Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Meer interesse Fortis-schikking dan voorzien

Gepubliceerd op 7 augustus 2019 09:07 | Views: 5.139 | Onderwerpen: banken

Ageas 23 sep

35,78 -0,54 (-1,49%)

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Voor de zogeheten Fortis-schikking hebben zich veel meer beleggers aangemeld dan verwacht. In totaal hebben 290.000 voormalige aandeelhouders aangegeven compensatie te willen omdat ze waren misleid in aanloop naar het omvallen van Fortis in 2008. Dat meldt Ageas, de erfgenaam van het vroegere financiële concern Fortis.

Volgens de vorig jaar bereikte schikking met beleggingsclubs heeft de Belgische verzekeraar 1,3 miljard euro ter beschikking gesteld om gedupeerde beleggers te vergoeden. Ageas hield aanvankelijk rekening met 175.000 tot 200.000 claims.

Hoeveel een individuele gedupeerde ontvangt voor het verlies op zijn Fortis-belegging, is afhankelijk van een aantal factoren. Door de grote toevloed aan aanvragen is verwatering, en dus een lagere vergoeding, volgens Ageas mogelijk. Wie voor 31 december 2018 een dossier heeft ingediend, is wel hoe dan ook gegarandeerd van 70 procent van de vergoeding.

Overname

Fortis nam in 2007 de Nederlandse delen van ABN AMRO over. De kapitaalpositie van het Belgisch-Nederlandse bank- en verzekeringsconcern was daardoor dusdanig verzwakt dat het bedrijf ten onder ging in de kredietcrisis die kort daarna losbarstte. De Nederlandse onderdelen werden eind 2008 genationaliseerd, de Belgische bankactiviteiten werden verkocht. Aandeelhouders zagen daardoor de waarde van hun bezittingen in korte tijd veel minder waard worden.

Ageas opende ook de boeken over het afgelopen halfjaar. Er werd een winst in de boeken gezet van 606 miljoen euro, tegen 441 miljoen euro een jaar eerder. Topman Bart De Smet wees er daarbij op dat zowel de levensverzekeringen als de tak niet-leven (schadeverzekeringen) goed presteerden. Daarnaast was er nog een positieve bijdrage uit Azië.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ageas 67% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ageas

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
| Omlaag ↓
 1. fortuneS 7 augustus 2019 10:36
  Het blijkt dat AGEAS en computershare.com juist nu nog profiteren van het alleen maar uitstellen van het uitbetalen aan de voormalige aandeelhouders van Fortis. In het verleden zou ik ongeveer 1275 euro ontvangen maar ze beginnen nu al te zeuren te veel gedupeerden te hebben dus misschien maar 70%
  beschikbaar te hebben. Wat moet je daar nu toch van denken AGEAS is een bank die profiteren van wat ze hebben overgenomen, maken veel winst en klagen dat er teveel gedupeerden zijn....WAT EEN OPLICHTERS !!!!!!
 2. FORT1944 7 augustus 2019 12:20
  Het verhaal is dat de BELGISCHE STAAT de tak verzekeringen vergeten was bij de ontbinding anders had dit ook bij BNP-FORTIS gezeten dit overblijfsel .
  m.a.w. een restant in de FORTIS holding , de bank werd verkocht aan BNP
  Nu mogen we blij zijn dat AGEAS zo goed boert zo niet was er nog minder geld , Het aandeel is momenteel toch 350% GESTEGEN op 10 JAAR TIJD
  Het zijn de Fransen die de bank hebben ingelijfd en er nu grof geld mee verdienen en niet AGEAS , AGEAS verkoopt alleen verzekeringen via de BNP-FORTIS bank en moeten daarvoor ook commissie betalen aan BNP-FORTIS BANK zoals aan andere makelaars . Een beetje eerlijk blijven @fortuneS met je
  FORTIS BANK /HOLDING aandelen met coupon 42 waarvoor je 1275 € nu nog ontvangen hebt als schade vergoeding , zoek de schuldige elders :)

 3. forum rang 9 objectief 14 juli 2020 13:29
  quote:

  Jelle-43 schreef op 14 juli 2020 13:19:


  Je wordt gewoon genaaid. Die rotzak van Wouter bos is de dupe van alles .3 dagen voor de tijd zeggen het is de veiligste belegging en sparen ooit. En maandag er op failliet het zijn gewoon criminelen daar in Den Haag


  Nee hoor, de vertegenwoordigers in Den Haag zijn onze beste en meest betrouwbare mensen.
  Helaas zijn de burgers in Nederland niet zo braaf als jij denkt.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare