Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: De stier is losgebroken

TA: De stier is losgebroken

Kent u ‘the duck test’? If it walks like a duck, swims like a duck and quacks like a duck, I call it a duck. Vervang het woord ‘duck’ door ‘bull’ en u ziet u een bullmarkt op de aandelenbeurs. 

Dat kan ook bijna niet anders, want er is weer sprake van een positief sentiment, weerstanden die gebroken worden (AEX), all-time-highs en koersrecords (Wall Street) en heel veel waarschuwingen dat de crash in aantocht is. Kortom, we verkeren in een bullmarkt.


All-time-high voor de Nederlandse herbeleggingsindex

Ik trap vandaag af met de Nederlandse herbeleggingsindex, waar de stier duidelijk is losgebroken. De uptrend wordt hervat nu de AEX Total Return index (waarbij dividenden worden herbelegd) boven de top van 16 mei rond 1.703 is gebroken.

Onze eigen herbeleggingsindex genereerde een koopsignaal, nadat deze voormalige weerstand is gebroken. Aan de bovenkant is er ruimte richting weerstand 1.830 (berekend koersdoel). De steun ligt op 1.690 (gevormd op 10 september).


Geen all-time-high voor de AEX

De AEX-index test thans de volgende weerstand 537,84 (koerstopje van 9 mei j.l.). Pas na een uitbraak bovenn deze horde is ook op de AEX de stier los. Daarna kan de index naar het volgende koersdoel rond 563,98 (koerstopje van 13 juli 2007). Steun ligt er rond 526,85 (gevormd op 22 september).

Statistisch liggen de beste beleggingsmaanden voor ons, dat geeft aan dat we ons op een mooie bullmarket kunnen voorbereiden.


All-time-high op Wall Street

Op Wall Street heeft de stier zich eindelijk bevrijd. De S&P 500 index op Wall Street zet de stijgende trend voort, nu ook het laatste topje van medio september breekt. Eerder was al de koerspiek van augustus gebroken.

In de recente correctie vormde de S&P 500 index een hogere bodem binnen de stijgende trend. Er ligt steun op 2.480,38 (gevormd op 1 september). Koersdoel ligt rond 2.985,53 (berekend).


Amerikaanse technologiebeurs op all-time-high

De stier is ook ontsnapt op Amerikaanse technologiebeurs, waar de Nasdaq Composite index de stijgende trend weet voort te zetten. 

Met de uitbraak boven de weerstand van eind juli rond 6460 is de oude uptrend hervat, richting 7.708 (berekend koersdoel). Er ligt steun op 6.343,96 (bodem van 25 september).


Amerikaanse smallcaps op all-time-high

De stier is eveneens goed los op de Russell 2000 index, die het koersverloop volgt van 2000 Amerikaanse Small Caps aandelen. De Russell 2000 index zet de stijgende trend voort. De Amerikaanse smallcaps-index heeft met de doorbraak boven de julitop rond 1452 de stijgende trend bevestigd en hervat. 

De Russell 2000-index  kan verder omhoog richting 1.731,95 (berekend koersdoel). Om het positieve plaatje intact te laten, is het wel van belang dat steun 1.452,09 (gevormd op 28 juli) intact blijft.


Amerikaanse Transportsector op all-time-high

Tenslotte heeft de stier zich ook losgerukt in de Amerikaanse transportsector. De Dow Jones Transportation index brak begin vorige week door de weerstand 9.763,66. De Transportation index heeft met de doorbraak boven de koerstop van juli de stijgende trend weten voort te zetten, met een eerste berekend koersdoel rond weerstand 10.650.

Zolang de Transportation index hogere toppen en hogere bodems weet te vormen blijft het plaatje sterk. Steun ligt op 9.460 (gevormd op 16 augustus).

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 07:30 TA: Succesvolle pullback ASML 128
 2. 13 aug TA: Banken leven op 143
 3. 12 aug TA: Opmars AEX strandt 290

Gerelateerd

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX GR

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Nasdaq

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
315 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
315 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 559,87 12:44
  -10,08
  -1,77%
 2. AEX GR 1.972,52 12:29
  -39,33
  -1,95%
 3. Nasdaq 130,280 13 aug
  -0,140
  -0,11%
 4. NY-DJ-Industrial Avg 0,00 nov '18
  0,00
  0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare