Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Moody's overweegt kredietverlaging Wereldhave

Gepubliceerd op 8 april 2020 22:39 | Views: 4.223 | Onderwerpen: Moody's

Wereldhave 17:35

7,05 -0,03 (-0,42%)

FRANKFURT (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is negatiever geworden over winkelvastgoedfonds Wereldhave en bekijkt of de rating van dat bedrijf naar beneden moet worden bijgesteld. Voorlopig blijft dat kredietoordeel op Baa3 staan, maar de vooruitblik is op under review gezet. Dat was eerder nog stabiel.

Moody's geeft als reden voor de mogelijke bijstelling de coronacrisis aan. Winkeliers worden hard getroffen door de maatregelen om de verspreiding van het virus in toom te houden en dus voelen winkelverhuurders dat ook. Een groot deel van de winkels in winkelcentra van Wereldhave in verschillende landen zijn dicht op last van de overheid. Ook als winkels weer open mogen is de economische situatie waarschijnlijk een stuk verslechterd wat winkeliers zullen voelen.

Voor het coronavirus in Europa toesloeg had Wereldhave al last van teruglopende groei van de huuropbrengsten, het aantal bezoekers aan zijn winkelcentra en de omzet die daar gehaald wordt. Moody's verwacht dat die trend zich versnelt door de crisis. Ondanks dat overheden steun hebben toegezegd aan winkeliers, zal Wereldhave naar verwachting ook concessies moeten doen die van langere betaaltermijnen tot aan het verlagen van de huur zullen reiken. Leegstaande panden zullen moeilijker te vullen zijn.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wereldhave 75% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Moody's

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Wereldhave

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Go Go Go ! 9 april 2020 00:44
  quote:

  junkyard schreef op 8 april 2020 22:55:


  Leuke titel, Moody's kan Wereldhave kredietverlaging niet overwegen, want heeft daar weinig over te zeggen :)
  De beoordeling van kredietwaardigheid (of credit rating) verlagen, ok.  Haha, eens ... ja, zo gaat dat met het journaille. Net als in het kringetje op een verjaardagsfeestje. Men fluistert elkaar wat in het oor.

  De laatste in de kring geeft zijn een eigen draai aan wat de eerste heeft proberen door te geven. Namelijk de essentie van de boodschap.

  Resultaat; Het welbekende klokje-klepel verhaal. Geheel is daarmee per definitie rijp voor de kliko !


 2. Henk&Harrie 14 april 2020 20:45
  Ik zit er al in. Welliswaar vrij bescheiden, en ben voornemens zwaarder in te leggen al naar gelang positief nieuws langzaamaan naar buiten komt. Er kan nog (onverwacht) e.e.a. gebeuren waardoor alles langer dicht zou moeten, zoals verlenging maatregelen frankrijk en evt. onverwacht langere verlegenging in NL. Dat wacht ik even af.

  Verder zie ik niet hoe dit nog verder omlaag kan. Uiteraard, als we nog een half jaar lang alles hermetisch op slot blijven houden dan gaat er vanalles op z'n kop en houdt deze koers het wellicht ook niet. Verder lijkt me de weg omhoog openliggen en is het een kwestie van rustig koffie drinken tot de tijd daar is.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare