Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van donderdag 2 juli 2020

02 jul Wall Street met kleine plussen lang weekend in

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn met bescheiden plusjes een extra lang weekend ingegaan. De belangrijkste graadmeters gaven veel van hun eerdere winsten kwijt. Nieuws over de tweede besmettingsgolf met het coronavirus in de Verenigde Staten leidde de aandacht steeds meer af van een goed ontvangen banenrapport. Vrijdag zijn de beurzen gesloten in de aanloop naar Onafhankelijkheidsdag op zaterdag. 5.490 keer bekeken | 17 reacties

02 jul Facebook-baas Zuckerberg in gesprek met burgerrechtenorganisaties

Gerelateerd:  Facebook 261,240 -0,02%

PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Topman Mark Zuckerberg van Facebook gaat volgende week in gesprek met burgerrechtenorganisaties. Zijn socialmedia-imperium kreeg de voorbije weken veel kritiek, omdat het te weinig zou doen om haatzaaien, racisme en nepnieuws op de platforms te bestrijden. 1.528 keer bekeken | 1 reacties

02 jul 'Boeing trekt stekker uit 'Jumbo Jet' 747'

Gerelateerd:  Boeing Company 178,080 +1,92%

SEATTLE (AFN) - Vliegtuigfabrikant Boeing stopt met het maken van zijn toestellen van het type 747, die vanwege zijn gigantisch omvang ook wel bekend stonden als Jumbo Jets. Het Amerikaanse concern heeft dit niet openlijk bekendgemaakt, maar de beslissing valt tussen de regels door te lezen in formele statements. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. 4.116 keer bekeken | 2 reacties

02 jul Duits parlement schaart zich achter opkoopprogramma ECB

BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - Een meerderheid in het Duitse parlement heeft zich achter het vijf jaar geleden begonnen opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) geschaard. Door een uitspraak van het Duitse grondwettelijke hof dreigde dit stimuleringsbeleid vast te lopen, maar dat gevaar is door de politieke steun geweken. 2.975 keer bekeken | 4 reacties

02 jul Sportsector loopt 1,5 miljard mis door coronacrisis

Gerelateerd:  Basic-Fit 23,900 -1,24%

UTRECHT (AFN) - De Nederlandse sportsector loopt tot 1 augustus zo'n 1,5 miljard euro aan inkomsten mis als gevolg van de coronacrisis. Door kostenbesparingen en financiële steunmaatregelen van de overheid kan de sector een aanzienlijk deel daarvan opvangen. Het Mulier Instituut, dat onderzoek doet naar de gevolgen van de maatregelen die zijn genomen om verspreiding van het coronavirus te bestrijden, denkt dat de totale schade voor de sport in Nederland tot nu toe 400 tot 600 miljoen euro bedraagt. 1.231 keer bekeken | 0 reacties

02 jul DNB: ook beleggingsinstelling moet voorzichtig zijn met dividend

AMSTERDAM (AFN) - Beleggingsinstellingen moeten met als banken voorzichtig omspringen met winstuitkeringen en andere beloningen voor aandeelhouders. Die waarschuwing geeft De Nederlandsche Bank (DNB), die toezicht houdt op vermogensbeheerders. 2.487 keer bekeken | 5 reacties

02 jul Groene koersenborden in New York

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag tussentijds op winst, hoewel de belangrijkste graadmeters enigszins terrein prijsgaven. Beleggers verwerkten het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat op sterker herstel op de arbeidsmarkt wees dan voorzien. Tegelijkertijd houdt de heropleving van het aantal coronabesmettingen in veel Amerikaanse staten de gemoederen bezig. 1.707 keer bekeken | 6 reacties

02 jul Shell weer aan de slag met verkoop Deense raffinaderij

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 13,168 -2,42%

DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell gaat weer verder met het verkoopproces rond zijn Deense onderdeel Danske Shell. De verkoop van deze dochteronderneming, die onder meer een raffinaderij in de plaats Fredericia omvat, werd in januari 2018 stopgezet. 4.182 keer bekeken | 0 reacties

02 jul American Airlines heeft 20.000 werknemers te veel

Gerelateerd:  Air France-KLM 3,816 -5,78%

FORT WORTH (AFN) - American Airlines heeft komend najaar zo'n 20.000 medewerkers te veel. De luchtvaartmaatschappij, nu nog één van de grootste van de Verenigde Staten, voorziet de komende anderhalf jaar veel minder vluchten uit te voeren. Daardoor zou 20 tot 30 procent van het personeel overbodig worden. 1.983 keer bekeken | 2 reacties

02 jul Deutsche Bank bekijkt financiële steun voor Wirecard Bank

Gerelateerd:  DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 8,069 -0,37%, ING 6,943 -0,13%

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank overweegt financiële steun te bieden aan Wirecard Bank, onderdeel van de Duitse betalingsdienstverlener Wirecard die in een groot boekhoudschandaal is verwikkeld. Nadere details maakte de bank niet bekend. 4.688 keer bekeken | 5 reacties

02 jul BAM negatieve uitschieter op groen Damrak

Gerelateerd:  AEX 560,84 -1,60%, BAM 1,416 -1,12%

AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf BAM was donderdag de grote verliezer op de aandelenbeurs in Amsterdam, nadat de onderneming een winstalarm gaf en aankondigde internationale activiteiten te beëindigen. Over het algeheel was de stemming juist opperbest, na een beter dan verwacht banenrapport uit de Verenigde Staten. Dat zorgde ook elders in Europa voor groene koersenborden. 2.078 keer bekeken | 0 reacties

02 jul Fabrieksorders VS veren flink op na sterke dalingen

WASHINGTON (AFN) - De fabrieksorders in de Verenigde Staten zijn in mei met 8 procent gestegen ten opzichte van april. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend. In de voorgaande maanden gingen de orders nog flink omlaag door de coronacrisis 2.517 keer bekeken | 4 reacties

02 jul AEX veert op na Amerikaans banenrapport

Gerelateerd:  AEX 560,84 -1,60%

AMSTERDAM (AFN) - De winsten op de aandelenbeurs in Amsterdam zijn donderdag in de middaghandel opgelopen, nadat het banenrapport uit de Verenigde Staten tot dikke plussen op Wall Street had geleid. Ook bemoedigende testresultaten met een coronavaccin zorgden voor optimisme. Bouwer BAM bleef op groot verlies staan na een winstalarm. 2.357 keer bekeken | 4 reacties

02 jul VS eens met voorwaarden voor leningen luchtvaartmaatschappijen

Gerelateerd:  Air France-KLM 3,816 -5,78%

WASHINGTON (AFN/RTR) - Het Amerikaanse ministerie van Financiën is het eens geworden met vijf luchtvaartmaatschappijen over de voorwaarden voor het verstrekken van overheidsleningen tegen de coronacrisis. Het gaat om de maatschappijen American Airlines, Frontier Airlines, Hawaiian Airlines, SkyWest Airlines en Spirit Airlines die intentieverklaringen hebben getekend met de overheid. 1.141 keer bekeken | 1 reacties

02 jul Wall Street reageert met winsten op banenrapport

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met forse winsten aan de dag begonnen. Beleggers reageerden positief op nieuwe cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Verder staat automaker Tesla opnieuw in de schijnwerpers na beter dan verwachte verkoopcijfers. 1.984 keer bekeken | 3 reacties

02 jul 'Wall Street opent flink hoger na sterk banenrapport'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting met flinke winst. Beleggers zijn opgelucht dat de banengroei in de Verenigde Staten in juni weer sterk herstelde van de klappen door het coronavirus eerder dit jaar. Daarnaast bleef het sentiment positief vanwege bemoedigende testresultaten met een coronavaccin. 3.738 keer bekeken | 13 reacties

02 jul Tesla levert tegen verwachting in meer auto's af

Gerelateerd:  TESLA INC. DL -,001 1.399,200 +1,64%

PALO ALTO (AFN) - De leveringen van nieuwe Tesla-auto's gaat beter dan verwacht. In het tweede kwartaal van dit jaar werden er 90.650 auto's geleverd aan klanten. Dat is een toename van 5 procent, meldt de automaker. 2.553 keer bekeken | 8 reacties

02 jul Banengroei VS herstelt verder van coronacrisis

WASHINGTON (AFN/RTR) - De werkgelegenheid in de Verenigde Staten liet in juni verder herstel zien van de klappen door het coronavirus eerder dit jaar. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand 4,8 miljoen banen bij (exclusief de landbouw). Economen rekenden in doorsnee op ruim 3 miljoen nieuwe arbeidsplaatsen. 2.343 keer bekeken | 5 reacties

02 jul Ruim 1,4 miljoen Amerikanen klopten aan voor WW-uitkering

WASHINGTON (AFN) - Nog eens 1,43 miljoen Amerikanen hebben zich afgelopen week naar verwachting gemeld voor een WW-uitkering. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Het is daarmee voor de vijftiende week op rij dat het aantal aanvragen boven de miljoen uitkomt. 3.699 keer bekeken | 10 reacties

02 jul Unilever verandert naam omstreden crème India in Glow & Lovely

Gerelateerd:  UNILEVER 49,500 -0,68%

NEW DELHI (AFN/BLOOMBERG) - De Indiase divisie van Unilever verandert de naam van zijn witmakende gezichtscrème Fair Lovely in Glow Lovely. De mannelijke variant van het product zal gewijzigd worden in Glow Handsome. 1.462 keer bekeken | 3 reacties

02 jul BAM: afbouw internationale divisie pijnlijk, maar noodzakelijk

Gerelateerd:  BAM 1,416 -1,12%

AMSTERDAM (AFN) - Interim-bestuursvoorzitter Frans den Houter noemt de afbouw van de internationale divisie van BAM een ‘pijnlijk, maar noodzakelijk’ besluit. BAM International zal nog twaalf lopende projecten in het buitenland afmaken. Andere opdrachten die met andere bedrijven zijn binnengehaald, worden aan deze bedrijven overdragen. Exacte kosten voor deze herstructurering kon het bedrijf nog niet geven. 4.061 keer bekeken | 1 reacties

02 jul ExxonMobil schrijft miljarden af door coronacrisis

Gerelateerd:  Exxon Mobil Corp 43,200 +0,44%, Royal Dutch Shell A 13,168 -2,42%

IRVING (AFN/RTR) - Het Amerikaanse olie- en gasconcern ExxonMobil gaat miljarden dollars afschrijven op de waarde van bezittingen vanwege de coronacrisis. Door de crisis zijn de prijzen van olie en gas sterk gedaald en dat raakt oliebedrijven als ExxonMobil hard. 2.411 keer bekeken | 2 reacties

02 jul 'UniCredit dicht bij verkoop probleemleningen'

Gerelateerd:  ING 6,943 -0,13%

ROME (AFN) - UniCredit staat op een punt om een pluk van zijn probleemleningen te verkopen. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Het gaat in totaal om 1,5 miljard euro aan slechte leningen, waarvan bijna de helft bedrijfsleningen zonder onderpand. Naar verwachting wordt de deal eind deze maand afgerond. 1.326 keer bekeken | 2 reacties

02 jul Britten claimen belastinggeld van Unilever

Gerelateerd:  UNILEVER 49,500 -0,68%

ROTTERDAM (AFN) - De Britse autoriteiten willen dat Unilever miljoenen afdraagt aan de belastingdienst in het Verenigd Koninkrijk. In het jaarverslag over 2019 geeft het Brits-Nederlandse bedrijf een claim van 141 miljoen euro bloot. De Britten vinden dat er winstbelasting verschuldigd is omdat in hun ogen een substantieel deel van Unilever gevestigd is in Groot-Brittannië. 2.337 keer bekeken | 3 reacties

02 jul Topman Daimler: beloning topmanagers moet fors omlaag

Gerelateerd:  DAIMLER AG NA O.N. 42,160 -0,81%

STUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - De beloningen van topmanagers bij het Duitse autoconcern Daimler en andere autobedrijven zullen "drastisch" moeten worden verlaagd als zij de coronacrisis willen overleven. Dat zei topman Ola Källenius van het moederbedrijf van Mercedes-Benz. Ook dreigen volgens hem nog meer banen verloren te gaan in de autosector vanwege de impact van de virusuitbraak op de autoverkopen. 1.738 keer bekeken | 1 reacties

02 jul VEB: verdienmodel BAM is echte probleem

Gerelateerd:  BAM 1,416 -1,12%

AMSTERDAM (AFN) - Het echte probleem van bouwonderneming BAM is het verdienmodel. "Je moet de kosten ruim terugverdienen, de onderneming rendeert niet", zegt Errol Keyner, adjunct-directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) in reactie op het winstalarm van het bedrijf. 9.776 keer bekeken | 26 reacties

02 jul Hoop op coronavaccin stuwt beurzen

Gerelateerd:  AEX 560,84 -1,60%

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wonnen donderdag terrein. Bemoedigende testresultaten van een mogelijk coronavaccin door het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech zorgden voor optimisme bij beleggers. Daarnaast werd uitgekeken naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten later op de dag al wordt vrijgegeven in plaats van op vrijdag. Op het Damrak werd BAM afgestraft na een winstalarm van de bouwer. 7.134 keer bekeken | 16 reacties

02 jul 'Veel bedrijven gaan hand ophouden bij aandeelhouders'

Gerelateerd:  Euronext 98,350 -0,15%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Veel beursgenoteerde bedrijven op het Damrak zullen in de tweede helft van het jaar nieuwe aandelen uit gaan geven om zo de opgelopen schulden vanwege de coronacrisis te herfinancieren. Die verwachting sprak René van Vlerken, hoofd noteringen bij Euronext, uit tijdens een persbijeenkomst. 4.647 keer bekeken | 5 reacties

02 jul Werkloosheid eurozone loopt verder op door coronacrisis

LUXEMBURG (AFN) - De werkloosheid in de eurozone is in mei verder gestegen vanwege de negatieve effecten op de economie en arbeidsmarkt door de coronacrisis. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat kwam de werkloosheid die maand uit op 7,4 procent tegen 7,3 procent in april. 2.243 keer bekeken | 5 reacties

02 jul Europese producentenprijzen dalen verder

LUXEMBURG (AFN) - De Europese industriële producentenprijzen zijn in mei verder gedaald, vooral in de energiesector. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat daalden de prijzen die Europese fabrikanten in de eurozone voor hun producten vragen in mei met 0,6 procent ten opzichte van april. Op jaarbasis zijn de producentenprijzen in de eurozone met 5 procent gedaald. 907 keer bekeken | 0 reacties

02 jul Adyen op record na nieuw koersdoel Jefferies

Gerelateerd:  ADYEN NV 1.415,500 -2,71%

AMSTERDAM (AFN) - Adyen bereikte donderdag op de beurs een nieuwe recordkoers, nadat analisten van Jefferies de richtprijs voor het aandeel van de betalingsdienstverlener opvoerden. De kenners denken dat online betalingen nog meer in zwang komen door de coronapandemie. En daar profiteert de onderneming van. 6.206 keer bekeken | 8 reacties

02 jul 'Verruiming coronamaatregelen goed voor Heineken'

Gerelateerd:  Heineken 77,900 -1,81%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Dat in verschillende landen de lockdownmaatregelen worden versoepeld, is goed voor nieuws voor brouwers en drankproducenten. Reden voor analisten van Berenberg om het koersdoel van Heineken, maar ook dat van Pernod Ricard en AB InBev, te verhogen. 2.480 keer bekeken | 2 reacties

02 jul 'Weer flinke tik voor vertrouwen in BAM'

Gerelateerd:  BAM 1,416 -1,12%

AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen in bouwer BAM krijgt met het nieuwe en grote winstalarm wederom een gevoelige tik. Dat constateren kenners van KBC Securities in een reactie. Het aandeel BAM kelderde op Beursplein 5 stevig. 7.328 keer bekeken | 8 reacties

02 jul BAM onderuit op groen Damrak na winstalarm

Gerelateerd:  AEX 560,84 -1,60%, BAM 1,416 -1,12%

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel BAM ging donderdag onderuit op het Damrak na een winstalarm van de bouwer. De Europese beurzen wonnen terrein. Bemoedigende testresultaten van een mogelijk coronavaccin door het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech zorgden voor optimisme op de beursvloeren. Daarnaast werd uitgekeken naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten later op de dag al wordt vrijgegeven in plaats van op vrijdag. 6.811 keer bekeken | 5 reacties

02 jul Shell krijgt plek op top 30 lijst RBC

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 13,168 -2,42%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell is toegevoegd aan de "Top 30 Global Ideas"-lijst van RBC. Daarin worden aandelen opgenomen die "aantrekkelijke opwaartse kansen" bieden bij herstel van de coronapandemie in het derde kwartaal. 20.548 keer bekeken | 4 reacties

02 jul PostNL rondt verkoop Italiaanse dochter af

Gerelateerd:  PostNL 2,448 +1,28%

DEN HAAG (AFN) - PostNL heeft de verkoop van zijn Italiaanse dochter Nexive afgerond. Dankzij de deal denkt PostNL zich de komende tijd nog beter op zijn kernactiviteiten in Nederland en België te kunnen richten. Ook kan Nexive dankzij deze transactie zich verder ontwikkelen en zijn positie op de Italiaanse post- en pakkettenmarkt versterken. 5.647 keer bekeken | 5 reacties

02 jul BAM rekent op stevig verlies in eerste jaarhelft

Gerelateerd:  BAM 1,416 -1,12%

BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM verwacht de eerste helft van het jaar af te sluiten met donkerrode cijfers. De onderneming rekent als gevolg van de problemen door de coronacrisis en de aanhoudende malaise bij het onderdeel BAM International op een operationeel tekort voor belastingen van 130 miljoen euro tot 150 miljoen euro. Het bedrijf gaat zijn activiteiten buiten Europa afbouwen. 6.946 keer bekeken | 5 reacties

02 jul 'Beurshandel in teken banenrapport VS'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal donderdag waarschijnlijk licht hoger openen. Ook de andere Europese beurzen lijken met winsten te beginnen. Bemoedigende testresultaten van een mogelijk coronavaccin door het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech zorgen voor optimisme op de beursvloeren. De handel staat verder in het teken van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten later op de dag al wordt vrijgegeven in plaats van op vrijdag. 3.115 keer bekeken | 6 reacties

02 jul Nikkei nipt hoger door hoop op coronavaccin

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 23.289,36 +0,17%

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag nipt hoger geëindigd. Ook de andere Aziatische beurzen wonnen terrein. De stemming werd gesteund door bemoedigende testresultaten van een coronavaccin door de farmaceuten Pfizer en BioNTech en beter dan verwachte Amerikaanse macro-economische cijfers. Beleggers keken verder uit naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten later op de dag al wordt vrijgegeven in plaats van op vrijdag. 2.005 keer bekeken | 1 reacties

02 jul Ford gaat verkeersinformatie van TomTom gebruiken

Gerelateerd:  Ford Motor Company 7,040 +0,14%, TomTom 7,260 -2,16%, TOMTOM NV NAM. EO-,20 7,380 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Autoconcern Ford gaat verkeersinformatie van TomTom afnemen. De twee ondernemingen hebben een meerjarig contract getekend. Financiële details zijn niet naar buiten gebracht. 3.252 keer bekeken | 3 reacties

02 jul 'Maak haast met innovaties om uitstoot te verminderen'

PARIJS (AFN) - Het lukt landen en bedrijven over de hele wereld niet om aan hun beloften over minder uitstoot van schadelijke stoffen te voldoen als er niet meer haast wordt gemaakt met duurzame innovaties. Daarvoor waarschuwt het internationale energieagentschap IEA. 1.423 keer bekeken | 0 reacties

02 jul Certificering Boeing 737 MAX weer stap dichterbij

Gerelateerd:  Boeing Company 178,080 +1,92%

CHICAGO (AFN/RTR) - De Boeing 737 MAX-toestellen, die vanwege veiligheidsproblemen al maanden aan de grond worden gehouden, zijn weer een stap dichter bij het verkrijgen van een certificaat. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een aantal testvluchten afgerond. Die vormen een belangrijke mijlpaal voor het weer inzetten van de vliegtuigen. 2.111 keer bekeken | 2 reacties

Zoeken

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare