Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Gemengde resultaten ArcelorMittal'

Gepubliceerd op 9 mei 2019 09:52 | Views: 7.870 | Onderwerpen: staal

ArcelorMittal 23 sep

10,52 -0,01 (-0,10%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Staalconcern ArcelorMittal heeft in het eerste kwartaal een gemengde set resultaten in de boeken gezet. Dat laat zakenbank Goldman Sachs weten in een reactie op de cijfers.

Volgens Goldman viel het bedrijfsresultaat lager uit dan verwacht. De bank rekent op margedruk voor het bedrijf in het tweede kwartaal door hogere ijzerertsprijzen en lagere staalprijzen. Goldman denkt dat de koers van ArcelorMittal ook druk kan ondervinden van de handelszorgen. Het advies bij Goldman is neutral met een koersdoel van 20,50 euro.

ING verklaarde dat het resultaat van ArcelorMittal redelijk in lijn ligt met de verwachtingen, met een sterke kasstroom. Al met al is ING neutraal gestemd over het cijferbericht van het staalbedrijf. Het advies is buy met een koersdoel van 31 euro.

Andere analisten

Analisten van Jefferies stelden dat het zwakke resultaat en de margedruk van ArcelorMittal in het eerste kwartaal al waren verwacht en wijzen verder op de licht opwaartse bijstelling van de verwachte wereldwijde staalvraag dit jaar. Jefferies heeft een buy-advies met een koersdoel van 30 euro.

Bij Morgan Stanley was sprake van enige teleurstelling over het resultaat, maar viel de schuld wel lager uit dan gedacht. Herstel van de staalprijs is nodig voor het bedrijf, aldus Morgan Stanley, dat een overweight-advies met een koersdoel van 26 euro hanteert.

Het aandeel ArcelorMittal noteerde donderdag omstreeks 10.40 uur een min van 4,7 procent op 16,93 euro. Daarmee was het de sterkste daler in de AEX-index.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 88% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

staal

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare