punt uit.

 

 

Nogmaals, neem insidertrades zeer serieus, maar volg ze niet blind. Zoals alles op de beurs zijn ook die geen heilige graal. Kijk maar eens naar Esperite...

 

 

Voor u moord en brand schreeuwt in de comments, ik heb naar álle AEX-fondsen en De Bekende & Beruchte Namen - u begrijpt wat ik bedoel - uit de AMX en AScX gekeken. Dit is mijn oogst.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 08:05 BeursVandaag: Van je hela hola vola 7
 2. 24 sep Draaien en keren, draaien en keren
 3. 24 sep Air France-KLM op all time low

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Esperite

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Klépierre

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

UNILEVER

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Wolters Kluwer

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 R0ME0 27 februari 2015 16:31
  Het zegt inderdaad niet altijd alles.

  Maar dat de mensen die de beslissing voor de aandeelhouders nemen om een aandelen inkoopprogramma te starten wel zelf hun aandelen staan te verkopen dat blijf ik raar vinden.

  Kunnen ze beter dat geld van dat aandelen inkoopprogramma uitkeren als superdividend, of moeten er nog wat toegekende opties opgepompt worden?
 2. [verwijderd] 27 februari 2015 17:41
  Voordat de mensen bij de toezichthoudende instanties of de drie-hoog-achter-boerenkool-met-worst-beleggers als natural born suckers op het gebied van het verpatsen of verzilveren van eigen aandelen met de zogenaamde” insidertrades” al dan niet blind van woede in afleveringen van dubieuze Debiteuren/dubieuze Crediteuren van de mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euro schulden en vertrouwenscrisis voor een mogelijke vrije val van de euro wegens teveel schulden en een gebrek aan vertrouwen in de soeverein hierbij betrokken “soevereine” lidstaat Nederland,

  het vooralsnog grotendeels onder de zeespiegel van de Noordzee en niet in de woestijn waar heilige boeken zijn ontstaan gelegen als het Griekenland van het noorden en gidsland voor belastingparadijzen bekend staande hoge lonen land met de hoogste (hypotheek)schulden per inwoner van de wereld, al dan niet in naam van de vrijheid van een permanent met artikel 1 van de Grondwet strijdige, permanent verongelijkt verontwaardigd verongelijkt zondebokken, met vijandige, bevolkingsgroepen tegen elkaar ophitsende taal in een zondebokken lynchende cultuur met de van boven verkregen wijsheid

  “Wake up, wake up, eigen volk eerst, regel is regel, wij willen wat iedere Nederlander in naam van de vrijheid wil in naam van de vrijheid de traditionele gulden terug zodat wij tenminste al dan niet in de gaarkeukens van andere landen die alle los en vast zittende spulletjes in de eurozone, zoals de ijsvrije havens van Rotterdam en Hamburg en de gasvelden rond Cyprus, op de valutamarkt op een presenteerblaadje voor een bodemprijs aangeboden kregen in naam van de vrijheid de schulden in traditionele guldens kunnen terugbetalen en in naam van de vrijheid de doodstraf invoeren en in naam van de vrijheid het hele jaar van het traditionele Sinterklaasfeest met de traditionele Zwarte Pieten kunnen genieten, we zijn dan ook in naam van de vrijheid de regering, de rest van Nederland waaronder de traditionele grondwet van Nederland en alle overige traditioneel in een zondebokken lynchende cultuur met vijandige, bevolkingsgroepen tegen elkaar ophitsende taal te verketteren zondebokken op de ronde of platte aarde in een traditionele zondebokken godsdienstoorlog met ca. 1,2 miljard traditioneel met vijandige, bevolkingsgroepen tegen elkaar ophitsend verketterende en over 1 kam te scheren taal over 1 kam te scheren Moslims reeds jaren in een traditionele zondebokken lynchende cultuur in naam van de vrijheid helemaal zat”

  in pacht in de hysterische waan van de dag met een ongekende angst voor vreemdelingen tussen de traditionele beraadslagingen in de Tweede Kamer door over de hoofddoekjes scorende eenmanssekte annex permanent stuurse stuurgroep van de permanent verontwaardigd verongelijkte mensen met een permanent bord voor het hoofd annex fanclub voor de permanent verontwaardigd verongelijkte mensen met een permanente plaat voor de kop in de barre woestijn op weg naar het door de permanent verontwaardigd verongelijkte leider beloofde permanent verontwaardigd verongelijkte keizerrijk achter een hoog zondebokken bestendig hek in een zondebokken lynchende cultuur,

  moord en brand gaan schreeuwen, kan in ieder geval geconcludeerd worden dat de heer R.H.W. Lorijn van Esperite tijdens de kerstdagen en rond de jaarwisseling, mag dit allemaal over de ruggen van de belastingbetalers heen zo maar, en wat doet de regering, de regering staat erbij en kijkt ernaar, we zijn er helemaal klaar mee, weg met de regering, druk in de weer is geweest!
 3. [verwijderd] 27 februari 2015 18:00
  @JoopVisser1 Voor de voorlopige conclusies zou in afleveringen van dubieuze Debiteuren/dubieuze Crediteuren van de mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euro schulden- en vertrouwenscrisis voor een mogelijke vrije val van de euro wegens teveel schulden en een gebrek aan vertrouwen bijvoorbeeld in de hierbij betrokken vooralsnog grotendeels onder de zeespiegel van de Noordzee en niet in de woestijn waar heilige boeken zijn ontstaan gelegen als het Griekenland van het noorden en gidsland voor belastingparadijzen bekend staande hoge lonen land met de hoogste (hypotheek)schulden per inwoner van de wereld nog betere indicator uiteraard zijn dat de indicator aan iedere Nederlander al dan niet in naam van de vrijheid een zo’n objectief mogelijke transparante indicatie geeft van het uitgavenpatroon van de partners (m/v) van alle overige Nederlanders die al dan niet in naam van de vrijheid gebukt gaan onder een torenhoge hypotheekschuld.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Akzo Nobel 84,200 11:38
  -0,600
  -0,71%
 2. ASML Holding 303,150 11:38
  -5,000
  -1,62%
 3. Esperite 0,035 11:26
  +0,000
  +0,57%
 4. ING Groep 5,938 11:38
  -0,004
  -0,07%
 5. Klépierre 10,340 11:38
  +0,040
  +0,39%
 6. KPN Koninklijke 2,044 11:38
  +0,032
  +1,59%
 7. UNILEVER 50,980 11:38
  +0,400
  +0,79%
 8. Wolters Kluwer 72,640 11:38
  +0,060
  +0,08%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare