Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX-index

Richting:Zijwaarts
Trendwijziging:+
Slotkoers:541,38
Steun:528,68
Weerstand:632,12
Steun 2:472,19
Weerstand 2:644,00

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

 • De beurshandel in Amsterdam staat al weken in het teken van het coronavirus. Nu het aantal besmettingsgevallen wereldwijd flink is toegenomen en de economische gevolgen groter lijken te worden, kiezen beleggers ervoor om wat geld van tafel te halen. Toegenomen verkoopdruk zorgt ervoor dat de AEX index de afgelopen weken veel terrein heeft moeten prijsgeven. Het technische plaatje van de Nederlandse beurs, dat tot voor kort nog erg positief oogde, is door de recente koersval flink verzwakt. De index is teruggevallen onder de oude toppen van de afgelopen jaren, waarmee de eerdere opwaartse uitbraak ongedaan is gemaakt. Nu ook de steun van de bodem van afgelopen december rond 581 punten is gebroken, is het beeld verder verzwakt. De volgende steun van de oude bodem van augustus 2019 rond 528 punten is echter alweer bijna bereikt. De index noteert inmiddels onder het 200-daags gemiddelde welke neerwaarts draait. Dit bevestigt het verzwakte technische plaatje. We houden de positie nog even aan nu de nieuwe steun bijna is bereikt. Hieronder zal het advies worden verlaagd naar verkopen.

 • De MACD verzwakt op lange termijn wat (daalt, maar beweegt nog boven 0).


 • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


 • Stochastics geeft op lange termijn een overbought conditie (over-gekocht) aan. De stochastic wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Hoge waarden (bv boven 80) worden beschouwd als overgekocht (overbought). Bij de interpretatie van de stochastic is een combinatie van beide signalen het meest betrouwbaar. Een negatieve divergentie ontstaat bijvoorbeeld als het aandeel een nieuwe hogere top neerzet terwijl de stochastic een lagere top noteert. Dit is een waarschuwingssignaal. Als in een later stadium het aandeel neerwaarts onder de vorige top breekt dan is er sprake van een trendbreuk en wordt het eerdere waarschuwingssignaal bevestigd. Vanwege de vele signalen geeft de stochastic ook relatief veel onjuiste signalen af wat bij consequent volgen leidt tot een slecht resultaat. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de overboughtzone breekt.
 • Het momentum tendeert op lange termijn neerwaarts.


 • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 559,57 07 aug
  +1,11
  +0,20%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare