Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BAM rekent op stevig verlies in eerste jaarhelft

Gepubliceerd op 2 juli 2020 08:25 | Views: 6.938

BAM 12 aug

1,47 -0,02 (-1,54%)

BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM verwacht de eerste helft van het jaar af te sluiten met donkerrode cijfers. De onderneming rekent als gevolg van de problemen door de coronacrisis en de aanhoudende malaise bij het onderdeel BAM International op een operationeel tekort voor belastingen van 130 miljoen euro tot 150 miljoen euro. Het bedrijf gaat zijn activiteiten buiten Europa afbouwen.

Onder meer de lockdownmaatregelen in verschillende landen waar BAM actief is zorgden voor problemen. Sommige bouwplaatsen waren volledig op slot. Op andere plaatsen werden maatregelen genomen om de veiligheid van personeel te garanderen, wat weer effect had op de efficiency. In de eerste tweede maanden van de crisis leverde BAM ongeveer 35 procent van zijn effectiviteit in. Nu draait het bedrijf op ongeveer 80 procent van zijn sterkte.

Verder wordt het resultaat van de onderneming in het eerste halfjaar geraakt door aanhoudend verlies bij BAM International. Ook zadelt de recente Keulse metroschikking het bedrijf op met extra kosten. Die kostte BAM een slordige 40 miljoen euro. Verder is "in mindere mate" ook sprake van achterblijvende prestaties van het Duitse bouw- en het Nederlandse infrabedrijf.

Afbouwen

Frans den Houter, die tijdelijk de taak van topman op zich neemt, maakte bekend dat BAM direct begint met het afbouwen van BAM International, dat onder meer in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Indonesië en Australië actief is. Ook in de Golfregio is BAM International aanwezig.

"Dit is hard voor de betrokken medewerkers, maar het is noodzakelijk en kan niet worden uitgesteld", zei de topman. Het onderdeel heeft ongeveer 600 medewerkers in dienst en twaalf projecten in uitvoering. De eerste helft van 2020 zal BAM International andermaal rode cijfers hebben geschreven. Den Houter gaat uit van een tekort van 60 miljoen euro.

Ruim een miljard euro

Eind juni beschikte BAM over een kaspositie van circa 1,2 miljard euro tegen 944 miljoen euro een kwartaal eerder. Het bedrag is inclusief de volledig afgenomen kredietfaciliteit van 400 miljoen euro, geholpen ook door overheidsprogramma's.

BAM waarschuwt dat de coronacrisis ook impact zal hebben op de tweede jaarhelft. Volgens de onderneming zullen de prestaties in de lopende jaarhelft verbeteren ten opzichte van de afgelopen zes maanden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 59% zegt kopen 39 stemmen

Gerelateerd

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 suske wiet 2 juli 2020 09:20
  quote:

  Elwin1980 schreef op 2 juli 2020 09:04:


  Dit is best een positief bericht.
  Misschien een bod gaan doen op Heijmans?

  Heijmans heeft wel duidelijk geleerd;
  Buitenlandse activiteiten afgebouwd .
  Deze onderneming zal helemaal geen intresse hebben in de puinhoop van Bam .
  Ze worden dikwijls met het badwater meegetrokken door bam .
  Droevig verhaal voor beiden ,maar heijmans staat stevig in de schoenen .
  De berekeningen moeten met veel meer aandacht bestudeerd worden .
  Geef mij maar heijmans
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare