Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Gemengde resultaten voor JDE Peet's'

Gepubliceerd op 4 augustus 2020 09:18 | Views: 1.803

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van koffie- en theebedrijf JDE Peet's toonden een verdeeld beeld, zeggen analisten van Jefferies. Ze wijzen er daarbij op dat de omzet lager was dan verwacht, maar de winstmarge juist "fors boven" de verwachtingen lag omdat de onderneming de kosten wist te drukken.

De verwachting die JDE Peet's uitsprak voor een omzetgroei op autonome basis voldoet aan de verwachtingen van de marktvorsers. Wel merken ze op dat die beneden het doel van het bedrijf voor de middellange termijn ligt. Alles bij elkaar noemt Jefferies de resultaten licht negatief.

Analisten van ING staan er positiever in en benadrukken de positief uitgevallen winstmarges, die de voorspellingen van de consensus en ING ruimschoots voorbij gingen als gevolg van lagere kosten. ING houdt het buy-advies en heeft een koersdoel van 46,47 euro.

Het aandeel JDE Peet's stond dinsdag om 10.50 uur 0,5 procent hoger op 38,70 euro.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare