Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: ASML op volle snelheid

TA: ASML op volle snelheid

ASML, dat woensdag met haljaarcijfers komt, ligt technisch als een dijk.  Voorlopig zijn de correcties beperkt.

Ik heb hier al eerder aangegeven dat chips het bijzonder goed doen, de laatste keer 2 maanden geleden.

Nieuw all time high

Het aandeel ASML ligt er in het bijzonder technisch uitstekend bij. ASML had als een van de eerste Nederlandse aandelen het gehele coronaverlies goedgemaakt. Daarna wist het aandeel in mei het all-time high rond €294,40 te passeren, waarmee een langetermijn-koopsignaal is gegenereerd.

Technisch is ASML nog steeds een prima belegging, al is de koers flink op de muziek vooruitgelopen.

Het vervelende is dat er wel een uitbraak is geweest, maar nog geen pullback (terugval). Tussentijdse correcties zijn er wel, maar uitermate minimaal.

Gezien het enthousiasme van beleggers lijkt een grote terugval vooralsnog een droom. Mocht er een correctie komen, dan zou die een mooie nieuwe instapkans bieden voor de spijtoptant.

Defensieve langetermijnbelegging

Op de Tostrams-site hebben we de afgelopen jaren meerdere langetermijn-koopadviezen voor deze chipgigant gegeven. De laatste aankoopaanbeveling van ASML in de Tostrams defensieve langetermijnportefeuille dateert al weer van 18 maart vorig jaar. De opnamekoers lag toen op 168.

Vandaag bekijk ik ASML en de SOX-index. Deze PHLX Semiconductor Sector-index, zoals de volledige naam luidt, volgt het koersverloop van de grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie.

Deze week staat op Wall Street de chipsector in de spolights vanwege overnamenieuws. Chipbedrijf Analog Devices kondigde aan branchegenoot Maxim Integrated Products over te nemen. De overname, ter waarde van 21 miljard dollar is een van de grootste deals sinds het begin van de coronacrisis.

ASML lange termijn

ASML heeft de oude stijgende trend hervat nadat de koerspiek van februari rond 294 opwaarts is doorbroken. Hiermee is een krachtig koopsignaal opgetreden. ASML vormt nog steeds hogere toppen en bodems. Deze stijgende trend heeft aan de bovenkant ruimte richting ons eerste berekende koersdoel rond 380.

Het volgende ligt rond 425. Om het positieve plaatje intact te laten, is het wel van belang dat steun 294,00 (top van 19 februari) intact blijft. De oude weerstand fungeert nu als eerste steun en vangnet.

Lange termijn: PHLX Semiconductor Sector-index

De SOX index, die het koersverloop van de grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie weergeeft, ligt er sinds kort technisch bezien veel beter bij.

Een vers koopsignaal is opgetreden, nadat de voormalige weerstand rond 1983,71 (top van februari) is gebroken. Aan de bovenkant is er ruimte richting weerstand 2.779,51 (eerste berekend koersdoel). De steun ligt op 1.233,97 (bodem van 20 maart).

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 07 aug TA: Mogelijke Midkap-uitbraak 246
 2. 06 aug TA: Meer boodschappen 335
 3. 05 aug TA: Tech rijp voor dipje 260

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
164 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 5 ttroo 14 juli 2020 08:25
  ASML ligt wel erg hoog. Maar dat liggen ze al een paar maanden. Net als de big Nasdaq fondsen. Ze lopen gewoon mee met hun peers. Een correctie verwacht ik wel. Maar zo lang ze niet zakken door hun stijgende trendlijn ben ik bullish voor ASML. Let wel op het grote gevaar van correctie. Bij een correctie kan er zo een paar tientjes vanaf. Have fun.
 2. Silk 14 juli 2020 08:56
  quote:

  ttroo schreef op 14 juli 2020 08:25:


  ASML ligt wel erg hoog. Maar dat liggen ze al een paar maanden. Net als de big Nasdaq fondsen. Ze lopen gewoon mee met hun peers. Een correctie verwacht ik wel. Maar zo lang ze niet zakken door hun stijgende trendlijn ben ik bullish voor ASML. Let wel op het grote gevaar van correctie. Bij een correctie kan er zo een paar tientjes vanaf. Have fun.


  Dat is toch een heel algemene makkelijke analyse.
  Equivalent van: Als de tend niet gebroken Volgen we de trend anders gaan we naar beneden.

  Als landen hun strategische chipproductie weer een deel in eigen handen gaan nemen gaat ASML daar zeker goed van profiteren. Dus ik snap ASML wel als een soort veilige haven in deze TINA tijden. Dan maar beter In een van de degelijke alternatieven investeren.
 3. forum rang 4 BenR 14 juli 2020 09:08
  Ter info:

  De aanbieders geven wel bied- en laatprijzen af in turbo's maar zijn niet verplicht om op de afgegeven prijzen te handelen.
  Het was mij al meerdere keren opgevallen.
  Je ziet dat er een kans is dat een onderliggende waarde gaat bewegen.
  Je legt een order in om te kopen of te verkopen.
  Gezien de bied- en laat prijs zou de order direct uitgevoerd moet worden, maar Binck voert de order toch niet uit.
  Meestal duurt het een 20 tot 30 seconden en dan past men de (indicatieve) bied- en laatprijzen zodanig aan dat
  de order net niet de bied- of laatprijs haalt.

  Een telefoontje naar Binck.
  Binck kwam met onderstaande verklaring.
  In het kort komt het er op neer dat men wel bied- en laatkoersen afgeeft maar niet verplicht is om hier tegen te handelen.
  Ook als de klant duidelijk meer biedt dan de vraagprijs of duidelijk minder vraagt dan de biedprijs.
  Het zijn indicatieve bied- en laatprijzen !!

  Ik begrijp niet dat met alle financiële regelgeving die er is, men een bedrijf toestaat op deze manier handel te bedrijven.

  Een waarschuwing aan alle turbo-beleggers lijkt mij wel op zijn plaats.
  Want als er hectiek is in de markt heb je bij Binck dus geen enkele garantie dat ze ondanks de afgegeven bied- en laatprijzen wel willen handelen op deze niveaus.
164 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. ASML Holding 313,600 07 aug
  +5,700
  +1,85%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare