Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bezettingsgraad Vastned Belgium omlaag

Gepubliceerd op 4 mei 2020 19:00 | Views: 1.386

Vastned 12 aug

24,80 +0,30 (+1,22%)

ANTWERPEN (AFN) - De bezettingsgraad bij Vastned Retail Belgium is in de eerste drie maanden van dit jaar gedaald. Dat blijkt uit een handelsupdate van de dochteronderneming van het Nederlandse beursgenoteerde vastgoedfonds Vastned.

De bezettingsgraad bedroeg eind maart 95,7 procent, tegen 98 procent een kwartaal eerder. Volgens Vastned duurt het mede als gevolg van de coronacrisis langer om nieuwe huurders te vinden. De onderneming heeft het opvoeren van de bezettingsgraad als belangrijk aandachtspunt gesteld. De reële waarde van de vastgoedportefeuille daalde in de periode met 4 miljoen euro.

Verder daalde de huurinkomsten in vergelijking met een jaar eerder van 4,9 miljoen naar 4,7 miljoen euro. De daling is onder meer het gevolg van eerdere desinvesteringen. Verder worden nieuwe huurcontracten tegen mindere voorwaarden afgesloten. Onder de streep resteerde een tekort van 2,1 miljoen euro.

Resultaat

Het resultaat op basis van de boekhoudregels van branchevereniging EPRA ging eveneens omlaag. Dat kwam in de eerste drie maanden uit op 0,40 euro per aandeel. Dat betekende een daling met 0,27 euro per aandeel in vergelijking met een jaar eerder.

Vastned Belgium voorziet een stevige impact van de coronacrisis op de resultaten. Doordat winkels hun deuren moesten sluiten, stonden inkomsten onder druk. Vastned komt met betaalpauzes huurders tegemoet. Het bedrijf vraag zich wel af of betalingen op termijn alsnog, al dan niet gedeeltelijk, gedaan zullen worden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Vastned 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Vastned

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare