Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ArcelorMittal schrapt dividend en verlaagt investeringen

Gepubliceerd op 7 mei 2020 07:42 | Views: 6.287 | Onderwerpen: dividend, staal

ArcelorMittal 25 sep

10,31 -0,07 (-0,67%)

LUXEMBURG (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal schrapt zijn dividendbetalingen en zet het mes in de kapitaalinvesteringen vanwege de coronacrisis. Daarmee wil het grootste staalbedrijf ter wereld zijn financiële buffers versterken en de negatieve impact van de virusuitbraak het hoofd bieden. Dat meldt het in Amsterdam genoteerde concern in een handelsbericht over het eerste kwartaal.

De kapitaalinvesteringen voor dit jaar worden nu geraamd op 2,4 miljard dollar, terwijl eerder een bedrag van 3,2 miljard dollar werd voorzien. ArcelorMittal had eerder al laten weten in de kosten te gaan snijden vanwege de crisis, met een verlaging van de staalproductie.

"De economische activiteit en de omstandigheden op de staalmarkt zijn aanzienlijk verslechterd sinds overheden wereldwijd maatregelen namen om de uitbraak van het coronavirus in te dammen", schrijft het bedrijf.

Vaste kosten verlagen

ArcelorMittal boekte in het afgelopen kwartaal een bedrijfsresultaat (ebitda), de belangrijkste winstgraadmeter bij de onderneming, van 967 miljoen dollar. In het vierde kwartaal van 2019 was dit 925 miljoen dollar en een jaar eerder bijna 1,7 miljard dollar. Voor het tweede kwartaal rekent ArcelorMittal op een resultaat in een bandbreedte van 400 miljoen tot 600 miljoen dollar.

In het eerste kwartaal verscheepte ArcelorMittal 19,5 miljoen ton staal. Voor het lopende kwartaal voorziet het bedrijf verschepingen tussen 13,5 miljoen en 14,5 miljoen ton. Het is de bedoeling dat de vaste kosten deze periode fors worden verlaagd. Het in de AEX genoteerde bedrijf houdt vast aan zijn voornemen om de schuld verder terug te dringen.

ArcelorMittal stelt dat voor de escalatie van de coronacrisis in maart er juist sprake was van positieve ontwikkelingen op de staalmarkt. "We hebben snel gereageerd door tijdelijk hoogovens stil te leggen, productie te verlagen en operationele kosten en uitgaven te verminderen om dit klimaat het hoofd te bieden", aldus topman Lakshmi Mittal in een toelichting.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 75% zegt kopen 44 stemmen

Gerelateerd

dividend

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

staal

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare