Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

DNB: verzekeraars mogen weer dividend gaan uitkeren

Gepubliceerd op 6 juli 2020 18:53 | Views: 10.878 | Onderwerpen: banken, dividend, DNB, verzekeringen

Aegon 17:35

2,04 -0,02 (-0,92%)

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraars mogen van De Nederlandsche Bank (DNB) weer dividend gaan uitkeren en eigen aandelen in gaan kopen omdat de impact van de coronacrisis op verzekeraars tot dusver beperkt is. Volgens DNB worden dividendvoorstellen van verzekeraars onder zijn toezicht weer op normale wijze beoordeeld. Begin april riep DNB verzekeraars nog op om de uitbetaling van dividend en de inkoop van eigen aandelen tijdelijk op te schorten tot er meer duidelijkheid was rondom de impact van de crisis.

Ook wordt volgens DNB in Europa op verschillende wijze invulling gegeven aan de aanbevelingen rond dividend en aandeleninkopen. DNB steunt wel de recente aanbeveling van het Europees Comité voor Systeemrisico’s (ESRB) dat financiële instellingen (waaronder verzekeraars) in elk geval tot het einde van dit jaar geen dividenden uitkeren of aandelen inkopen om zo beter bestand te zijn tegen de, mogelijk zware, economische schok als gevolg van de coronacrisis. Voor verzekeraars die ondanks de ESRB-oproep toch overwegen dividend uit te keren of aandelen in te kopen, geldt dat zij degelijke, vooruitblikkende analyses moeten maken in het licht van de coronacrisis en bijvoorbeeld de aanhoudend lage rente-omgeving.

DNB stelt dat de stap alleen geldt voor verzekeraars. De oproep aan banken om voorlopig geen dividend uit te keren en geen eigen aandelen in te kopen blijft staan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 81% zegt kopen 31 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

dividend

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DNB

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

verzekeringen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
15 Posts
| Omlaag ↓
 1. Brulboei 7 juli 2020 08:29
  quote:

  Stephan010 schreef op 6 juli 2020 20:53:


  Geen recessie meer dan ?
  Vanaf volgend jaar kan Aegon weer dividend uitkeren. Is dat met terugwerkende kracht ?


  Wel eens van interimdividend gehoord?
  Zoals ik het bericht lees, staat het Aegon (maar ook NN en ASR) vrij om na de halfjaarcijfers over 2020 een interimdividend te betalen.
 2. forum rang 4 erjee-ff 7 juli 2020 09:49
  Ik quote mezelf dan maar even uit het Rabo-draadje:
  quote:

  schreef:


  Maar dan vraag ik me af, als het bestuur van een bank zó de oren laat hangen naar de toezichthouder, dan vraag ik me af waarom een topsalaris geboden wordt. Als bestuurders van de Rabobank niets anders lijken dan ambtenaren die gewenst beleid van de toezichthouder uitvoeren ipv datgene wat ze als bestuurder van een vennootschap moeten, dan kunnen ze net zo goed vervangen worden door ambtenaren. Zijn we gelijk af van alle bonusdiscussies, dan is het gewoon max. het salaris van de minister-president.


  Uiteraard zouden we hier "bank" door "verzekeraar" moeten vervangen.
 3. forum rang 4 marcel13 7 juli 2020 10:26
  7/07/2020 9:54:52
  Beursblik: terugkeer dividend helpt koersen verzekeraars

  (ABM FN-Dow Jones) De hervatting van dividenduitkeringen door verzekeraars zal een katalysator worden voor de aandelenkoersen. Dit verwacht ING, nu toezichthouder DNB dividenden weer toestaat ondanks de coronacrisis.

  "De verklaring van DNB is een sterk signaal dat in zekere zin ook het gelijke speelveld herstelt voor Nederlandse verzekeraars", aldus analist Albert Ploegh van ING.

  DNB wijkt in zijn advies af van de aanbeveling van het Europese comité voor systeemrisico's ESRB, om geen dividend uit te keren tot het einde van het jaar, deels omdat verzekeraars in andere landen zich daar ook niet aan houden en anderzijds omdat er vooralsnog geen kapitaaltekorten zijn bij de verzekeraars als gevolg van de coronacrisis.

  "Voortzetting van de status quo zou onwenselijk zijn geweest naar ons idee en moeilijk uit te leggen aan de beleggersgemeenschap gezien de solide kapitaalposities", aldus Ploegh.

  ING heeft het volste vertrouwen dat Ageas, ASR Nederland en NN Group voldoende contanten kunnen binnenhalen om hun dividendambities waar te maken. Het meest positief blijft ING over het aandeel NN Group.

  Ploegh blijft echter van mening dat de dividendvooruitzichten van Aegon onzeker zijn geworden door de coronacrisis. De bank ziet risico's voor de kapitaalbuffer in de VS, terwijl die in Nederland vooral hoog is dankzij een niet-economische 'bijtelling' voor marktvolatiliteit.

  De aandelen van NN Group en ASR Nederland gingen dinsdag aan de leiding in de AEX met stijgingen van 2,2 procent. Aegon bleef nauwelijks achter met een plus van 2,0 procent. Ageas ging 0,8 procent hoger in Brussel.

  ING heeft een koopadvies op ASR, Ageas en NN, maar een Houden advies op Aegon.

  Door: ABM Financial News.
15 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare