Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Stunde Null Bund

Stunde Null Bund

 

Stunde Null is aangebroken. Daar is ie dan, de Bund ligt op z'n Kund:

 

 

Het zat er al de hele ochtend in en lekker gemakkelijk achteraf kletsend kan ik zeggen al maandenlang:

 

 

Die wil ik:

 

 

Voor de dominosteendenkers: de volgende EU-rente in het rijtje is in principe die van ons. De Nederlandse tienjaars doet nu 0,25%. Het verschil met de Duitsers is opgelopen. Wellicht dat dit er op duidt dat de vlucht in de veel liquidere Bund tijdelijk is in verband met Brexit, maar dit is speculatief. 

Vooruitlopend op alle analyses en commentaren die u hierover gaat lezen: de tsunami aan negatief renderende leningen is zonder precedent in de geschiedenis. Niemand die daarom ook maar iets zinnigs kan zeggen over hoe dit afloopt. Houd daar rekening mee als u een zeer stellige goeroe of analist hoort.    

Oh ja, kunt u die grap van die Italiaan in Frankfort...?

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 21 sep Puinhoop! Lagere bodem AEX (en rente bevestigt)
 2. 21 sep New York ook open, ouderwetse sell-off
 3. 21 sep Eerste sell voor Snowflake

Gerelateerd

Duitsland 10 jaar

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
 1. niphtrique 14 juni 2016 16:11
  Als er eenmaal een belasting is op geld (cash en centrale bank geld) van 1% per maand, kan de rente naar het natuurlijke niveau zakken. Dit niveau zal in de toekomst negatief zijn en blijven.

  Negatieve rentes en deflatie zullen het nieuwe normaal worden. Er is te veel kapitaal op zoek naar een rendement en er zijn te veel schulden zodat er minder ruimte is voor nieuwe schulden.

  Als dat eenmaal is gerealiseerd, kunnen positieve rentes verboden worden, waardoor er geen beloning meer is voor het nemen van onverantwoorde risico's.

  Zie ook: www.naturalmoney.org/short.html
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Duitsland 10 jaar -0,5360 21 sep
  -0,0490
  -10,06%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare