Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Werkloosheid eurozone loopt verder op door coronacrisis

Gepubliceerd op 2 juli 2020 11:11 | Views: 2.242 | Onderwerpen: Europa, werkloosheid

LUXEMBURG (AFN) - De werkloosheid in de eurozone is in mei verder gestegen vanwege de negatieve effecten op de economie en arbeidsmarkt door de coronacrisis. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat kwam de werkloosheid die maand uit op 7,4 procent tegen 7,3 procent in april.

Volgens Eurostat waren in het eurogebied van negentien landen meer dan 12 miljoen mensen werkloos. Voor de gehele Europese Unie werd een werkloosheid gemeten van 6,7 procent. Dat komt neer op ruim 14 miljoen werklozen.

Verder waren in mei in de eurozone ruim 2,2 miljoen jongeren werkloos. Dat betekent dat van alle jongeren onder 25 jaar in de eurozone 16 procent zonder werk zat. In Nederland liep de werkloosheid volgens Eurostat in mei op tot 3,6 procent, tegenover 3,4 procent in april.

Werkloosheid zal nog verder stijgen

Economen van ING verwachten dat de werkloosheid in de eurozone de komende tijd nog verder zal stijgen. Volgens ING zal de economie niet snel herstellen naar het niveau van voor de crisis, waardoor het onvermijdelijk is dat er nog meer banen verloren gaan.

Hoewel de werkloosheid ook in mei weer steeg, noemt ING de stijging "extreem mild" vergeleken met de sterke economische krimp in de eurozone. De bank verklaart dat doordat een groot aantal mensen werkt onder tijdelijke contracten, waardoor het daadwerkelijke werkloosheidscijfer nog niet zichtbaar is.

Vergeleken met de Verenigde Staten ziet de arbeidsmarkt er in de eurozone momenteel erg sterk uit, aldus ING.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

werkloosheid

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Vol75 2 juli 2020 13:06
    De EUR werkloosheid loopt ietsjes op, maar valt toch mee. Positief.

    De europese landen hebben toch een ander model dan het Amerikaanse. Het sociaal stelsel is beter
    en dat zie je terug in werkloosheid en vangnet voor werknemers. Als werknemers niet ontslagen worden , maar de overheid goed direct steun geeft aan organisaties, is het ook makkelijker om de economie en productiviteit weer op te schalen wanneer dat mogelijk is.

    In de VS zorgt het stelsel voor minder behoud van waarde met bedrijven die falen en werknemers die thuis komen te zitten. Dat opbouwen is lastiger zou ik verwachten. Restaurants, reisbranche etc.

7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare