Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ExxonMobil schrijft miljarden af door coronacrisis

Gepubliceerd op 2 juli 2020 14:23 | Views: 2.411

Exxon Mobil Corp 07 aug

43,44 -0,20 (-0,46%)

Royal Dutch Shell A 07 aug

12,99 -0,22 (-1,67%)

IRVING (AFN/RTR) - Het Amerikaanse olie- en gasconcern ExxonMobil gaat miljarden dollars afschrijven op de waarde van bezittingen vanwege de coronacrisis. Door de crisis zijn de prijzen van olie en gas sterk gedaald en dat raakt oliebedrijven als ExxonMobil hard.

Het bedrijf zei dat bij de divisie Upstream, oftewel de exploratie en winning van olie, afschrijvingen van 2,5 miljard tot 3,1 miljard dollar gedaan zullen worden, wat de resultaten over het tweede kwartaal zal raken. Analisten rekenen op een kwartaalverlies van 2,3 miljard dollar. De resultaten worden eind deze maand gepubliceerd.

In het eerste kwartaal leed ExxonMobil een verlies van 610 miljoen dollar. Dat was het eerste kwartaalverlies voor het bedrijf uit Texas in meer dan dertig jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 75% zegt kopen 16 stemmen
Exxon Mobil Corp 64% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Exxon Mobil Corp

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
  1. barondehuile 2 juli 2020 15:37
    Dit soort afschrijvingen is altijd politiek getint. Wellicht handiger om meteen heel veel af te schrijven. Levert een groter verlies op, maar dat levert wel enige cashflow op, die juist nu hard nodig is (door minder tax). Bovendien, indien er dan later een herschikking moet komen zijn degenen die nu veel afschrijven en dus op papier nu meer verlies maken, plotseling de zogenaamde winnaars. Voor de operationele cash flow heeft dit dus helemaal niet veel te betekenen. Beter de komende twee kwartalen kijken naar CFFO en CCS winst exclusief impairements dan naar het winstcijfer. Verder gewoon geduld.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare