Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Staalproductie valt dit jaar dik 6 procent lager uit

Gepubliceerd op 4 juni 2020 14:54 | Views: 2.077

ArcelorMittal 23 sep

10,52 -0,01 (-0,10%)

BRUSSEL (AFN) - De wereldwijde staalproductie valt als gevolg van de coronacrisis dit jaar naar verwachting 6,4 procent lager uit dan een jaar eerder. Voor volgend jaar wordt herstel verwacht van 3,8 procent, aldus de de internationale brancheorganisatie World Steel Association (Worldsteel).

De daling van de wereldwijde vraag zal dit jaar iets worden afgezwakt door een sneller dan verwacht herstel in China in vergelijking met de rest van de wereld.

In de ramingen houdt Worldsteel er rekening mee dat de lockdownmaatregelen in veel landen in juni en juli verder worden versoepeld en dat grote staalproducerende landen niet te lijden hebben onder een tweede golf van de pandemie.

Dip

Vooral in het lopende tweede kwartaal verwacht Worldsteel een dip in de vraag. Daarna zal geleidelijk herstel volgen, maar wel traag. Worldsteel benadrukt dat de impact van deze crisis naar verwachting minder is dan tijdens de financiële crisis. De consumptie- en de dienstensector die nu hard worden getroffen zijn namelijk minder staalintensief.

Worldsteel stelt verder dat de prognose is gepresenteerd in een tijd van grote onzekerheden. Als het virus kan worden ingedamd en een tweede of derde besmettingspiek kan worden voorkomen, zal het herstel relatief snel kunnen doorzetten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 80% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare