Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Prijsanalyse bitcoin: Uitbraak op komst

Prijsanalyse bitcoin: Uitbraak op komst

Het mag wel eens gezegd worden: ook op de florerende, superinteractieve en altijd boeiende bitcoinmarkt is het soms oorverdovend stil.

Nog geen twee jaar geleden doken de Millennials (en vele anderen) op de bitcoin. Het was nieuw, interessant, snel, ongereguleerd en boeiend. In vergelijking met normale assets veranderde de koers van bitcoin tien keer zo hard en omdat bitcoin zo nieuw was, was er iedere dag wel iets boeiends te melden. Waar het ene land crypto’s de laan uitstuurde, ontving het andere land crypto’s met open armen. Gaaf, vonden de Millennials!

Saai in Huize Bitcoin

Ik weet dat ik het als Millennial én cryptoliefhebber eigenlijk niet mag zeggen, maar goed - dat doe ik vandaag gewoon wel. Momenteel is het gewoon ontzettend saai in Huize Bitcoin. Op die ene koersstijging (drie weken geleden) van 40% na dan, maar die duurde ook maar 18 uur en dat zijn wij Millennials in no time weer vergeten.

Zowel de koers als het nieuws bevinden zich een beetje ‘stuck in the middle’, zo’n ‘net niet’-gevoel. Mwaaa. Ken je dat? Wanneer je in je net gekochte jurk thuis voor de spiegel staat en denkt: “dit had ik nou niet hoeven doen.” Terwijl ik dit typ besef ik dat waarschijnlijk alleen mannen deze column zullen lezen. Maar goed. Ook uw vrouw heeft hier vast weleens last van gehad.

Het is het allemaal net even niet. Het lijkt erop dat bitcoin nog altijd de bodem - van december 2018, rond de $3500 - aan het aanstampen is. Heel zorgvuldig en vooral heel erg langzaam. Sjongejonge, wat gaat dat sloom. De weken vliegen voorbij. En ook dat is maar net hoe je het bekijkt; de ‘goudgekkies’ wachten immers al bijna 10 jaar.

Van mij mag er wel weer wat reuring komen. En dan heb ik het niet over het oppakken van Nederlandse crypto-oplichters, de bitcoin-advertenties op Facebook die alleen een miljardair met veel bombarie kan laten verdwijnen, of over nieuwe uitspraken van heuse crypto-influencers. Nee, ik heb het echt over grote dingen. Maar goed, dat laat voorlopig nog even op zich wachten. Daar zal ik het als Millennial maar mee moeten doen. Wachten.

Neerwaartse trend

Intussen pakken we nog maar even die grafiek erbij. De neerwaartse trend die op de daggrafiek duidelijk te zien is, is nog steeds in volle gang.

Klik om te vergroten

Op de 4-uurs grafiek zijn twee patronen zichtbaar. Het eerste is een symmetrische driehoek. Deze driehoek brak reeds neerwaarts uit en momenteel bevindt de koers zich in een falling wegde. Het is dus wachten op een uitbraak, die binnen enkele uren of dagen zal plaatsvinden.

Klik om te vergroten

De supportlijn waar deze wedge op steunt, is vrij sterk en ook breekt een falling wedge in 68% van de gevallen opwaarts uit. Het is nu wachten op een uitbraak op hoog volume. Mocht de koers opwaarts uitbreken dan heeft deze in eerste instantie een koersdoel van $8710.

Samenvatting

 • Op de daggrafiek is te zien dat de koers zich nog steeds in een neerwaartse trend bevindt;
 • De koers bevindt zich momenteel in een falling wedge;
 • Bij opwaartse uitbraak op hoog volume geldt een koersdoel van $8710.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. geobeo 18 november 2019 16:39
  quote:

  schreef:

  Wanneer je in je net gekochte jurk thuis voor de spiegel staat en denkt: “dit had ik nou niet hoeven doen.” Terwijl ik dit typ besef ik dat waarschijnlijk alleen mannen deze column zullen lezen. Maar goed. Ook uw vrouw heeft hier vast weleens last van gehad.


  Heerlijk :)
 2. forum rang 4 efreddy 22 november 2019 19:41
  quote:

  geobeo schreef op 22 november 2019 11:38:


  [...]

  Tokkie humor. Maar wat verwacht ik ook van een website voor gokkers :P


  Gokkers die de rekening van anderen willen maken terwijl ze hun eigen rekening nog niet eens kunnen maken.

  Voor degene die toch een poging willen doen anderen hun rekening te willen maken,vandaag om 11:06:37 BTC bijgekocht aan 6401 €,bijgekocht gedeelte verkocht om 12:24:09 aan 6498€,terug bijgekocht (2 % meer ) om 15:05:09 aan 6301 € en bijgekocht gedeelte verkocht om 17:15:01 aan 6530 €.

 3. geobeo 23 november 2019 19:54
  quote:

  aandeeltje! schreef op 23 november 2019 12:17:


  De transactiewaarde neemt nu al bijna 2 jaar exponentieel af.
  Dat hoeft nog maar even zo door te gaan en het gaat nergens meer over.
  Als de speculatieve handel afneemt, wordt het aandeel transacties met een duister of crimineel gehalte weer aardig toe.


  Hou op met NOS kijken. Bitcoin is niet anoniem en dus niet interessant voor criminelen. Zeker niet bij de relatief lage volumes (of heb je werkelijk geen idee hoeveel geld er omgaat in de criminele wereld?).

  Cash is wel prima anoniem.

  Laten we snel de EUR en USD verbieden, want louche figuren gebruiken die voor transacties.

  Wat een niveau.
 4. fred 58 25 november 2019 07:18
  quote:

  efreddy schreef op 22 november 2019 19:41:


  [...]

  Gokkers die de rekening van anderen willen maken terwijl ze hun eigen rekening nog niet eens kunnen maken.

  Voor degene die toch een poging willen doen anderen hun rekening te willen maken,vandaag om 11:06:37 BTC bijgekocht aan 6401 €,bijgekocht gedeelte verkocht om 12:24:09 aan 6498€,terug bijgekocht (2 % meer ) om 15:05:09 aan 6301 € en bijgekocht gedeelte verkocht om 17:15:01 aan 6530 €.
  Zie altijd jouw succes verhalen.
  Ik hoor nooit over de zepers.

  Totaal ongeloofwaardig.
 5. forum rang 4 efreddy 25 november 2019 13:21
  quote:

  fred 58 schreef op 25 november 2019 07:18:


  [...]

  Zie altijd jouw succes verhalen.
  Ik hoor nooit over de zepers.

  Totaal ongeloofwaardig.


  Misschien omdat ik volgens Hilkenbrook 13 dom reken en jij ook dom kan rekenen vind jij dit ongeloofwaardig maar dat moet je maar zelf weten.
  Zie:
  www.iex.nl/Crypto/488043/Prijsanalyse...


  www.iex.nl/Nieuws/ANP-221119-200/Bitc...

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare