Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Relief Therapeutics Holding AG juni 2020

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
18 Posts
| Omlaag ↓
 1. Forecast2006 25 juni 2020 23:17
  June 24, 2020 02:19 PM Eastern Daylight Time

  RADNOR, Pennsylvania, VS en GENÈVE, Zwitserland--(BUSINESS WIRE)--NeuroRx, Inc., in samenwerking met RELIEF THERAPEUTICS Holding AG (SIX: RLF) “Relief” heeft vandaag aangekondigd dat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) NeuroRX de Fast Track-aanduiding heeft toegekend voor het onderzoek naar RLF-100 (aviptadil) voor de behandeling van acuut longletsel/acuut ademnoodsyndroom in verband met COVID-19. RLF-100 is een synthetische vorm van humaan vasoactief intestinaal peptide (VIP) die ontstekingen in de longen vermindert en de alveolaire type II-cellen beschermt, waarvan verondersteld wordt dat zij een toegangsroute vormen voor SARS-CoV-2 bij het binnendringen van de longen.
 2. Forecast2006 25 juni 2020 23:41
  Details van het onderzoek zijn te vinden op clinicaltrials.gov NCT04311697.

  Over RLF-100

  RLF-100 is een gepatenteerde formule van vasoactief intestinaal polypeptide (VIP) die ontwikkeld is op basis van het oorspronkelijke werk van Dr. Said en door de FDA in 2001 en het Europees Geneesmiddelenbureau in 2005 werd goedgekeurd voor proeven voor menselijk gebruik. VIP bevindt zich voornamelijk in de longen en het is bekend dat het bescherming biedt tegen diverse longaandoeningen. De Amerikaanse FDA heeft VIP in 2001 de weesgeneesmiddelstatus toegekend voor de behandeling van het acuut ademnoodsyndroom en in 2005 voor de behandeling van pulmonale arteriële hypertensie. In 2006 kreeg het middel van het Europees Geneesmiddelenbureau de weesgeneesmiddelstatus toegekend voor de behandeling van acute longschade en in 2007 voor de behandeling van sarcoïdose.

  Over VIP bij longschade

  Vasoactief intestinaal polypeptide (VIP) werd voor het eerst ontdekt in 1970 door wijlen Dr. Sami Said. Hoewel het in eerste instantie in het darmkanaal werd aangetroffen, is het inmiddels bekend dat VIP in het hele lichaam wordt aangemaakt en zich vooral in de longen concentreert. In meer dan 100 peer-reviewed onderzoeken is aangetoond dat VIP een krachtige ontstekingsremmende en anti-cytokine werking heeft in diermodellen van ademnood, acute longschade en ontsteking. Het belangrijkste is dat in het lichaam 70% van VIP gebonden is aan een zeldzame cel in de long, de alveolaire type II-cel, die cruciaal is voor de overdracht van zuurstof aan het lichaam. VIP wordt al 20 jaar lang veilig geacht voor menselijk gebruik, op basis van veelvuldige onderzoeken bij mensen met sarcoïdose, longfibrose, astma/allergie en pulmonale hypertensie.

  COVID-19-gerelateerde sterfte wordt voornamelijk veroorzaakt door longfalen. Voorafgaand aan deze acute fase zijn er echter aanwijzingen voor een vroege virale infectie van de alveolaire type II-cellen. Van deze cellen is bekend dat ze grote hoeveelheden angiotensine-converterend enzym 2 (ACE2)-receptoren hebben, die door SARS-CoV-2 als toegangsroute gebruikt worden. Coronavirussen blijken zich te vermenigvuldigen in alveolaire type II-cellen, maar niet in de meer talrijke type 1-cellen. Deze zelfde alveolaire type II-cellen hebben hoge concentraties VIP-receptoren op hun celoppervlak, wat aanleiding geeft tot de hypothese dat VIP deze cellen specifiek zou kunnen beschermen tegen letsel.

  Schade aan de alveolaire type II-cellen is een steeds plausibeler mechanisme van COVID-19-ziekteprogressie (Mason 2020). Deze gespecialiseerde cellen vullen de meer gangbare type 1-cellen in de longen aan. Nog belangrijker is de productie van surfactans door de type II-cellen, een oppervlakte-actieve stof die de long bekleedt en essentieel is voor de uitwisseling van zuurstof. Behalve RLF-100 zijn er momenteel geen andere behandelingen voor COVID-19 voorgesteld die specifiek gericht zijn op deze kwetsbare type II-cellen.

  Over RELIEF THERAPEUTICS Holding AG

  De Relief bedrijvengroep richt zich voornamelijk op projecten in de klinisch-fase die gericht zijn op moleculen van natuurlijke oorsprong (peptiden en eiwitten) die reeds eerder getest zijn in klinisch onderzoek en voor menselijk gebruik of waarvoor een sterke wetenschappelijke onderbouwing bestaat. Momenteel concentreert Relief zich op de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor aandoeningen van de luchtwegen.

  RELIEF THERAPEUTICS Holding AG is genoteerd aan de SIX Swiss Exchange onder het symbool RLF.

  Over NeuroRx, Inc.

  NeuroRx kan bogen op meer dan 100 jaar collectieve ervaring op het gebied van geneesmiddelenontwikkeling en wordt geleid door voormalige topmanagers van Johnson & Johnson, Eli Lilly, Pfizer, en AstraZeneca, PPD. Naast het werk aan RLF-100 heeft NeuroRx een Breakthrough Therapy aanwijzing gekregen en een speciale protocolovereenkomst voor de ontwikkeling van NRX-101 voor de behandeling van suïcidale bipolaire depressie, dat momenteel fase 3-onderzoeken doorloopt.

  Disclaimer: Dit persbericht bevat bepaalde toekomstgerichte verklaringen, expliciet dan wel impliciet, met betrekking tot RELIEF THERAPEUTICS Holding AG, NeuroRx, Inc. en hun bedrijven. Dergelijke verklaringen houden bepaalde bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren in, waardoor de daadwerkelijke resultaten, financiële posities, prestaties of verdiensten van RELIEF THERAPEUTICS Holding AG en/of NeuroRx, Inc. wezenlijk zouden kunnen afwijken van de voorspelde resultaten, prestaties of verdiensten die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet dan wel impliciet tot uitdrukking worden gebracht. RELIEF THERAPEUTICS Holding AG verstrekt dit persbericht op basis van de huidige informatie en verbindt zich er geenszins toe om de hierin verwoorde toekomstgerichte verklaringen op basis van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of om welke reden dan ook te actualiseren.
 3. Forecast2006 27 juni 2020 13:22
  quote:

  maikel85 schreef op 26 juni 2020 16:32:


  @forecast2006 is dit aandeel de moeite?


  Hallo Maikel85,

  Als het medicijn wordt goedgekeurd en het helpt tegen longontstekingen, als gevolg van Corona besmetting, is dit aandeel zeker de moeite waard gezien de huidige waarde en de toekomstige te halen waarde.

  Kortom kopen en rustig laten groeien je investering. It takes time.

  Kind regards,

  Forecast
 4. maikel85 27 juni 2020 16:19
  quote:

  Forecast2006 schreef op 27 juni 2020 13:22:


  [...]

  Hallo Maikel85,

  Als het medicijn wordt goedgekeurd en het helpt tegen longontstekingen, als gevolg van Corona besmetting, is dit aandeel zeker de moeite waard gezien de huidige waarde en de toekomstige te halen waarde.

  Kortom kopen en rustig laten groeien je investering. It takes time.

  Kind regards,

  Forecast


  Hallo Forecast,

  Bedankt voor de info, ik ga me er zeker verder in verdiepen.

  Een vraag, hoeveel moet je inleggen om rendabel te zijn op lange termijn?
  Ik ben eigenlijk pas begonnen met beleggen en ben mijn weg een beetje aan het zoeken.

  Groeten,
  Maikel85
 5. Forecast2006 28 juni 2020 10:24
  Hallo Maikel85,

  1000 tot 3000 euro kan een mooi resultaat bieden op langere termijn. zie Novacyt van 18 cent naar 5 euro per aandeel. Helaas in Novacyt nu maar 2,65 euro dit zal weer naar 3,5 euro gaan.

  Kleinere bedragen kan ook maar dan voor een kort ritje.

  Kind regards,

  Forecast.
 6. Forecast2006 17 juli 2020 06:35
  Flinke stijging op bericht.


  NeuroRx and Relief Therapeutics announce Data Monitoring Committee determination to continue phase 2/3 trial of RLF-100 for Critical COVID-19

  by Relief Therapeutics | Jul 16, 2020

  With resurgent COVID-19, enrollment has accelerated in Miami, Houston, and Irvine
  Data Monitoring Committee determined that so far RLF-100 has generated no drug-related Serious Adverse Events or other safety concerns that would mandate stopping. The study is to continue until the next scheduled data review in four weeks.
  Primary endpoint is established as “Alive and free of Respiratory Failure.”

  Radnor, PA and Geneva July 16, 2020 – NeuroRx, Inc., in partnership with RELIEF THERAPEUTICS Holdings AG (OTC:RLFTF, SIX:RLF) today announced that the independent Data Monitoring Committee has reviewed the findings in the first 30 patients treated in Fast Track FDA trials of RLF-100 (Aviptadil) in patients with Critical COVID-19 with respiratory failure.

  The study protocol enrolls patients with Critical COVID-19 and Respiratory Failure and randomly assigns them to intravenous RLF-100 or Placebo in the hopes of achieving remission from this most-serious stage of COVID-19. At the committee’s recommendation, the primary endpoint is changed to “alive and free of respiratory failure at 7-10 days.” This change in primary endpoint from mortality at 28 days is driven by the general decrease in mortality with advances in treatment for Critical COVID-19 and by initial observations in the clinical trial.

  This first interim analysis was focused on verifying the apparent safety of the drug in the first 30 patients and the feasibility of the study to reach its endpoint. The committee determined that the study appeared capable of reaching a statistically significant endpoint within its 144 patient sample size and voted for the study to continue until its next scheduled evaluation in four weeks.

  The committee is composed of Prof. Alfred Sommer, MD, MHS, Dean Emeritus of the Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, Prof. Rita Colwell, PhD, former Director of the National Science Foundation, and Congressman, Andy Harris, MD, MHS (MD District 1) a part time Professor of Anesthesia and Critical Care at Johns Hopkins School of Medicine.

  RLF-100 (Aviptadil) received Fast Track designation from the US FDA for the treatment of Critical COVID-19 with respiratory failure. Aviptadil is a synthetic form of human Vasoactive Intestinal Peptide (VIP) which is known to protect the Alveolar Type II cell of the lung from many forms of injury. This cell is critical to transmission of oxygen to the blood and is the site of attack for the Coronavirus.

  “This milestone represents the extraordinary effort of our partners and collaborators at the University of Miami, Houston Methodist Hospital, UC Irvine, and University of Louisville who gave 100% to providing patients with Critical COVID-19 a chance to benefit from a potentially life-saving drug. We thank the members of the Data Monitoring Committee for devoting their valuable time to performing this vital role in helping to evaluate the safety and effectiveness of RLF-100,” said Prof. Jonathan C Javitt, MD, MPH, CEO of NeuroRx and the National Study Chair.

  Details of the study are posted on clinicaltrials.gov NCT04311697.

  About RLF-100

  RLF-100 (Aviptadil) is a patented formulation of Vasoactive Intestinal Polypeptide (VIP) that was developed based on Dr. Said’s original work and was originally approved for human trials by the FDA in 2001 and the European Medicines Agency in 2005. VIP is primarily concentrated in the lung and is known to protect against a variety of lung injuries. VIP was awarded Orphan Drug Designation in 2001 by the U.S. FDA for treatment of Acute Respiratory Distress Syndrome and in 2005 for treatment of Pulmonary Arterial Hypertension. The European Medicines Agency awarded orphan drug designation in 2006 for the treatment of acute lung injury and in 2007 for the treatment of sarcoidosis.

  About RELIEF THERAPEUTICS Holding AG

  The Relief group of companies focus primarily on clinical-stage projects based on molecules of natural origin (peptides and proteins) with a history of clinical testing and use in human patients or a strong scientific rational. Currently, Relief is concentrating its efforts on developing new treatments for respiratory disease indications.

  Relief Therapeutics holds orphan drug designations from the U.S. Food and Drug Administration and the European Union for the use of VIP to treat ARDS, pulmonary hypertension, and sarcoidosis. Relief Therapeutics also holds a U.S. patent[1] for RLF-100 and proprietary manufacturing processes for its synthesis.
  RELIEF THERAPEUTICS Holding AG is listed on the SIX Swiss Exchange under the symbol RLF.

  About NeuroRx, Inc.

  NeuroRx draws upon more than 100 years of collective drug development experience and is led by former senior executives of Johnson & Johnson, Eli Lilly, Pfizer, and AstraZeneca, PPD. In addition to its work on RLF-100, NeuroRx has been awarded Breakthrough Therapy Designation and a Special Protocol Agreement to develop NRX-101 for the treatment of suicidal bipolar depression and is currently in Phase 3 trials. Its Board of Directors and Advisors includes Hon. Sherry Glied, former Assistant Secretary, U.S. Dept. of Health and Human Services; Mr. Chaim Hurvitz, former President of the Teva International Group, Lt. Gen. HR McMaster, the 23rd National Security Advisor, Wayne Pines, former Associate Commissioner of the U.S. Food and Drug Administration, Judge Abraham Sofaer, and Daniel Troy, former Chief Counsel, U.S. Food and Drug Administration.

  Disclaimer: This communication expressly or implicitly contains certain forward-looking statements concerning RELIEF THERAPEUTICS Holding AG, NeuroRx, Inc. and their businesses. Such statements involve certain known and unknown risks, uncertainties and other factors, which could cause the actual results, financial condition, performance or achievements of RELIEF THERAPEUTICS Holding AG and/or NeuroRx, Inc. to be materially different from any future results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. RELIEF THERAPEUTICS Holding AG is providing this communication as of this date and does not undertake to update any forward-looking statements contained herein as a result of new information, future events or otherwise.

  CORPORATE CONTACTS

  Jonathan C. Javitt, M.D., MPH
  Chief Executive Officer
  NeuroRx, Inc.
  ceo@neurorxpharma.com

  Yves Sagot, Ph.D.
  Relief Therapeutics Holding, SA
  yves.sagot@relieftherapeutics.com

  MEDIA CONTACT

  Gloria Gasaatura
  LifeSci Communications
  ggasaatura@lifescicomms.com
  646-970-4688  [1] US 8,178,489 Formulation for Aviptadil
18 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 557,73 +2,28%
EUR/USD 1,1760 -0,14%
Germany30^ 12.662,50 +0,12%
Gold spot 1.974,21 -0,15%
LDN100-24h 6.016,34 +1,21%
NY-Nasdaq Composite 10.902,80 +1,47%

Stijgers

PostNL
+11,55%
Avantium
+9,22%
Fugro
+7,28%
Alfen ...
+7,16%
Pharming
+6,53%

Dalers

UNIBAI...
-6,27%
Wereld...
-4,72%
Air Fr...
-3,41%
Euroco...
-2,88%
Heineken
-2,04%

Nieuws Forum Meer»

(2)

suske wiet op 4 aug 2020 00:38
(14)

Admin op 4 aug 2020 00:05
(3)

FairValue op 3 aug 2020 22:31
(12)

Suriname op 3 aug 2020 22:14
(5)

rationeel op 3 aug 2020 21:34

Column Forum Meer»

(268)

ONN op 4 aug 2020 01:17
(12)

HvR88 op 4 aug 2020 00:39
(6)

*direct* op 3 aug 2020 19:45
(1)

PietKeizer op 3 aug 2020 18:42
(59)

PaulShostakovich op 3 aug 2020 17:45
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare