Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Haperende highs

TA: Haperende highs

Zowel de Nederlandse als de Franse beurs zetten hogere toppen en bodems neer, maar niet van harte.

Beleggers kijken halsreikend uit naar het komende cijferseizoen. Hieruit zal blijken wat de economische effecten van de coronacrisis zijn.

Het patroon van hogere toppen en bodem hapert de laatste tijd. Het geeft aan dat de overtuiging in de markt ontbreekt. Er blijft te veel onrust en onzekerheid om de aandelenmarkten een opwaartse push te geven. Maar omdat vrijwel alle beurzen nog in uptrends bewegen, maak ik me nog geen grote zorgen. Bovendien zorgen positieve testresultaten van een experimenteel coronavaccin in de VS  voor wat optimisme. 

Omdat het gisteren een nationale feestdag was in Frankrijk (quatorze juillet), bespreek ik vandaag ook het technische plaatje van de Franse beurs.

Nederlandse beurs test onderzijde stijgende trendkanaal

De trend van de AEX-index is opwaarts gericht, maar de kracht is er de laatste dagen uit. Toppen en bodems beginnen in elkaar over te lopen, wat aangeeft dat het ontbreekt aan overtuiging.

Echter pas onder steun van 549,88 punten (de bodem van 25 juni) loopt het technische plaatje schade op.

Tot die tijd blijven we gematigd positief. Binnen de zwak stijgende trend handhaven we een koersdoel rond de weerstand van 632,12 punten (gevormd op 17 februari).

Conclusie: Technisch verliest de AEX-index iets aan kracht, maar zolang de uptrend intact is, maken we ons geen zorgen.Franse beurs maakt pas op de plaats, binnen de stijgende trend

De trend van de CAC40 index blijft ondanks de huidige consolidatiefase nog steeds opwaarts gericht. Ook in Parijs wijzen hogere bodems nog steeds op aanhoudende vraag, maar het gaat eveneens niet van harte. De steun ligt rond 4.691,81 punten (de bodem van 15 juni).

Slaagt de Franse beursindex erin om boven de laatste top te breken, dan kan de stijgende trend weer worden hervat en komt er ruimte vrij voor verdere koersstijging richting 6.168,15 punten (gevormd op 28 mei 2007).

Conclusie: Zolang de CAC40 nog in een uptrend beweegt, maken we ons nog geen grote zorgen.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 06 aug TA: Meer boodschappen 309
 2. 05 aug TA: Tech rijp voor dipje 259
 3. 04 aug TA: Euro uit de schaduw 157

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
237 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. HogerOfLager 15 juli 2020 08:33
  Ach Tosti joh. Maak je je nog geen zorgen zolang de koersen omhoog gaan?
  Maar je hebt toch wel steun he, of staat de weerstand je weer in de weg?
  Kop der veur en schouders der onder! Of anders bel je fibonacci even.
  Ga toch lekker slapen en, oh ja, morgen hopelijk gezonder weer op.
  Wat een geneuzel weer van deze man!
 2. De sjaak 15 juli 2020 08:35
  Iedere dag hoger op zelfde mantra "hoop op Corona vaccin". Lijkt een beetje op vorig jaar toen we telkens weer de hoop op een handelsdeal tussen de VS en China aan het inprijzen waren. Dat hebben ze toen heel lang volgehouden en met de huidige stimulus vanuit overheden en met name centrale banken kan ook nu het feestje nog wel ff doorgaan. Ik bedoel je kunt lang feesten als je stijf staat van de pillen, alcohol en dope...….
 3. forum rang 6 JoostVLS 15 juli 2020 08:38
  quote:

  HogerOfLager schreef op 15 juli 2020 08:33:


  Ach Tosti joh. Maak je je nog geen zorgen zolang de koersen omhoog gaan?
  Maar je hebt toch wel steun he, of staat de weerstand je weer in de weg?
  Kop der veur en schouders der onder! Of anders bel je fibonacci even.
  Ga toch lekker slapen en, oh ja, morgen hopelijk gezonder weer op.
  Wat een geneuzel weer van deze man!


  Benieuwd hoe lang dit blijft staan
 4. forum rang 7 easy56 15 juli 2020 08:44
  www.zerohedge.com/markets/dont-look-n...

  Don't Look Now, But This Airline Just Cancelled All International Flights Until March 2021 Due To COVID
  -------------------------------------
  gelukkig nu weer vaccin.

  De wereld wordt straks overspoelt met vaccins,als dat maar niet nieuw soort virus geeft.

  Alhoewel dan kunnen we daar ook weer nieuw vaccin voor ontwikkelen en nog verder upupup:-)
 5. forum rang 6 PietKeizer 15 juli 2020 08:51
  Israeli researchers from the Hebrew University in Jerusalem said they found how and existing drug, used for treating excessive fat in blood cells, could be effective in significantly reducing the severity of coronavirus.

  Prof. Ya’acov Nahmias and Mount Sinai Medical Center’s Dr. Benjamin ten Oever claimed in a new research that the FDA-approved drug called "Fenofibrate" (Tricor), normally used to treat high cholesterol, could make the effects of COVID-19 feel like a common cold or eradicate it from the lungs altogether.

  //snel naar m'n huisarts , weg met die atorvastatin, doe me ns dat fenofibrate
 6. forum rang 5 pwijsneus 15 juli 2020 09:32
  Dinsdag 7 juli

  [i]Coronavaccinmaker Moderna in de clinch met Amerikaanse overheid – media
  Farmabedrijf Moderna steggelt met de Amerikaanse overheid over de ontwikkeling van een coronavaccin. Dit meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van ingewijden.

  De federale overheid in de Verenigde Staten ondersteunt de farmaceut, die nooit eerder een goedgekeurd vaccin op de markt bracht, met bijna 500 miljoen dollar in de zoektocht naar een coronavaccin.

  Maar volgens Reuters ruziën Moderna en wetenschappers binnen de overheid over het proces.

  Zo heeft Moderna nog geen protocollen aangeleverd voor zijn klinische studie en wijst het adviezen van experts over hoe dergelijke onderzoeksstudies op te zetten af. Dit heeft een vertraging van meer dan twee weken tot gevolg in de start van een onderzoeksstudie met Moderna's potentiële Covid-19 vaccin, aldus Reuters. De start wordt nu pas eind deze maand verwacht.

  "Moderna zou op schema kunnen liggen als ze beter meewerkten", zei een van de bronnen tegen het persbureau.

  Volgens de ingewijden groeien de zorgen over de onervarenheid van Moderna, want dergelijke problemen zijn er niet in de samenwerking met grote farmareuzen als AstraZeneca en Johnson & Johnson, die ook vaccins tegen het coronavirus ontwikkelen.

  Moderna erkende tegenover Reuters dat het proces niet soepel verloopt, ook omdat er snel een vaccin moet worden ontwikkeld. Een dergelijk proces duurt normaal jaren. Desalniettemin ligt Moderna in de race om een vaccin wel voor op de andere farmabedrijven.

  Het Amerikaanse ministerie voor volksgezondheid liet Reuters weten dat er extreem goed wordt samengewerkt binnen het project en dat het kandidaatvaccin van Moderna veelbelovende resultaten laat zien.[/i]

  Dinsdag 14 juli

  Moderna positief over coronavaccin
  Moderna is positief over de zoektocht naar een coronavaccin.

  De farmaceut meldde dinsdagavond "robuuste" resultaten in een studie met een grotere groep mensen.

  Onderzoeksresultaten die in The New England Journal of Medicine werden gepubliceerd, toonden dat twee doses van het vaccin bij alle 45 proefpersonen de gewenste immuniteit lieten zien. Moderna sprak van een "snelle en sterke" reactie.

  Daarbij was het middel veilig en werd het goed getolereerd. Ook waren er geen serieuze bij-effecten.

  Moderna zal nu bekijken hoe lang de immuniteit aanhoudt bij de behandelde personen.

  Verder start Moderna deze maand een Fase 3 studie. Maar de laatste resultaten zijn in ieder geval "bemoedigend" volgens de farmaceut en een "belangrijke stap voorwaarts".

  Dinsdagavond nabeurs steeg het aandeel Moderna 16,1 procent, nadat het aandeel in de reguliere handel al 4,5 procent won.


  weer 20 procentjes erbij, snel verdiend.
237 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare