Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winst verzekeraar Allianz wederom omlaag

Gepubliceerd op 5 augustus 2020 07:50 | Views: 1.546 | Onderwerpen: verzekeringen

ALLIANZ SE NA O.N. 18 sep

178,20 -1,34 (-0,75%)

ALLIANZ SE NA O.N. 18 sep

178,46 -0,90 (-0,50%)

MÜNCHEN (AFN/RTR) - Allianz heeft ook in tweede kwartaal flink last gehad van de coronacrisis. De verzekeraar zag net zoals in de eerste verslagperiode van het jaar het resultaat kelderen. De pandemie zorgt aan de ene kant voor hogere claims door gecancelde evenementen en andere problemen waar bedrijven mee kampen. Tegelijkertijd sluiten consumenten bijvoorbeeld minder reis- of autoverzekeringen af.

Allianz zette een kwartaalresultaat van ruim 1,5 miljard euro in de boeken. Dat is bijna 29 procent minder dan een jaar eerder. Operationeel daalde de winst met zo'n 19 procent tot 2,6 miljard euro. De omzet nam met 6,8 procent af tot 30,9 miljard euro. Overigens deed de vermogensbeheertak van Allianz wel goede zaken. Vanwege de onzekerheden rondom de coronacrisis gaf de verzekeraar geen prognose voor heel het jaar af.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALLIANZ SE NA O.N. 75% zegt kopen 4 stemmen
ALLIANZ SE NA O.N. 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

verzekeringen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ALLIANZ SE

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ALLIANZ SE

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare