Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Zo gróót is Relx

(AJK) Het is het grootste, onbekendste en minst besproken aandeel uit de AEX. 

Met een market cap van €52 miljard en 7,3% indexgewicht is ze de nummer vier van de AEX, na ASML, Shell en Unilever. Ja, (het vooral Britse) Relx weegt zwaarder dan ING, Heineken, Philips et cetera. Net als zusje Wolters Kluwer, beide zijn uitgevers, ligt Relx eigenlijk al de hele bull market geweldig goed.

Eigenlijk is dat al een jaartje of twintig zo, sinds beide zijn overgeschakeld van print naar digitaal. Met al die peperdure, vaak verplichte abonnementen voor vakinformatie en professionals hoeven oneerbiedig gezegd Relx en Wolters Kluwer alleen maar het raam open te zetten en het geld waait vanzelf naar binnen.

U hebt ze sneller dan Max Verstappen gezien en beoordeeld vandaag, ofwel Rexl levert gewoon prima jaarcijfers af. Vink. Houwwe zo diet gaat. Of...? Luiheid is des duivels oorkussen, zeker op de beurs, maar als u ze al hebt, zou ik lekker blijven zitten. Degelijk defensief aandeel, dat goed voor haar houders zorgt. Punt uit.

Tenzij koerswinst voor u een must is. Dan mag u gaan nadenken. Net als aspirant kopers. Want of u ze nu nog moet kopen? Het aandeel is erg duur en de verwachte omzet- en winstgroei is er ook wel uit. Ik zou minimaal een dip afwachten en anders jammer dan. Er komen op de beurs altijd nieuwe kansen.

Dit gezegd hebben: ik kan me voorstellen dat ik een jaar geleden bij de jaarcijfers 2018 misschien precies hetzelfde schreef. Anders zou ik dat zeker hebben gedaan, mezelf kennende. Ik reken het na en herbelegd presteerde Relx sindsdien in lijn met de AEX. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 06 aug ING, stroppenpot, dividend en NN
 2. 06 aug Meevallende jobless claims vallen tegen
 3. 06 aug Spannend! Uit mails Jeff, Mark, Sundar en Tim

Gerelateerd

RELX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Wolters Kluwer

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. RELX 18,650 06 aug
  +0,245
  +1,33%
 2. Wolters Kluwer 68,780 06 aug
  -1,280
  -1,83%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare