Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van woensdag 1 juli 2020

01 jul Historische mijlpaal voor Tesla op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - Automaker Tesla stond woensdag volop in de spotlights op Wall Street. Het bedrijf won bijna 4 procent aan beurswaarde en mag zich daardoor het waardevolste automerk ter wereld noemen. Het sentiment in New York was overwegend positief geholpen door beter dan verwachte macrocijfers. 4.636 keer bekeken | 2 reacties

01 jul Beleidsmakers Fed bezorgd over economische neergang

WASHINGTON (AFN) - De beleidsmakers van de Federal Reserve zijn vooral bezorgd over de economische neergang als gevolg van de coronacrisis. Dat staat in de woensdag gepubliceerde notulen van de meest recente vergadering van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten die op 9 en 10 juni werd gehouden. 7.140 keer bekeken | 13 reacties

01 jul Apple gooit meer winkels dicht in VS

Gerelateerd:  Apple 460,040 +1,77%

CUPERITINO (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse techreus Apple gaat donderdag weer tientallen van zijn winkels in de Verenigde Staten op slot gooien. Dit uit vrees voor de verdere verspreiding van het coronavirus. 3.433 keer bekeken | 10 reacties

01 jul Alitalia hervat vluchten op Amsterdam

Gerelateerd:  Air France-KLM 3,816 -5,78%

MILAAN (AFN/RTR) - De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft zijn internationale vluchten weer opgepakt. Dit is mogelijk door de geleidelijke opening van de luchthavens voor buitenlandse reizigers en het afschaffen van beperkingen voor om het coronavirus in te dammen. Een van de eerste routes die is heropend is die tussen Milaan Malpensa en Schiphol. 1.264 keer bekeken | 0 reacties

01 jul Tesla in schijnwerpers op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - Automaker Tesla stond woensdag in de schijnwerpers op Wall Street. Het bedrijf won dik 3 procent aan beurswaarde en loste door de koerswinst het Japanse Toyota af als waardevolste automerk ter wereld. Het sentiment in New York was overwegend positief geholpen door beter dan verwachte macrocijfers. Ook bemoedigende berichten over medicijnen tegen het coronavirus gaf beleggers moed. 2.734 keer bekeken | 3 reacties

01 jul Tesla streeft Toyota voorbij en is waardevolste automerk

NEW YORK (AFN) - Maker van elektrische auto's Tesla is het waardevolste automerk ter wereld. De aandelen van Tesla stonden woensdag halverwege de beursdag in New York op een winst van 3,5 procent. Daarmee ging Tesla qua waarde voorbij aan Toyota, tot dan toe het waardevolste automerk. 2.282 keer bekeken | 7 reacties

01 jul 'Virusproblemen VS raken luchtvaartsector wereldwijd'

Gerelateerd:  Air France-KLM 3,816 -5,78%

GENÈVE (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappijen wereldwijd hebben te lijden onder de vele coronabesmettingen in de Verenigde Staten en ook andere landen. De verdere verspreiding van het virus ondermijnt namelijk het herstel van de reissector, zo waarschuwt de internationale luchtvaartorganisatie IATA. 2.805 keer bekeken | 3 reacties

01 jul Broker DeGiro meldt recordaantal transacties

Gerelateerd:  BINCKBANK N.V. EO -,10 6,350 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Broker DeGiro heeft in de eerste helft van het jaar een recordaantal van 24,5 miljoen transacties verwerkt. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast verwelkomde het bedrijf ruim 200.000 nieuwe klanten. 3.950 keer bekeken | 10 reacties

01 jul Aandeelhouders CTAC gaan voor aanpassing loon bestuur liggen

Gerelateerd:  Ctac 1,655 -0,90%

DEN BOSCH (AFN) - Aandeelhouders van automatiseerder Ctac zijn voor de aanpassing van het beloningsbeleid voor het bestuur van de onderneming gaan liggen. Het agendapunt om de bezoldiging van de bestuurders aan te passen redde het niet. 1.483 keer bekeken | 0 reacties

01 jul Fastned neemt snellaadnetwerk MisterGreen over

Gerelateerd:  FASTNED 11,220 -1,41%

AMSTERDAM (AFN) - Uitbater van snellaadstations Fastned neemt het snellaadnetwerk van MisterGreen over. Daarmee heeft Fastned de rechten verkregen om snellaadstations te exploiteren op zestien verzorgingsplaatsen langs onder andere de rijkswegen A1, A2, A4, A12 en A27. 2.026 keer bekeken | 1 reacties

01 jul Vakbonden eisen inspraak bij reorganisatieplannen KLM

Gerelateerd:  Air France-KLM 3,816 -5,78%

AMSTERDAM (AFN) - De acht vakbonden bij KLM eisen inspraak bij de ophanden zijnde reorganisatie bij de luchtvaartmaatschappij. Ze roepen de politiek woensdag voorafgaand aan het debat over het steunpakket voor KLM van in totaal 3,4 miljard euro op om de sociale partners de ruimte te geven om maatregelen te nemen voor het herstel van de maatschappij. 1.108 keer bekeken | 3 reacties

01 jul AEX-index sluit dag met kleine plus

Gerelateerd:  AEX 561,24 -1,53%

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met winst de handel uitgegaan. Elders in Europa leverden graadmeters in. Een verrassende sterke toename van de Duitse winkelverkopen in mei bood enige steun aan de handel. Verder reageerden beleggers op de eerste handelsdag van het nieuwe kwartaal als gewoonlijk op ontwikkelingen rond de coronapandemie. 1.181 keer bekeken | 0 reacties

01 jul 'Vraag naar vliegtickets in mei iets minder dramatisch'

Gerelateerd:  Air France-KLM 3,816 -5,78%

GENÈVE (AFN) - De vraag naar vliegtickets was ook in de maand mei dramatisch, maar minder dramatisch dan in april. Dat concludeert de internationale luchtvaartorganisatie IATA, die met de cijfers over voorjaarsmaand mei op de proppen kwam. 1.558 keer bekeken | 5 reacties

01 jul Bouwuitgaven VS nemen af

WASHINGTON (AFN) - De bouwuitgaven in de Verenigde Staten zijn in mei met 2,1 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die de Amerikaanse overheid naar buiten bracht. 1.194 keer bekeken | 0 reacties

01 jul Industrie VS krabbelt verder op

NEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in juni weer iets toegenomen in vergelijking met een maand eerder. Daarmee zet het herstel sinds het dieptepunt van de coronacrisis verder door. Dat meldde marktonderzoeker ISM. 1.792 keer bekeken | 2 reacties

01 jul Kleine uitslagen op Europese beurzen

Gerelateerd:  AEX 561,24 -1,53%

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdagmiddag weer in het groen, waar de graadmeter eerder zowel winst als verlies liet zien. Elders in Europa maakten de aandelenbeurzen weer iets goed van eerdere verliezen. Een verrassende sterke toename van de Duitse winkelverkopen in mei bood enige steun aan de handel. Verder reageerden beleggers ook op de eerste handelsdag van het nieuwe kwartaal op ontwikkelingen rond de coronapandemie. 1.052 keer bekeken | 1 reacties

01 jul Wall Street opent met winst

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag de eerste handelsdag van het nieuwe kwartaal met winsten begonnen. Coronabesmettingen in de Verenigde Staten en de impact daarvan op het herstel van de economie blijven het sentiment beheersen. De aandacht van beleggers gaat verder uit naar verschillende macro-economische cijfers. Zo kwam loonstrookverwerker ADP met beter dan verwachte banencijfers. 1.506 keer bekeken | 5 reacties

01 jul Britse waakhond wil meer middelen in strijd tegen big tech

LONDEN (AFN) - De Britse marktwaakhond CMA zegt meer middelen nodig te hebben om de dominantie van techreuzen als Google en Facebook te breken. Bestaande wetgeving in het Verenigd Koninkrijk is nu nog onvoldoende om machtsmisbruik door deze bedrijven tegen te gaan, stelt de toezichthouder. 812 keer bekeken | 0 reacties

01 jul 'Prosus in gesprek om belang te kopen in Braziliaans iFood'

Gerelateerd:  PROSUS 79,780 -0,85%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Techinvesteerder Prosus is in gesprek over het uitbreiden van zijn belang in Braziliaanse maaltijdbezorger iFood. Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden. 2.352 keer bekeken | 1 reacties

01 jul 'Wall Street gaat lager openen'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag op de eerste handelsdag van het derde kwartaal naar verwachting lager openen. De stemming op Wall Street staat onder druk door de oplaaiende coronabesmettingen in de Verenigde Staten. Verder gaat de aandacht uit naar verschillende macro-economische cijfers waaronder het banenrapport van loonstrookverwerker ADP en gegevens over de Amerikaanse industrie. Later op de dag worden nog de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve gepubliceerd. 1.529 keer bekeken | 4 reacties

01 jul Groei werkgelegenheid bedrijfsleven VS

NEW YORK (AFN) - De werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in juni met bijna 2,4 miljoen banen gegroeid. Dat maakte loonstrookverwerker ADP bekend. Verder werd gemeld dat het cijfer voor mei enorm werd opwaarts herzien naar een banengroei, van een eerder gemeld verlies. 5.512 keer bekeken | 20 reacties

01 jul Staat wil tot 4 miljard ophalen met heropening leningen

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil maandag met de heropening van twee kortlopende leningen 2 miljard tot 4 miljard euro ophalen. Dat heeft het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekendgemaakt. 1.416 keer bekeken | 1 reacties

01 jul Doorzoekingen om fraudeschandaal Wirecard

MÜNCHEN (AFN/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Bij kantoren van betalingsdienstverlener Wirecard in Duitsland en op twee locaties in Oostenrijk zijn doorzoekingen gedaan. Er zouden daarbij ook woningen zijn onderzocht. Het zoeken is naar informatie over de rol van voormalig topman Markus Braun in de enorme boekhoudfraude bij Wirecard, dat faillissement heeft aangevraagd vanwege de affaire. 3.762 keer bekeken | 3 reacties

01 jul AEX licht hoger in afwachtende markt

Gerelateerd:  AEX 561,24 -1,53%

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs won woensdag licht terrein. Ook de andere Europese beurzen bleven dicht bij huis. Beleggers deden het rustig aan na de sterke koerswinsten in het afgelopen kwartaal en hielden vooral de ontwikkelingen rond de coronapandemie in de gaten. Een verrassende sterke toename van de Duitse winkelverkopen in mei bood daarbij enige steun aan de handel. 3.918 keer bekeken | 17 reacties

01 jul Keijzer: uitspraak rechter niet einde fusie PostNL en Sandd

Gerelateerd:  PostNL 2,443 +1,08%

DEN HAAG (AFN) - De uitspraak van de rechtbank in Rotterdam dat de vergunning voor de fusie tussen PostNL en Sandd ongeldig is, betekent niet dat de concentratie tussen beide postbedrijven ongedaan wordt gemaakt. Dat schrijft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer. 8.518 keer bekeken | 9 reacties

01 jul Topman Ryanair: bij uitblijven loonoffer duizenden banen weg

LONDEN (ANP/RTR) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair verwacht 3500 banen te moeten schrappen als werknemers niet akkoord gaan met salarisverlagingen. Dat heeft topman Michael O'Leary gezegd in een interview met BBC. 3.417 keer bekeken | 5 reacties

01 jul Duitse werkloosheid verder omhoog door crisis

NEURENBERG (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De werkloosheid in Duitsland is vorige maand verder toegenomen vanwege de coronacrisis, al viel de stijging van het aantal werklozen veel minder sterk uit dan een maand eerder. Volgens het Duitse federale arbeidsbureau steeg in juni het aantal werklozen met 69.000 tot ruim 2,94 miljoen. In mei was nog sprake van een toename met een herziene 237.000 werklozen. 2.329 keer bekeken | 3 reacties

01 jul Industrie eurozone op weg naar herstel van coronacrisis

LONDEN (AFN/RTR) - De industrie in de eurozone is aan het herstellen van de zware klappen door de coronacrisis eerder dit jaar. Volgens definitieve cijfers van de Britse marktonderzoeker Markit was er in juni nog wel sprake van krimp van de industriële bedrijvigheid, maar is die wel een stuk minder sterk dan in mei, dankzij de versoepeling van lockdownmaatregelen. 2.525 keer bekeken | 4 reacties

01 jul Parijs bevestigt schrappen 7560 banen Air France

Gerelateerd:  Air France-KLM 3,816 -5,78%

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Franse regering heeft bevestigd dat Air France 7560 banen zal schrappen tot en met 2022. Bij de ingrepen in het personeelsbestand gaan 6560 banen verloren bij Air France zelf en ruim duizend bij het budgetmerk HOP. Dat maakte de Franse onderminister voor Transport, Jean-Baptiste Djebbari, bekend op de Franse radio. 3.409 keer bekeken | 4 reacties

01 jul 'Schrappen dividend Sligro geen verrassing'

Gerelateerd:  Sligro 13,600 -1,59%

AMSTERDAM (AFN) - Het nieuws dat groothandelsbedrijf Sligro zijn dividend schrapt is geen verrassing gezien de moeilijke marktomstandigheden voor de onderneming door de coronacrisis. Dat meldde KBC Securities. 2.905 keer bekeken | 1 reacties

01 jul Nederlandse industrie krimpt wat minder hard

ZOETERMEER (AFN) - De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie is in juni gekrompen, maar wat minder sterk dan in de voorgaande maanden. Dat meldde de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi). 2.080 keer bekeken | 2 reacties

01 jul AEX begint afwachtend aan nieuw kwartaal

Gerelateerd:  AEX 561,24 -1,53%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen bleven dicht bij huis. Beleggers deden het rustig aan na de sterke koerswinsten in het afgelopen kwartaal en hielden vooral de ontwikkelingen rond de coronapandemie in de gaten. Een verrassende sterke toename van de Duitse winkelverkopen in mei bood daarbij enige steun aan de handel. 1.762 keer bekeken | 1 reacties

01 jul Britse super Sainsbury's krikt verkopen behoorlijk op

LONDEN (AFN/RTR) - De Britse supermarktketen Sainsbury's heeft in het afgelopen kwartaal de omzet behoorlijk verhoogd, dankzij gestegen verkopen van levensmiddelen en groei bij online verkoop tijdens de lockdown. In de periode van zestien weken tot 27 juni steeg de vergelijkbare omzet met 8,2 procent op jaarbasis. 896 keer bekeken | 0 reacties

01 jul Pakketbezorging met bijna 13 procent gegroeid in 2019

Gerelateerd:  PostNL 2,443 +1,08%

DEN HAAG (AFN) - Onlineshoppen is populair en daarmee blijft de markt voor pakketbezorging onverminderd groeien. Vorig jaar werden in bijna 13 procent meer pakketten bezorgd aan huis of bij bedrijven dan een jaar eerder, meldt de Autoriteit Consument Markt (ACM) een nieuw rapport. 2.427 keer bekeken | 1 reacties

01 jul Britse winkelexploitant SSP waarschuwt voor harde ingreep

Gerelateerd:  B&S Group SA 5,360 -4,11%

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - SSP Group, dat wereldwijd voedselwinkels exploiteert op luchthavens en treinstations, moet mogelijk zo'n 5000 banen schrappen op zijn hoofdkantoor en bij zijn Britse activiteiten. Het concern lijdt forse verliezen vanwege de coronapandemie, die een grote impact heeft op binnenlandse en buitenlandse reizigers. Als het herstel op het huidige niveau doorzet, is hard ingrijpen niet te voorkomen. 1.998 keer bekeken | 1 reacties

01 jul Veel interesse investeerders in delen Wirecard

Gerelateerd:  ADYEN NV 1.424,000 -2,13%

MÜNCHEN (AFN/RTR) - Investeerders uit de hele wereld hebben interesse getoond in een overname van delen van de Duitse betalingsverwerker Wirecard, die vorige week faillissement aanvroeg. Dat verklaarde de curator van Wirecard die spreekt van een groot aantal partijen dat interesse heeft. 6.911 keer bekeken | 3 reacties

01 jul Verrassend sterke stijging Duitse winkelverkopen

WIESBADEN (AFN) - De winkelverkopen in Duitsland zijn in mei sterk toegenomen, na een forse terugval in de voorgaande maanden. Volgens cijfers van het Duitse federale statistiekbureau stegen de uitgaven in de detailhandel met 13,9 procent op maandbasis, na een daling van de verkopen van 6,5 procent in april. 2.495 keer bekeken | 5 reacties

01 jul ICT Group wil Niessen als commissaris

Gerelateerd:  ICT Group 7,680 -1,54%

BARENDRECHT (AFN) - Automatiseerder ICT Group wil Janneke Niessen benoemen als commissaris. Haar voordracht staat op de rol van een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 20 augustus. 1.109 keer bekeken | 1 reacties

01 jul 'Damrak begint voorzichtig aan nieuw kwartaal'

Gerelateerd:  AEX 561,24 -1,53%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt woensdag iets lager te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters naar verwachting met kleine verliezen openen op de eerste dag van het derde kwartaal. Beleggers doen het rustig aan na de sterke koerswinsten in het afgelopen kwartaal en houden vooral de ontwikkelingen rond de coronapandemie in de gaten. 2.495 keer bekeken | 4 reacties

01 jul Nikkei lager na negatief Tankan-rapport

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 23.289,36 +0,17%

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is woensdag met verlies begonnen aan de eerste maand van het derde kwartaal. Een negatief Tankan-rapport van de Bank of Japan, waaruit bleek dat het vertrouwen van grote Japanse bedrijven is gekelderd tot het laagste niveau in elf jaar, en de aanhoudende toename van het aantal coronabesmettingen in de Japanse hoofdstad Tokio drukten de stemming onder beleggers. 1.437 keer bekeken | 0 reacties

01 jul SBM sluit lening van 600 miljoen dollar voor bouw schip

Gerelateerd:  EUR/USD 1,1824 +0,07%, HAL Trust 112,400 -1,40%, SBM Offshore 14,460 -0,65%

SCHIEDAM (AFN) - Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore heeft een kredietfaciliteit afgesloten van 600 miljoen dollar voor de financiering van de bouw van het productie- en opslagschip (FPSO) Sepetiba. De looptijd is zes maanden, met de mogelijkheid voor een verlenging met nog eens zes maanden. 2.915 keer bekeken | 2 reacties

01 jul Sligro en kredietverstrekkers passen afspraken aan

Gerelateerd:  Sligro 13,600 -1,59%

VEGHEL (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro heeft nieuwe afspraken gemaakt met zijn huisbank en andere financiers waardoor zijn bankconvenanten zijn verruimd. De resultaten van de onderneming staan al geruime tijd onder druk door de maatregelen tegen het coronavirus. Volgens Sligro is er nu voldoende financiële ruimte om de activiteiten voort te kunnen zetten en leningen dit najaar af te lossen. 2.146 keer bekeken | 0 reacties

01 jul Pakketbezorgers in de schijnwerpers na cijfers FedEx

Gerelateerd:  PostNL 2,443 +1,08%

AMSTERDAM (AFN) - Europese pakketbezorgers weten woensdag op de beurs de aandacht op zich gericht, na het handelsbericht van de Amerikaanse pakketvervoerder FedEx. De cijferpresentatie was beter dan kenners in doorsnee hadden voorzien. 3.353 keer bekeken | 1 reacties

01 jul Groei bedrijvigheid industrie China trekt aan

HONGKONG (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de omvangrijke industrie van China is in juni sterker gegroeid nu de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus verder worden versoepeld en de overheid stappen heeft gezet om de economie te stimuleren. Ook trekt de buitenlandse vraag naar Chinese goederen aan. Dat maakten marktonderzoekers Caixin en Markit bekend. 1.630 keer bekeken | 0 reacties

01 jul Oud-baas Proximus schikt in voorkenniszaak

Gerelateerd:  KPN 2,199 -0,23%

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Dominique Leroy, de oud-baas van het Belgische telecomconcern Proximus en ooit de beoogde topvrouw van KPN, heeft een voorkenniszaak geschikt met toezichthouder Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Ze koopt een mogelijke vervolging af voor bijna 108.000 euro, aldus een verklaring. 1.493 keer bekeken | 1 reacties

01 jul Japans ondernemersvertrouwen keldert

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van grote Japanse industriebedrijven in de economie is stevig afgezwakt. Dat blijkt uit de Tankan-index van de Japanse centrale bank die woensdag naar buiten werd gebracht en uitkwam op het laagste niveau in 11 jaar. 1.396 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

 1. Aedifica 98,900 15:58
  +0,100
  +0,10%
 2. Air France-KLM 3,816 15:57
  -0,234
  -5,78%
 3. Flow Traders 33,380 15:57
  +1,300
  +4,05%
 4. Fugro 3,682 15:55
  -0,118
  -3,11%
 5. Royal Dutch Shell A 13,176 15:58
  -0,318
  -2,36%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare