Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wat doet de AEX in januari?

Wat doet de AEX in januari?

De tijd vliegt en we gaan bijna een nieuw decennium in. Gaat de AEX fris van start in de eerste maand van het nieuwe jaar? Vertel het ons!

Wat gaat de AEX doen in januari, en welke aandelen zullen er in negatieve of positieve zin uitspringen?

U mag het gaan zeggen in de IEX Bull/Bear Enquête.

Stem nu in de IEX Bull/Bear Enquête


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Column door: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

 1. 15:00 Experts blijven somber over augustus
 2. 03 aug ABN favoriet voor augustus, Shell en ING bij floppers 12
 3. 31 jul Wat doet de AEX in augustus? Stem! 3

Gerelateerd

sentiment

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
 1. Maan Arkenbosch 1 januari 2020 21:23
  FINANCIEEL-ECONOMISCHE VOORSPELLINGEN VOOR 2020

  De Centrale banken zitten met de problemen van de politiek en kunnen door maatschappelijke weerstand, met hun negatieve rente en opkoop strategie feitelijk niet verder.
  Dat betekent dat 2020, na een aanvankelijke korte opgaande lijn, een slecht jaar wordt voor de financiële markten, waarbij pogingen tot herstel van korte duur zijn.
  De problemen/kosten voortvloeiend uit schulden, klimaat,energie,bevolkingsgroei in verhouding tot welvaart en klimaat, vergrijzing, sociale onrust/stakingen/koopkracht verlies, oorlog dreiging, zullen, na kunstmatige afremming uit het verleden, op/via de financiële markten tot een climax komen.
  Ouderen en uitkering trekkers krijgen het moeilijk en die maken bijna 30% van de bevolking uit en beïnvloedden het consumenten gedrag negatief.
  Gezondheidszorg wordt bijna onbetaalbaar en mogelijk uitgekleed.
  De kapitaalmarkt rente gaat stijgen en dat beïnvloedt de markten.
  Ieder land gaat voor zich, dus export/doorvoer land Nederland gaat dat voelen.
  Kenmerkend is ook de politieke chaos, welke het vertrouwen , welk nog aanwezig is, verder zal ondermijnen.
  Edelmetalen gaan doorbreken.
  Voedsel en energie wordt merkbaar duurder.
  Het is linksom belasting verhogingen of rechtsom geld drukken of alle twee.
  De relatieve lage werkeloosheid wordt verdoezeld door sterkere uittreding pensioen gerechtigden uit arbeids proces en de ouderen-diensten sector.
  Kleine vermogens bezitters worden fiscaal ook niet gespaard, dus armoede wordt voor grote delen van de bevolking, vooral in grote steden, zichtbaar.
  De sociale samenhang onder de bevolking zal toenemen.
  De tegenstelling in de politiek tussen “”rechts en links “”zal zich verscherpen.
  De vraag is of wij weer in het 1930 scenario belanden.
  Toen was Duitsland de opkomende agressor. nu is dat de combinatie Rusland-China en Turkije.
  Duidelijk is dat het imperialistische China in de E.U. aangepakt moet worden, anders worden wij zowel op financieel-economisch als ook op militair gebied, al dan niet in samenwerking met Rusland en Turkije (uitzenden-->Griekenland met ontwrichting hordes vluchtelingen) onder de voet gelopen.
  De E.U. is een te labiele macht t.o.v. de dictatoriaal opkomende landen, waarbij de E.U. verdeeldheid funest kan blijken.
  Een sterkere E.U.kan alleen bereikt worden met financieel-economische sterke Noordelijke E.U. landen in samenwerking met Groot Brittannië.
  Wanneer criminaliteit verder toeneemt, zonder zichtbare politieke ingrepen en verbeteringen, zal de bevolking zich meer en meer via ""nachtwachten"" zelf beveiligen.
  Voormelde volgt uit de filosofie van Oorzaak en Gevolg.....
  Maan Arkenbosch

9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: sentiment

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 557,37 16:45
  -0,36
  -0,06%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare