Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Iran ziet veel onduidelijkheid over OPEC-vergadering'

Gepubliceerd op 8 april 2020 08:23 | Views: 4.241 | Onderwerpen: Iran, OPEC

Royal Dutch Shell A 19 okt

10,79 -0,11 (-1,05%)

TEHERAN (AFN) - Iran vindt dat er teveel onduidelijkheid is over wat er op de agenda staat voor de komende vergadering van oliekartel OPEC en zijn bondgenoten zoals Rusland. De Iraanse olieminister Bijan Zanganeh vindt daarom dat er nog geen vergadering moet zijn, aldus een brief aan de OPEC die is ingezien door persbureau Reuters.

De OPEC en bondgenoten, OPEC+ genoemd, zouden donderdag een videovergadering gaan houden om te praten over de productie. Zanganeh stelt dat die vergadering onder "vage omstandigheden" wordt georganiseerd en dat dit zorgwekkend is. Er moet eerst een helder voorstel zijn, waar ook de oliemarkt op voorbereid moet worden, aldus de minister.

Het is de bedoeling dat Rusland en Saudi-Arabië hun geschil op die OPEC-vergadering gaan bijleggen en instemmen met een stevige productieverlaging om de olieprijzen op te krikken. De landen startten eerder een prijzenoorlog, die de waarde van olie torpedeerde. Daar kwam nog de coronacrisis bovenop.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 50% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare