Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL maakt koerssprong op Damrak

Gepubliceerd op 3 augustus 2020 17:54 | Views: 2.891

AEX 18 sep

550,85 -1,63 (-0,30%)

PostNL 18 sep

2,67 +0,00 (+0,11%)

AMSTERDAM (AFN) - PostNL heeft maandag een koerssprong gemaakt op de beurs in Amsterdam, na sterke kwartaalcijfers van de pakkettenbezorger. Beleggers verwerkten verder positieve industriecijfers uit China en Europa, wat steun bood aan de handel. Daarmee werden zorgen over de aanhoudende stijging van het aantal wereldwijde coronabesmettingen weer wat gecompenseerd.

In de Amsterdamse MidKap was PostNL met een plus van bijna 12 procent met afstand de sterkste stijger. Het bedrijf boekte in het tweede kwartaal meer omzet en winst. Door de virusuitbraak en de maatregelen om de ziekte tegen te gaan bestelden mensen vaker online en had PostNL het drukker met het afleveren van pakketjes aan huis.

Ook Heineken gaf een kijkje in de boeken. Het bierconcern (min 2 procent) heeft sinds het dieptepunt van de coronacrisis in april een licht herstel zien optreden. Beleggers waren echter teleurgesteld dat het bedrijf geen voorspellingen deed voor de rest van het jaar vanwege de onzekerheid rond de virusuitbraak en geen interim-dividend uitkeert. De brouwer leed in de eerste jaarhelft een nettoverlies van 297 miljoen euro, vooral omdat de horeca in veel belangrijke markten werd getroffen.

Omhoog

Over de gehele linie gingen de Europese beursgraadmeters duidelijk omhoog. De AEX-index op Beursplein 5 boekte een winst van 2,3 procent op 557,73 punten. De MidKap klom 1,9 procent tot 774,86 punten. Parijs, Londen en Frankfurt stegen tot 2,7 procent.

Aan de Duitse beurs zakte Siemens Healthineers 9 procent. Het Duitse zorgtechnologieconcern wil de Amerikaanse sectorgenoot Varian Medical Systems overnemen voor ongeveer 16,4 miljard dollar. De deal wordt naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar gesloten.

HSBC

Elders waren ook in het oog springende dalers. De Britse bank HSBC raakte bijna 3 procent kwijt in Londen na een forse winstdaling in de eerste jaarhelft door de coronacrisis. In Parijs daalde Société Générale afgerond 1 procent. De Franse bank leed in het tweede kwartaal een verlies, onder meer door een afschrijving op zijn handelsdivisie en voorzieningen voor slechte leningen. Het is het tweede kwartaal op rij dat de bank rode cijfers schrijft.

De euro was 1,1743 dollar waard tegen 1,1825 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2 procent hoger op 41,06 dollar. Brentolie steeg 1,5 procent in prijs tot 44,17 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 62% zegt verkopen 8 stemmen
PostNL 86% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare