Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'OPEC en Rusland bespreken productieverlaging van 3 maanden'

Gepubliceerd op 7 april 2020 14:44 | Views: 7.696 | Onderwerpen: OPEC, Rusland

Royal Dutch Shell A 19 okt

10,79 -0,11 (-1,05%)

MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC en zijn bondgenoten waaronder Rusland zijn in gesprek over een productieverlaging voor een periode van drie maanden die vanaf mei in moet gaan. Dat meldde het Russische persbureau Tass op basis van ingewijden bij de OPEC.

Er zou nog geen deal zijn gesloten, maar een beperking zou in ieder geval tot na juni gaan duren. Donderdag is er een videovergadering van de OPEC en zijn bondgenoten. Daarbij zouden Saudi-Arabië, het belangrijkste lid van de OPEC, en Rusland hun productie flink willen gaan terugschroeven om zo het overaanbod op de oliemarkt tegen te gaan en de prijzen op te krikken. Door een prijzenoorlog tussen de Russen en Saudi's zijn de olieprijzen sterk gedaald. Daar komt nog de impact van de coronacrisis bovenop.

Naar verluidt willen de partijen ook enige samenwerking met de Verenigde Staten bij het verlagen van de olieproductie, plus landen als Canada en Brazilië.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 88% zegt kopen 26 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Krentenmenten 7 april 2020 20:01
  quote:

  Go Go Go ! schreef op 7 april 2020 15:34:


  In dat geval adviseer ik ongevraagd ;-) de Arabs en Die Rote gewoon door te blijven pompen. Pak ze maar aan, die gekke Amerikaantjes.

  Laat het de Kuifeend en de zijnen maar eens een beetje pijn doen. Wordt de lange arm van Kuifje vanzelf een beetje korter.
  kuifeend is zoals bekend zelfvoorzienend en kan importheffingen opleggen om eigen industrie tot aan de verkiezingen te beschermen.
 2. forum rang 6 Go Go Go ! 8 april 2020 00:39
  quote:

  Krentenmenten schreef op 7 april 2020 20:01:


  [...] kuifeend is zoals bekend zelfvoorzienend en kan importheffingen opleggen om eigen industrie tot aan de verkiezingen te beschermen.


  Mooi zo, heel goed. Laat hem maar eens beginnen één van zijn eerste verkiezingsbeloften waar te maken door een muur te plaatsen tussen de VS en Mexico. Schijnt onlangs een gedeelte omgewaaid te zijn. Muurtje is nog niet af.

  Zelfvoorzienend ? Dan graag de daad bij het woord voegen. Show us, Mr. President.

  Hoe het ook zij. In dat geval graag afmaken die muur en tevens een muur om de rest van de VS graag, zodat niemand er meer in kan komen. Belangrijker nog, ook niemand er meer uit. Als ze dan toch zelfvoorzienend zijn laat maar zien.5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare