Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brentolie stijgt tot boven 40 dollar per vat

Gepubliceerd op 3 juni 2020 08:44 | Views: 3.842

EUR/USD 03:01

1,17 0,00 (-0,03%)

Royal Dutch Shell A 11 aug

13,77 +0,49 (+3,68%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De prijs van een vat Brentolie is woensdag tot meer dan 40 dollar per vat gestegen, wat voor het eerst in bijna drie maanden is. De prijs zit in de lift door de verwachting dat oliekartel OPEC en bondgenoten zoals Rusland de huidige productiebeperking gaan verlengen.

De olieproducerende landen moeten binnenkort beslissen over de productie vanaf juli. In april is namelijk afgesproken om in mei en juni zo'n 10 miljoen vaten per dag minder op te pompen. Er wordt nu overlegd over hoe lang die productiebeperking verlengd gaat worden. Rusland en andere olielanden zouden pleiten voor een maand, terwijl bijvoorbeeld Saudi-Arabië kijkt naar een verlenging met één tot drie maanden.

Brentolie noteerde woensdagochtend op de Londense termijnmarkt een plus van 1,9 procent op 40,32 dollar per vat. Een vat Amerikaanse olie klom 2,8 procent tot 37,85 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 80% zegt kopen 15 stemmen
EUR/USD 100% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

EUR/USD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
 1. JeanJ 3 juni 2020 09:25
  Olie en volatiliteit zullen hand in hand blijven gaan. Op de lange termijn kan het niet anders dan dat olie de blijvende weg omhoog gaat vinden. Tenzij natuurlijk al die miljarden benzine- en dieselmotoren zo maar ineens elektrisch verklaard worden. Sprookjes, je zult er maar in geloven.. Ik zou maar eens beginnen met die ontstellende plastic (uit olie gefabriceerde) verpakkingen de wereld uit te helpen, dat scheelt een grote slok uit de olieborrel!
 2. barondehuile 3 juni 2020 13:01
  quote:

  Pavlov44 schreef op 3 juni 2020 12:41:


  Bij 20 dollar/vat schaadde het de economie omdat de olieprijs te laag was. Bij welke prijs begint de olieprijs de economie te schaden omdat 'ie te duur wordt?


  Nooit, want in geval de prijs even 100-120 wordt,doordat vraag op korte termijn het aanbod overstijgt, wordt het onmiddellijk weer aantrekkelijk om alternatieve bronnen aan te wenden of uit te breiden. Het feit dat alternatieve bronnen op een bepaald moment op basis van productie kosten kunnen concurreren met fossiel zal de prijs doen stabiliseren. Kan dus even richting 100 gaan maar niet al te lang.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare