Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tesla in schijnwerpers op Wall Street

Gepubliceerd op 1 juli 2020 19:54 | Views: 2.734

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - Automaker Tesla stond woensdag in de schijnwerpers op Wall Street. Het bedrijf won dik 3 procent aan beurswaarde en loste door de koerswinst het Japanse Toyota af als waardevolste automerk ter wereld. Het sentiment in New York was overwegend positief geholpen door beter dan verwachte macrocijfers. Ook bemoedigende berichten over medicijnen tegen het coronavirus gaf beleggers moed.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.35 uur (Nederlandse tijd) vlak op 25.814 punten. De brede S&P 500 steeg 0,6 procent tot 3117 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,9 procent tot 10.145 punten.

Beleggers trokken zich onder meer op aan beter dan verwachte banencijfers van ADP. Volgens de loonstrookverwerker groeide de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in juni met bijna 2,4 miljoen banen. Verder werd het cijfer over mei bijgesteld naar een groei met ruim 3 miljoen banen, terwijl eerder nog een krimp met 2,8 miljoen arbeidsplaatsen werd gemeld.

ISM

Verder bleek uit cijfers van marktonderzoeker ISM dat de bedrijvigheid in de industrie weer opkrabbelt. Er was de voorbije maand zelfs weer sprake van groei.

Tesla zag zijn beurswaarde tot dik 206 miljard dollar aandikken. Het aandeel is dit jaar alleen al in waarde verdubbeld. Dit maakt duidelijk dat aandeelhouders veel vertrouwen hebben in de toekomst van elektrisch rijden en in Tesla in het bijzonder.

Pfizer

Biotechbedrijf Pfizer won bijna 5 procent. Het bedrijf boekte bemoedigende resultaten in een onderzoek naar een middel tegen het coronavirus. De test wordt samen me BioNTech gedaan. Het van huis uit Duitse bedrijf won in New York bijna 8 procent aan beurswaarde.

FedEx won bijna 12 procent dankzij beter dan verwachte kwartaalresultaten. De pakketbezorger profiteerde van het vele online shoppen tijdens de lockdown, waardoor fors meer pakketjes van webwinkels aan huis werden bezorgd.

Macy's

Warenhuisketen Macy's (min 3,7 procent) maakte bekend een afschrijving te doen van ruim 3 miljard dollar in verband met de crisis. Onlangs werd al gemeld dat het bedrijf duizenden banen gaat schrappen.

Verder zijn beleggers in afwachting van de Fed-notulen die later op de dag worden gepubliceerd. Beleggers zullen die bestuderen voor aanwijzingen over het toekomstige beleid van de Amerikaanse centrale bank en de aanpak van de coronacrisis.

De euro was 1,1257 dollar waard tegen 1,1256 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie steeg 1,2 procent in prijs tot 39,75 dollar. Brentolie werd 1,8 procent duurder, op 42,02 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Ger1948 1 juli 2020 20:11
  Een bijgesteld banencijfer over de maand mei in Amerika. Eerst -2,4 miljoen werklozen, en dan bijstellen met een groei van 3 miljoen. Een verschil van 5,4 miljoen!!!!
  En nu maar denken dat deze cijfers niet gemanipuleerd zíjn????
  Kom op zeg: wordt wakker. Trump is weer lekker bezig, maar ik geloof er geen barst van.
  Al is de leugen nog zo snel......
 2. Beurswijzer 1 juli 2020 20:52
  quote:

  Ger1948 schreef op 1 juli 2020 20:11:


  Een bijgesteld banencijfer over de maand mei in Amerika. Eerst -2,4 miljoen werklozen, en dan bijstellen met een groei van 3 miljoen. Een verschil van 5,4 miljoen!!!!
  En nu maar denken dat deze cijfers niet gemanipuleerd zíjn????
  Kom op zeg: wordt wakker. Trump is weer lekker bezig, maar ik geloof er geen barst van.
  Al is de leugen nog zo snel......
  Inderdaad pure manipulatie, ze kunnen zo in dienst bij Wirecard.
 3. forum rang 4 Sir Cryptalot 1 juli 2020 21:34
  Aan de ene kant baal ik dat ik de Tesla trein te vroeg heb verlaten, aan de andere kant is het compleet absurd wat hier gebeurt. Geen idee waarom mensen nu nog instappen, wat voor koersdoel heb je dan? Of in welke waardering denk je ooit terecht te komen? Als ze 100 auto’s meer verkopen komt er 100 miljoen aan marktwaarde bij.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare