Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aandeel Heijmans AEX:HEIJM, NL0009269109

 • 6,510 12 aug 2020 10:45
 • -0,010 (-0,15%) Dagrange 6,490 - 6,610
 • 25.886 Gem. (3M) 122,8K

2e kwartaal 2020 Heijmans

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
336 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Nuchtere Kijk Op 2 april 2020 13:16
  Tennet/Heijmans. Eind Q2 verwacht men pas de eerste zitting ! We gaan ook dit allemaal nog vernemen ;-)

  De claims vliegen over en weer, sinds Tennet het contract met Heijmans-Europoles voor de hoogspanningsmasten in Zeeland en de Eemshaven stopzette. Maanden is geprobeerd het geschil ‘in de minne’ te schikken, maar die tijd is voorbij. Deze zomer buigt de Raad van Arbitrage zich over het conflict.

  Inzet van de ruzie is de opdracht van 250 miljoen euro voor de contracten van Wintrack II. De aanbesteding is begin 2017 gewonnen door de combinatie Heijmans-Europoles. Heijmans heeft een belang van 60 procent en Europoles neemt 40 procent van het risico op zich. De opdracht is het vervangen van de 380 kV hoogspanningsmasten in Zuid-Beveland (116 masten) en de Eemshaven (121 masten).

  Contract opgezegd
  Tennet is echter niet tevreden over de kwaliteit van het ontwerp en bovendien bleek de bouwcombinatie niet in staat om de gestelde planning en ‘deadlines’ te kunnen halen. Aanleiding voor de opdrachtgever om de bouwers in oktober 2018 van het werk te halen en het contract eenzijdig op te zeggen.

  “Tennet heeft helaas moeten besluiten de contracten te beëindigen. De combinatie Heijmans-Eurpoles kan niet aan haar contractuele verplichtingen voldoen”, lichtte de opdrachtgever de drastische stap toe. “Na intensieve gesprekken is aangeboden tot een minnelijke schikking te komen. Mocht de combinatie HEP hier niet op willen ingaan, dan ziet Tennet geen andere mogelijkheid dan haar aanzienlijke schadepositie te verhalen.” Het gebeurt zelden dat een gegunde opdracht eenzijdig wordt opgezegd en bouwers van een lopend project worden gehaald.

  Tien miljoen afgeboekt
  Tot grote ergernis van Heijmans en Europoles die volhouden dat de plannen wel degelijk aan de eisen voldoen. Ook zij dienen al snel een dikke claim in. Op basis van de openstaande rekeningen boekte Heijmans alvast 10 miljoen euro af. “Deze afboeking is exclusief de effecten van een eventuele juridische procedure”, is te lezen in het jaarverslag. Lang is geprobeerd het geschil in der minne te schikken, maar die onderhandelingen lopen stroef, is te lezen in het jaarverslag van Heijmans. De claims over en weer stapelden zich al snel op. De zaak ligt inmiddels bij de Raad van Arbitrage waar – “einde Q2” – de eerste zitting wordt verwacht, bevestigt Franscé Verdeuzeldonk van Tennet. De woordvoerder van Heijmans bevestigt de juridische procedure, maar wil daar verder niet op ingaan zolang de zaak loopt.

 2. forum rang 4 salud 6 april 2020 10:36
  www.deorkaan.nl/wilhelminabrug-maanda...

  Wilhelminabrug dinsdag ‘ingehesen’, Beatrixbrug 17 april

  De nieuwe brugkleppen van de Wilhelmina- en Beatrixbrug zijn donderdag aangekomen bij de Wilhelminasluis. Vanaf de Nietzovlotbrug en de kade konden ze van nabij worden bekeken.

  Eigenlijk vindt bouwer Heijmans het niet zo’n goed idee dat er veel mensen bij elkaar zijn om de megaklus van het inhijsen van de brugdelen te bekijken. Daarom wordt het inhijsen live gestreamd vanaf de site van Heijmans.

  Op dinsdag 7 april is de livestream vanaf 11 uur te volgen. De twee brugkleppen wegen 180 ton en zijn 16 meter breed en 15 meter lang. Het brugdeel voor de Beatrixbrug wordt op 17 april op zijn plek gehangen.

  Bij de Provincie Noord-Holland is meer over het vervoer te vinden van Middelburg via Rotterdam, Utrecht en Amsterdam naar Zaandam.

  Bekijk ook de foto’s en het filmpje van de aankomst van de brugdelen in Zaandam. De sluis gaat na dit weekend dicht voor alle scheepvaartverkeer.
 3. forum rang 4 tradersonly 7 april 2020 17:09
  quote:

  salud schreef op 5 april 2020 20:07:


  15 april AVA in aangepaste vorm wegens corona...
  Ben er niet echt benieuwd naar...
  Op de één of andere manier verwacht ik niet al te veel positief nieuws...
  Hoe denken jullie daar over ??

  Salud.


  tja het blijft even onzeker wat de impact gaat zijn.
  Ze zullen in elk geval niet al te optimistisch van de toren gaan blazen.
  Ik heb een aantal maal bijgekocht. Helaas niet op de absolute diepteniveaus. Maar geod evenwel blij mee. Nu wel overweighted in Heijmans. Maar goed. Ik blijf vertrouwen hebben. Dit is een historisch trap in de rug, maar we krabbelen zeker overeind.
 4. forum rang 4 salud 7 april 2020 17:40
  @tradersonly: Veel zal afhangen van de kredietfaciliteiten die de banken gaan hanteren in de toekomst... blijft de rente laag en wordt er veel geld bijgedrukt dan heeft Heijmans wel een kans... maar er valt naar mijn mening weinig meer af te slanken bij het bedrijf zonder al te veel aan slagkracht te verliezen...
  Ze zullen echt hulp van de Overheid (als opdrachtgever) en institutionele beleggers (als die het risicoprofiel niet te hoog vinden) nodig hebben.
  Voorlopig is er bij particuliere initiatieven weinig te halen ben ik bang.
  Als de vergunningverleningen voor de bouw eerst maar weer eens vlot getrokken worden... ligt ook stil nu vermoed ik.
 5. forum rang 4 salud 8 april 2020 10:23
  -Heijmans start klus bij A6 en dus verkeersmaatregelen-

  denoordoostpolder.nl/artikel/1096178/...

  Extra reistijd op de A6 door werkzaamheden bij Lelystad
  6 april 2020 om 14:27 uur
  Lelystad - Vanwege de werkzaamheden voor de nieuwe aansluiting op de A6 bij Lelystad krijgt het verkeer vanaf 15 april tot half juni te maken met extra reistijd. Het verkeer op de A6 wordt naar één weghelft gebracht en de maximum snelheid wordt verlaagd naar 70 km/uur.

  en verder....
 6. forum rang 4 salud 8 april 2020 10:27
  nieuweooststellingwerver.nl/artikel/1...

  Verkeer N381 rijdt door nieuwe tunnel
  Gisteren om 17:11 uur
  Donkerbroek - Sinds donderdag rijdt het verkeer over de N381 door de nieuwe tunnelbak van ’t West in Donkerbroek.
  In de nacht van woensdag op donderdag zette aannemer Heijmans het verkeer om naar de nieuwe rijbaan. Nu wordt de weg in de andere tunnelbak klaargemaakt voor de nieuwe, dubbelbaans situatie.

  Onder het viaduct Drie Tolhekken zijn zwerfkeien verwerkt in de strook langs de rijbaan. Deze stenen zijn gevonden tijdens de werkzaamheden. De stenen zijn ook gebruikt bij de taludbestrating onder de brug bij de Tjonger. Zo worden vrijkomende materialen hergebruikt.
 7. forum rang 4 Nuchtere Kijk Op 9 april 2020 17:28
  quote:

  amice schreef op 8 april 2020 19:26:


  Teniet Heijmans. Er kan altijd nog geschikt worden. Vaak komt het tot een schikking op einde van de zittingsdag na een vingerwijzing van arbiters. Hopelijk wordt er geschikt, want na een vonnis dreigt altijd een hoger beroep


  Het is i.i.g. te hopen dat bouwend NL weer door kan gaan. Echt met bv. die Urgenda uitspraak en de huidige politieke ego's die Nederland aan het slopen zijn of de opgebouwde welvaart steeds meer overhevelen naar bv. Zuid Europa ! Feit blijft dat er een hele generatie amper of niet aan woningen kunnen komen en er woont momenteel zoveel jeugd gewoon thuis of zelfs met schulden enz. Die kunnen zelfs als éénverdiener en met inkomen tegen modaal aan NIET aan woningen komen.

  Er lijkt gewoon een groep politici te zijn (en meer groepen trouwens) die ten koste van de generatie die nu in de problemen zit (de jeugdigen en juist woningzoekenden) om die een soort van nekslag uit te delen.

  Dus Amice laten we hopen dat dit i.i.g. snel achter ons komt te liggen. Nou ja snel? ;-)
 8. forum rang 4 salud 11 april 2020 13:46
  Wat gebeurt er met aandelen zoals Heijmans als er super inflatie optreedt?
  Gaat de prijs mee omhoog of hoe moet ik mij dat voorstellen?
  Er wordt nu wel op erg grote schaal geld bij geprint wereldwijd.
  Iemand een idee hierover?
  Historisch gezien is hier eigenlijk geen referentiekader... zelfs de grote depressie in de 20er en 30er jaren van de vorige eeuw kan je niet als voorbeeld gebruiken, ... of wel?
 9. forum rang 4 salud 14 april 2020 13:27
  www.telegraaf.nl/financieel/173322301...

  Minder werk op de plank voor bouwbedrijven

  AMSTERDAM (ANP) - Bouwondernemers hebben steeds minder werk op de plank liggen. Volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) was de werkvoorraad in de sector in februari in alle divisies zoals woningbouw, utiliteitsbouw en grond-, water- en wegenbouw minder.

  Deze daling staat los van de coronacrisis, die volgens het EIB in deze periode nog geen rol speelde, en komt vooral door de strenge PFAS- en stikstofregels.

  Alles bij elkaar hadden bouwbedrijven nog voor 9,7 maanden aan werk in de pijplijn, tegen 9,9 maanden in januari. In de utiliteitsbouw (kantoren, fabrieken en dergelijke) ging het om een afname met drie tiende maand tot 9,8 maanden werk. Bij woningbouwbedrijven nam de werkvoorraad af met één tiende maand tot 9,8 maanden.

  In de grond- water en wegenbouw hebben bedrijven gemiddeld voor 6,6 maanden aan werk liggen, wat een lichte daling betekende ten opzichte van januari. Het gebrek aan orders is de grootste reden voor de afname, zo klinkt het. Bij de meting van de EIB zijn ongeveer 225 hoofdaannemingsbedrijven met meer dan tien personeelsleden ondervraagd.
 10. forum rang 4 salud 14 april 2020 19:24
  www.telegraaf.nl/financieel/148890161...

  VEB: zorgen om buffer bouwreus BAM

  AMSTERDAM - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB ) maakt zich zorgen over de buffers van bouwbedrijf BAM. De bouwgroep moet snel meer duidelijkheid bieden aan beleggers over de financiële situatie, vindt de belangenbehartiger.

  Nederlands grootste bouwer BAM ging de crisis niet sterk in, aldus de VEB, verwijzend naar het tegenvallende 2019 en in haar ogen lage buffers bij een jaaromzet van €7,3 miljard. Met de coronacrisis is het vooruitzicht niet verbeterd.

  De VEB wil specifiek meer informatie over de eigenvermogenspositie, het beschikbare kapitaal en de instroom van orders.

  Bouwer BAM haalde vorig jaar door een verliesvoorziening van €90 miljoen zijn eigen winstdoelstelling, van tussen 2% en 4%, bij lange na niet, onderbouwt de vereniging het verzoek. Het buffervermogen lag eind vorig jaar op 16,5%, aldus de VEB, „een cijfer dat in het algemeen als laag wordt beschouwd. Voor het bouwbedrijf ligt dit bovendien op een vijfjaars dieptepunt.”

  Weinig hoop op verbetering
  Met de economische neergang is ’het weinig waarschijnlijk’ dat die vermogenspositie snel zal verbeteren door ingehouden winsten, meent de VEB.

  BAM heeft volges de belangenclub nu de volledige €400 miljoen van zijn tot dan toe ongebruikte kredietlijn benut. ’De vraag is of die middelen genoeg zuurstof geven, te meer omdat het bedrijf gedurende het jaar een hoger werkkapitaalbeslag kent dan aan het einde van een jaar.’

  De belangenbehartiger stelde de vragen in aanloop naar de aandeelhoudersvergadering van woensdag 15 april.

  Het aandeel BAM verloor rond 16:45 uur 4,6% waarde op de Amsterdamse beurs.
336 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Heijmans Meer »

Koers 6,510   Verschil -0,01 (-0,15%)
Laag 6,490   Volume 25.886
Hoog 6,610   Gem. Volume 122.821
12 aug 2020 10:45
label premium

Heijmans: Recht zo die gaat

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over BAM

  21 februari 2018 15:17 - Vimeo

 2. video thumbnail

  BAM: Terug naar €4,00 - €4,50?

  20 december 2017 21:50 - Vimeo

 3. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over Heijmans

  1 november 2017 14:01 - Vimeo

 4. video thumbnail

  VolkerWessels terug op beurs

  21 april 2017 17:14 - Vimeo

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare