Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Goudprijs piekt door onrust op markt

Gepubliceerd op 7 augustus 2019 16:57 | Views: 5.407

Gold World Spot (USD) 03:33

1.915,60 +3,20 (+0,17%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De goudprijs is woensdag gestegen naar het hoogste niveau in ruim zes jaar. Voor een zogeheten troy ounce (31,1 gram) moest voor het eerst sinds 2013 meer dan 1500 dollar worden betaald.

De piek hangt samen met de onrust op de aandelenmarkten. Veel beleggers kiezen daardoor veiligere bestemmingen voor hun geld, zoals goud of bepaalde valuta's. De goudprijs steeg dit jaar al met 17 procent.

Vooral de handelsonrust droeg zijn steentje bij aan de opmars van goud. Vorige week dreigde de Amerikaanse president met nog meer importheffingen op producten uit China. Het Aziatische land liet daarop de koers van de Chinese yuan oplopen en schortte inkopen van Amerikaanse landbouwproducten op.

Daarbij zakken de opbrengsten op staatsobligaties, normaal gesproken ook een zogenoemde safe haven voor beleggers, tot een historisch dieptepunt. De Amerikaanse centrale bank verlaagde zijn belangrijkste rentetarief al en alom wordt verwacht dat de Europese Centrale Bank dat ook gaat doen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Gold World Spot (USD) 88% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Gold World Spot (USD)

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
15 Posts
| Omlaag ↓
 1. Henri Nostradamus 7 augustus 2019 20:12
  Ze snappen er weinig van bij IEX. Zilver jaagt op dit moment goud op en zilver stijgt 2x sneller dan GOUD door de onrust in India. India is het zilverland bij uitstek. Op het moment dat er oorlog dreigt (zoals nu met Pakistan) dan is de fysieke vraag naar zilver niet te stuiten (kan ook moeilijk gemanipuleerd worden - wat met papieren contracten wel eenvoudig te doen is - zie Deutsche Bank en hun veroordelingen in de USA voor manipulatie van de zilvermarkt).

  Overigens is dit pas het begin van een enorme move in zilver (richting >50 per ounce) - we gaan m.i. nog wel verdubbelen en meer.

  Neveneffect is overigens de enorme klap die Deutsche Bank door de stijging van de zilverprijs nu gaat krijgen. Zoals bekend zit men bij DB zwaar - (extreem zwaar!!!) - short in zilver. Gaat om tientallen miljarden. Niemand weet precies hoeveel - maar ik zag een getal van 450 miljard ooit voorbij komen alleen al in zilver. Als zilver dus verdubbeld dan is DB zeker failliet want die bedragen zijn niet bij te storten - zelfs niet met steun van de Duitse Regering. Dit nog los van de posities in goud in platina waar DB ook short zit. Jarenlang heeft men via manipulatie van de edelmetalen de koersen laag kunnen houden maar bij echte onrust als er fysieke vraag ontstaat kunnen ze dat niet (papier om ooit te leveren kan je eindeloos blijven bijdrukken - maar zilver wat er helemaal niet is uit de kluis toveren is veel moeilijker).

  Kortom wat we gaan zien in de komende 6 weken is een totale meltdown in DB. En dat op zich kon wel eens de grootste bankcrisis ooit veroorzaken - Lehmann is een kleintje vergeleken met DB.

  Hou je hart dus maar vast en koop FYSIEK zilver of goud. Is de enige remedie tegen de giga-crisis en bankrun waar we nu de voortekenen van zien.

  HN
 2. TA=verlies 7 augustus 2019 22:53
  quote:

  Nevertrustgovernment schreef op 7 augustus 2019 21:27:


  TA, dit is niet zozeer Henri zijn theorie hoor. Dit is algemeen bekend als je je een beetje verdiept in goud en zilver . Bijvoorbeeld via Zerohedge en Chris Duane. Ik geloof er trouwens wel in !!


  chris duane...serieus???
15 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare