Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bouwer BAM vindt nieuwe topman bij verfreus AkzoNobel

Gepubliceerd op 6 juli 2020 08:50 | Views: 6.506

Akzo Nobel 18 sep

85,86 +0,14 (+0,16%)

BAM 18 sep

1,16 -0,04 (-3,02%)

BUNNIK (AFN) - BAM wil Ruud Joosten benoemen als topman van het bouwbedrijf. Hij moet de opvolger worden van Rob van Wingerden die eerder dit jaar vertrok. Joosten is nu nog operationeel directeur van verfreus AkzoNobel.

Momenteel is Frans den Houter interim-topman van BAM. Na de benoeming van Joosten zal hij zijn rol als louter financieel directeur weer oppakken. Het is de bedoeling dat Den Houter en Joosten per 1 september dit jaar het bestuur van BAM vormen.

De aanstelling van Joosten is nog wel afhankelijk van de goedkeuring van de aandeelhouders. Die komen daarvoor op 24 augustus bijeen. Joosten moet voor een periode van vier jaar worden benoemd. De centrale ondernemingsraad heeft al zijn goedkeuring gegeven.

Turbulente tijden

Harrie Noy, voorzitter van de raad van commissarissen van BAM erkent dat Joosten in turbulente tijden naar BAM komt. De bouwer kwam vorige week met een winstwaarschuwing op de proppen, onder meer door de problemen als gevolg van de coronacrisis. Verder kondigde het bedrijf aan het onderdeel BAM International te zullen afbouwen. De crisis zal ook impact hebben op de tweede jaarhelft van 2020.

Het is niet voor het eerst dat BAM een tegenvaller te verwerken kreeg. Negatieve uitschieter daarbij is het sluisproject in IJmuiden dat veel duurder uitvalt dan geraamd. Ook opdrachten in Duitsland en een project in het Midden-Oosten vielen duurder uit dan geraamd. De afgelopen jaren werd in bestuurlijk en strategisch opzicht al flink getimmerd en verbouwd. Maar dat leidde vooralsnog niet tot duidelijke verbeteringen.

Noy benadrukt dat met Joosten een doorgewinterde en zeer effectieve bestuurder wordt voorgedragen. "Belangrijk voor BAM is zijn bewezen trackrecord in transformatieprogramma's, waarmee hij organisaties verbeterde, evenals hun operationele prestaties en marges", zei hij. Joosten zelf noemt BAM een "iconisch bedrijf" met een groot potentieel en sterke capaciteit. Voor hem rest naar eigen zeggen nu de taak het bedrijf een succesvolle toekomst te brengen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel 89% zegt verkopen 9 stemmen
BAM 78% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
| Omlaag ↓
 1. Studentenrekening 6 juli 2020 09:37
  Als ik aandeelhouder zou zijn dan zou ik echt mijn vertrouwen in dit hele management opzeggen. Hoe kunnen ze nou zo naïef zijn om iemand zonder ervaring in de bouw voor te dragen?

  Bij BAM speelt superspecifieke problematiek omtrent aanbestedingen die altijd te laag worden geprijsd. Zoek dan iemand met succesvolle ervaring op dit gebied...
 2. forum rang 4 taurus86 6 juli 2020 10:19
  Kantoormanager met weinig 'on the job' ervaring. Bij de splitsing AKZO wellicht overboord gevallen. Dit gaat niet de oplossing worden.
  Dé oplossing is, om met je handen van buitenlandse (met name Duitse) aanbestedingen af te blijven. Als men lokaal geen trek heeft (om welke reden dan ook), waarom dan wel een buitenlander. BAM is hardleers in deze.
  De Bouwmarkt is een 'gun' markt, waarbij het gunnen soms vreemde wegen bewandelt.
 3. forum rang 4 marcel13 6 juli 2020 11:28
  Ruud Joosten COO bij AkzoNobel
  27-07-2017
  Ruud Joosten wordt verantwoordelijk voor het versnellen van groei, de uitvoering van de bedrijfsstrategie en voor de prestaties met betrekking tot het behalen van de afgesproken doelen.
  managementscope.nl/manager/ruud-joost...

  ff naar de resultaten kijken en vergelijken 2017 - 2018/2019
  Waarom is hij bij akzo weer weg?
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare