Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sterk vierde kwartaal voor farmaceut Sanofi

Gepubliceerd op 7 februari 2019 09:18 | Views: 1.764

Sanofi 17:36

85,88 -2,56 (-2,89%)

PARIJS (AFN) - Sanofi heeft het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Vooral de opbrengsten van Genzyme, het onderdeel dat zich op zeldzame ziekten richt, zaten in de lift.

De Franse farmaceut zette een omzet van bijna 9 miljard euro in de boeken in het laatste kwartaal van 2018. Onder de streep hield Sanofi 1,4 miljard euro over. Zowel de omzet als de winst stegen met 4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Die groei kwam dus mede dankzij de sterke verkopen bij Genzyme, waar de omzet met zo'n 37 procent omhoog schoot.

Sanofi verwacht dat de winst in het huidige jaar verder zal groeien. Dat komt onder meer door de introductie van nieuwe medicijnen. Overigens zakte over heel 2018 de omzet met 2 procent tot ruim 34 miljard euro. Dat kwam onder meer door mindere prestaties van de divisie die medicijnen maakt voor suikerziekte, hart- en vaatziekten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sanofi 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Sanofi

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare