Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Britse automaker Bentley schrapt tot duizend banen

Gepubliceerd op 5 juni 2020 12:31 | Views: 1.285 | Onderwerpen: Groot-Britannië

VOLKSWAGEN PREF 17 sep

145,52 0,00 (0,00%)

CREWE (AFN/BLOOMBERG) - De Britse maker van luxeauto's Bentley wil tot duizend banen schrappen in het Verenigd Koninkrijk. De Volkswagen-dochter, die al jaren te kampen heeft met een lage winstgevendheid, doet dat om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden.

Bentley hoopt zijn personeelsbestand in eerste instantie door middel van natuurlijk verloop in te kunnen krimpen. Het bedrijf kan gedwongen ontslagen echter niet uistluiten.

Bentley had de afgelopen jaren al last van de onzekerheid rond de brexit. Door de coronacrisis wordt de automaker opnieuw stevig getroffen. Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, twee belangrijke regio's voor Bentley, werden relatief hard geraakt door het coronavirus. De autoverkopen zakten daardoor in.

Al eerder kondigden andere automakers mede door de coronacrisis aan met minder personeel door te willen. Sportwagenmaker Aston Martin en Renault gingen Bentley al voor.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VOLKSWAGEN PREF 100% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Groot-Britannië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

VOLKSWAGEN PREF

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare