Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Topman Daimler: beloning topmanagers moet fors omlaag

Gepubliceerd op 2 juli 2020 13:00 | Views: 1.738 | Onderwerpen: autoindustrie

DAIMLER AG NA O.N. 14 aug

42,16 -0,35 (-0,81%)

STUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - De beloningen van topmanagers bij het Duitse autoconcern Daimler en andere autobedrijven zullen "drastisch" moeten worden verlaagd als zij de coronacrisis willen overleven. Dat zei topman Ola Källenius van het moederbedrijf van Mercedes-Benz. Ook dreigen volgens hem nog meer banen verloren te gaan in de autosector vanwege de impact van de virusuitbraak op de autoverkopen.

Ook de salarissen van gewone werknemers bij Daimler zoals bij assemblage zullen omlaag moeten, al is de geste minder sterk dan bij topmanagers, aldus Källenius in een videoconferentie van de grote Duitse vakbond IG Metall. Hij spreekt van "pijnlijke ingrepen" die nodig zijn om de "grimmige realiteit" voor Daimler en de gehele autosector door de crisis financieel het hoofd te kunnen bieden en in de toekomst investeringen in nieuwe technologie te kunnen doen.

Daimler was voor de virusuitbraak al bezig duizenden banen te schrappen, maar volgens de topman zullen verdere ingrepen waarschijnlijk nodig zijn. Vakblad Automobilwoche meldde vorige week dat er mogelijk de komende jaren nog eens 10.000 arbeidsplaatsen verloren kunnen gaan bij het bedrijf uit Stuttgart. Daimler noemde die berichtgeving "speculaties". Aan het einde van 2019 had Daimler wereldwijd bijna 300.000 mensen in dienst.

Volgende week vindt de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Daimler plaats. Het wordt de eerste algemene vergadering onder leiding van de Zweedse Källenius sinds hij in mei vorig jaar het roer overnam van Dieter Zetsche. Op de beurs is het aandeel Daimler dit jaar flink in waarde gedaald door de malaise in de auto-industrie vanwege corona.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DAIMLER AG NA O.N. 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

autoindustrie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DAIMLER AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare