Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Geen juridische bescherming Arcelor Italië'

Gepubliceerd op 1 augustus 2019 11:37 | Views: 5.404 | Onderwerpen: Italië, staal

ArcelorMittal 18 sep

11,53 +0,08 (+0,66%)

ROME (AFN) - De Italiaanse regering is niet van plan staalconcern ArcelorMittal alsnog te beschermen tegen aanklachten wegens vervuiling rond de staalfabriek Ilva in Tarente. Dat laat een ingewijde weten aan persbureau Bloomberg. ArcelorMittal dreigde onlangs met het stilleggen van de Zuid-Italiaanse fabriek als het geen immuniteit tegen milieuzaken zou krijgen.

Ilva, de grootste staalfabriek van Europa, is al decennialang verwikkeld in schandalen wegens vervuiling van de omgeving. De milieuperikelen en aanverwante gezondheidsklachten bij omwonenden stortten het bedrijf in financiële problemen. ArcelorMittal kwam in 2017 als beste partij uit de bus kwam voor de redding van de fabriek.

Aanvankelijk beschermde een wet uit 2015 ArcelorMittal tegen vervolging wegens milieudelicten van Ilva uit het verleden. Na protesten van omwonenden, oordeelde een rechter begin dit jaar dat die garantie mogelijk tegen de Italiaanse grondwet indruist. De regering nam daarop een wet aan die per 6 september een einde maakt aan de immuniteit van ArcelorMittal, dat vervolgens liet weten de fabriek op die dag te willen sluiten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 82% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Italië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

staal

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
14 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Regeis 1 augustus 2019 11:59
  quote:

  el pato loco schreef op 1 augustus 2019 11:50:


  misschien helemaal niet slecht, om die toko te sluiten. Misschien moet arcelor zich meer focussen op de rest van de wereld en minder zwaar in de EU/Europa zitten.
  Het risico van de fabriek open houden is dat er allerlei financiële claims/boetes worden ingediend en wat kost het moderniseren/aanpassen van het geheel? Bij overname wisten ze waar ze aan begonnen of zijn ze toch wat te voortvarend geweest?
 2. el pato loco 1 augustus 2019 12:02
  quote:

  Regeis schreef op 1 augustus 2019 11:59:


  [...] Het risico van de fabriek open houden is dat er allerlei financiële claims/boetes worden ingediend en wat kost het moderniseren/aanpassen van het geheel? Bij overname wisten ze waar ze aan begonnen of zijn ze toch wat te voortvarend geweest?


  Maar ze hadden afspraken met de vorige overheid dat er voorlopig geen milieu claims zouden komen. En dat MT inderdaad de boel zou moderniseren. Nu de huidige overheid zich hier niet aan gaat houden is het de vraag of het nu zinvol is om hier aan te gaan beginnen.
 3. forum rang 4 Regeis 1 augustus 2019 12:10
  quote:

  el pato loco schreef op 1 augustus 2019 12:02:


  [...]

  Maar ze hadden afspraken met de vorige overheid dat er voorlopig geen milieu claims zouden komen. En dat MT inderdaad de boel zou moderniseren. Nu de huidige overheid zich hier niet aan gaat houden is het de vraag of het nu zinvol is om hier aan te gaan beginnen.
  Ja, zonder de afgesproken bescherming kan alles veel geld gaan kosten. Ongetwijfeld zal MT zich juridisch gaan indekken, Nogmaals, het kan spannend worden!
 4. MD2018 1 augustus 2019 13:20
  quote:

  kenner66 schreef op 1 augustus 2019 12:26:


  Sluiten en nooit meer open weer wat over capaciteit weg. Italianen onbetrouwbaar volk handel er al 30 jaar mee alleen maar gezeik met die msffiosi.
  Sluiten is goed voor de koers ze hebben voor weinig een concurrent weggewerkt.


  Inderdaad gewoon sluiten! Hoeveel mensen werken daar eigenlijk. Dit zal namelijk een zeer grote impact hebben voor de locale/provinciale bedrijven en mensen. Voor AM gewoon de zooi afschrijven en de andere locaties de capaciteit laten overnemen.
 5. forum rang 6 aandeeltje! 1 augustus 2019 13:49
  Mer de rechterlijke uitspraak en de wetswijziging kun je de fabriek wel willen sluiten, maar ja dan moet je dus de vennootschappen ook liquideren, tenzij alleen activa zijn overgenomen zijn. Maar dan is er ook niets aan de hand want vorderingen kunnen dan ook alleen ingediendcworden bij vorige vennootschappen.
  I.i.g. lijkt het erop dat de overname dus heeft plaatsgevonden onder voorwaardes die niet ingevuld zijn. Nu de immuniteit vervalt kan AM volgens mij niet anders dan een schadeclaim in te dienen bij de overheid ter grootte van de eventueel toekomstige claims...
14 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare