Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tesla levert tegen verwachting in meer auto's af

Gepubliceerd op 2 juli 2020 15:03 | Views: 2.537 | Onderwerpen: autoindustrie

TESLA INC. DL -,001 03 aug

1.270,00 +18,80 (+1,50%)

PALO ALTO (AFN) - De leveringen van nieuwe Tesla-auto's gaat beter dan verwacht. In het tweede kwartaal van dit jaar werden er 90.650 auto's geleverd aan klanten. Dat is een toename van 5 procent, meldt de automaker.

Voor de Model S betekende dat een toename van 14 procent, van 6326 naar 10.600 auto's. De Model Y kende een toename van 4 procent, van 75.946 tot 80.050 wagens. In het eerste kwartaal werden nog 88.400 modellen geleverd, meldt Bloomberg.

Door de coronacrisis was de fabriek in het Amerikaanse Fremont het grootste gedeelte van het eerste kwartaal dicht. Ook konden veel Tesla's nog niet verscheept worden, bijvoorbeeld vanuit China. Die achterstand heeft de automaker inmiddels weten in te halen door de productie in de fabriek bij Shanghai te vergroten. De productie is weer op hetzelfde niveau als voor de crisis, maakte de automaker bekend.

Kwartaalresultaten

Tesla zelf omschrijft het aantal geleverde modellen als 'enigszins behoudend', omdat alleen de modellen die daadwerkelijk bij klanten zijn afgeleverd zijn meegeteld. De definitieve cijfers kunnen een half procent hoger uitvallen, denkt de automaker.

Het bedrijf van Elon Musk laat verder weten dat de levering van auto's niet bepalend is voor de kwartaalresultaten. Die zullen afhangen van andere factoren, zoals verkoopkosten, effecten van wisselkoersen en het leasen van voertuigen.

Het aandeel Tesla lijkt donderdag op Wall Street verder aan waarde te winnen. Woensdag loste de maker van elektrische auto's qua beurswaarde nog Toyota af als waardevolste automaker wereldwijd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TESLA INC. DL -,001 83% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

autoindustrie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

TESLA INC.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Cedar 2 juli 2020 16:18
    Met 90,000 autos geleverd en dan in beurswaarde de grootste ter wereld, het woord overprized lijkt aan de zuinige kant. Hoeveel winst wordt er dit kwartaal of dit boekjaar gemaakt? Kijk dan naar de waardering (en svp niet tegestribbelen met opmerkingen als toekomstige waardes, dat weet niemand wat er over 3-4 jaar gebeurd).
    Mijn mening: dit gaat nergens meer over ( behalve dat Must tig miljard zal ontvangen).
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare