Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

VS eens met voorwaarden voor leningen luchtvaartmaatschappijen

Gepubliceerd op 2 juli 2020 16:20 | Views: 1.140 | Onderwerpen: luchtvaart, Verenigde Staten

Air France-KLM 03 aug

3,37 0,00 (0,00%)

WASHINGTON (AFN/RTR) - Het Amerikaanse ministerie van Financiën is het eens geworden met vijf luchtvaartmaatschappijen over de voorwaarden voor het verstrekken van overheidsleningen tegen de coronacrisis. Het gaat om de maatschappijen American Airlines, Frontier Airlines, Hawaiian Airlines, SkyWest Airlines en Spirit Airlines die intentieverklaringen hebben getekend met de overheid.

De leningen vallen onder een noodpakket ter waarde van 25 miljard dollar dat in maart werd goedgekeurd door het Amerikaanse Congres. Door de coronacrisis is de luchtvaart buitengewoon hard geraakt. Het ministerie van Financiën heeft daarnaast nog eens 25 miljard dollar vrijgemaakt voor subsidies om luchtvaartmaatschappijen te helpen met het doorbetalen van salarissen van personeel en ontslagen te voorkomen.

American Airlines liet in april weten een aanvraag te doen voor een lening van circa 4,7 miljard dollar, bovenop 5,8 miljard dollar aan subsidies tegen ontslagen.

Minister van Financiën Steven Mnuchin zei dat gesprekken met andere maatschappijen nog lopen en dat hopelijk snel regelingen worden getroffen. De leningen worden verstrekt op voorwaarde dat de bedrijven geen eigen aandelen inkopen, dividend uitkeren en de beloning van topbestuurders aan banden leggen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare