Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Goudprijs flink gedaald na handelsoverleg

Gepubliceerd op 1 juli 2019 21:01 | Views: 3.045

Gold World Spot (USD) 21:01

2.032,79 -30,82 (-1,49%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De goudprijs ging maandag behoorlijk omlaag door positieve geluiden over het handelsoverleg tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping op de G20-top in Japan afgelopen weekeinde. China en de Verenigde Staten sloten een tijdelijke wapenstilstand in de slepende handelsoorlog tussen beide economische grootmachten.

De goudprijs zakte met wel 2,2 procent tot 1384,40 dollar per troy ounce (31,1 gram), wat de sterkste daling in een jaar tijd is. Vorige week steeg de prijs van het edelmetaal nog naar het hoogste niveau in zes jaar door de gestegen spanningen rond Iran, de handelsonzekerheid en de mogelijkheid van een renteverlaging door de Federal Reserve. In onzekere tijden op de financiële markten zoeken veel beleggers hun toevlucht in veilig geachte havens, zoals bijvoorbeeld goud.

Ook de prijzen van zilver en platina gingen maandag omlaag. In september 2011 bereikte de goudprijs het hoogste niveau ooit met meer dan 1900 dollar. Toen was er ook grote onzekerheid op de financiële markten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Gold World Spot (USD) 57% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Gold World Spot (USD)

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare