Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Twitter stelt nieuwe voorzitter aan

Gepubliceerd op 3 juni 2020 07:19 | Views: 758 | Onderwerpen: Twitter

Telefonica 25 sep

3,02 0,00 (-0,10%)

Twitter 25 sep

43,84 +0,70 (+1,62%)

SAN FRANCISCO (AFN) - Twitter heeft de Canadees Patrick Pichette benoemd tot voorzitter van het bedrijf. Eerder was Pichette al onafhankelijk bestuurder van het socialmediabedrijf, dat onder leiding staat van topman Jack Dorsey.

De uitvoerend voorzitter van Twitter, Omid Kordestani, legt die functie neer maar blijft wel zelfstandig bestuurslid. Pichette, voormalig financieel topman van Google, stelt dat dit het juiste moment is om met verschuivingen aan de top de bestuursstructuur van Twitter te verbeteren.

Om de wijze waarop het bedrijf werd geleid was eerder veel te doen. De activistische belegger Elliott Management had in maart forse kritiek op het beleid van Twitter en topman Dorsey. Het investeringsfonds zou aanvankelijk hebben aangestuurd op het vertrekt van Dorsey, nadat het zich met een aanzienlijk belang had ingekocht. Uiteindelijk bereikten de partijen een akkoord waarbij Elliot-partner Jesse Cohn toetrad tot het bestuur van Twitter.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Telefonica 100% zegt verkopen 1 stemmen
Twitter 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Twitter

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Telefonica

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Twitter

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare