Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

VW-topman Diess houdt steun commissarissen na excuses

Gepubliceerd op 9 juni 2020 16:34 | Views: 1.301

VOLKSWAGEN AG VZO O.N. 17 sep

147,64 -1,04 (-0,70%)

VOLKSWAGEN PREF 17 sep

145,52 0,00 (0,00%)

WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Volkswagen-topman Herbert Diess behoudt de steun van de toezichtsraad van het Duitse autoconcern. Diess bood zijn verontschuldigingen aan voor opmerkingen die hij eerder gemaakt had. Hij beschuldigde de commissarissen vorige week van het plegen van misdaden door het lekken van vertrouwelijke gesprekken, aldus ingewijden.

Diess had zijn uitspraken gedaan tijdens een intern evenement ten overstaan van 3000 managers. Volgens de topman zouden die gelekte gesprekken voor problemen met de Amerikaanse autoriteiten kunnen zorgen.

De toezichtsraad overwoog om het vertrouwen in Diess, die al onder vuur lag vanwege softwareproblemen die de productie van de nieuwe VW Golf en de elektrische ID.3 dwarszaten, op te zeggen. Uiteindelijk besloten ze hem als topman van de Volkswagen-groep te behouden, maar ontnamen ze hem diezelfde positie bij automaker VW. Die post ging eerder deze week naar Ralf Brandstätter, tot dan toe de operationeel directeur van VW.

Volkswagen heeft een geschiedenis van machtsstrijd tussen de topman en de toezichtsraad. Diess' voorgangers Bernd Pischetsrieder, Wolfgang Bernhard en zelfs Ferdinand Piëch, de kleinzoon van Ferdinand Porsche, moesten allemaal vertrekken na ruzie met de raad. Daarin zitten vakbondsleden, bestuurders van de deelstaat Nedersaksen en leden van de familie Porsche-Piëch.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VOLKSWAGEN AG VZO O.N.
VOLKSWAGEN PREF

Gerelateerd

VOLKSWAGEN AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

VOLKSWAGEN PREF

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare