Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vrees coronavirus op markten stuwt goudprijs

Gepubliceerd op 10 februari 2020 10:28 | Views: 7.856

Gold World Spot (USD) 20:01

2.022,72 -40,88 (-1,98%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De prijs van goud gaat al vier handelsdagen op rij omhoog door de onrust op de financiële markten vanwege de opmars van het nieuwe coronavirus. Het aantal doden en besmettingen door de besmettelijke longziekte blijft maar stijgen.

De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) steeg maandag in Londen tot meer dan 1573 dollar, waarmee het hoogste niveau werd aangetikt sinds 2013. In onrustige tijden op de beurs wordt het edelmetaal vaak beschouwd als een veilige haven. Ook de prijzen van andere edelmetalen zoals palladium, platina en zilver zaten in de lift.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Gold World Spot (USD) 64% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Gold World Spot (USD)

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 suske wiet 10 februari 2020 11:09
  [quote alias=pietje-2005 id=12109922 date=202002101040]
  0,25 % ? Stuwt ??
  [/quote
  Inderdaad laat u niet vangen .
  Sieraden worden minder verkocht als het goud stijgt .
  Het goud is bijna niet nodig in de productie .
  Als het nog wat stijgt gaan bepaalde banken verkopen .
  Ik ben geen voorstander ,ieder zijn mening .
  Corona verdwijnt stilaan .
 2. Robin2020 10 februari 2020 11:29
  Wat een onzin schrijft IEX weer. Goud stijgt omdat er zoveel waardeloos geld wordt geprint. vergelijk goud met de AEX en je ziet dat goud het al meer dan 20 jaar beter doet dan de AEX.

  Goud had allang veel hoger gestaan als ze niet dagelijks door de BIS omlaag zouden worden gemanipuleerd via swaps en derivaten. Maar het wordt steeds moeilijker om met die scam door te gaan. Goud heeft afgelopen weken ( voor het uitbreken van het corona virus al eens de $ 1631,- aangetikt maar door de scam van de BIS telkens weer omlaag gedrukt. De steun grens $ 1540-1550 is hierdoor heel sterk geworden.
  De Centrale Banken beginnen steeds meer te verliezen in hun scam praktijken. Beurzen worden opgepompt via printing pers die de grote financiële instituten voorzien van gratis geld.

  Ik heb in 2000 al mijn spaargeld belegd in Goud en zilver en dat heeft mij veel rijkdom gebracht. Ik heb daardoor bij het omwisselen van de gulden met de EUro ook geen 20% van mijn vermogen verloren. Je slaapt heerlijk want je hoeft je geen zorgen te maken over een crash, sterker nog bij een crash stijgt goud en zilver enorm en dat gaat na 2010 weer gebeuren.

  In 1900 kon je voor 1 onz goud een mooi pak kopen en dat kun je nu nog steeds, waar de dollar 99% van zijn waarde heeft verloren.

  Als goud niet belangrijk was waarom staat goud bij iedere Centrale Bank dan op de balans en waarom halen steeds meer landen hun goud terug uit andere landen en waarom zijn Centrale Banken overal in de wereld weer goud aan het kopen ?
 3. forum rang 4 Patience 10 februari 2020 11:32
  Wat een onzin weer voor de corona stonden we hoger, dit noem ik loken naar goud toe zo dat de particulier beleggers verlies gaan maken blijf lekker in de aandelen zodra het corona een beetje wegebt, dan stort het goud keihard naar beneden. En de aandelen zullen weer de weg naar het noorden voortzetten.
 4. Robin2020 10 februari 2020 11:42
  quote:

  suske wiet schreef op 10 februari 2020 11:09:


  [quote alias=pietje-2005 id=12109922 date=202002101040]
  0,25 % ? Stuwt ??
  [/quote
  Inderdaad laat u niet vangen .
  Sieraden worden minder verkocht als het goud stijgt .
  Het goud is bijna niet nodig in de productie .
  Als het nog wat stijgt gaan bepaalde banken verkopen .
  Ik ben geen voorstander ,ieder zijn mening .
  Corona verdwijnt stilaan .


  Het komt omdat jij niets van goud en zilver begrijpt !
 5. forum rang 5 Mijn Vriend 10 februari 2020 11:50
  Het lijkt erop dat het Chinese politburo steken laat vallen. Waarom hebben ze nog geen verplichte virusapp geintroduceerd, zodat na een positief virusgval meteen alle personen die met dat geval in contact zijn geweest (/ binnen de 2m radius van de zieke smart phone) real time een bericht krijgen bij welke quarantaine centrum ze zich zsm mogelijk moeten raporten.
 6. Robin2020 10 februari 2020 11:55
  In 2011 zijn Centrale Banken en het meest de BIS de manipulatie van de goud en zilverprijs via swaps en derivaten op gaan voeren. Op die manier moesten mensen bang gemaakt worden om in goud en zilver in te stappen.
  Ik heb in 2000 al mijn spaargeld belegd in goud en zilver en in 2011 een deel verkocht om winst te nemen.
  Goud bewijst zijn kracht al ruim 6000 jaar en is een bescherming tegen de scam van de bankiers en Centrale Banken die in gigantische hoeveelheden waardeloos FIAT geld bij drukken.

  Als goud niet belangrijk zou zijn waarom staat het dan nog steeds op de balans van elke Centrale Bank, waarom halen dan landen hun goud wat in andere landen is opgeslagen terug ( ook de Nederlandse bank ) , waarom kopen Centrale Banken dan weer goud bij via geheime rekeningen zodat de burger het niet door heeft ?

  Hebben jullie je nooit afgevraagd waarom beurzen ( net als vorige week ) in enkele dagen 5% stijgen terwijl alle indexen omlaag gaan. De Batic Dry die de wereldhandel vertegenwoordigt staat op een arme 415punten wat bijna het allerlaagste punt is. Dat olie op een diepte punt staat ! Jullie worden allemaal vreselijk voor de gek gehouden omdat jullie allemaal hebzuchtig zijn !!
  De beurzen stijgen alleen omdat grote financiële instellingen via de Centrale banken van gratis geld worden voorzien. Dat is ook waardoor die rare bewegingen op de beurzen ontstaan.

  Leg de goudprijs en de AEX van de laatste 20 jaar eens naast elkaar, je zal zien dat goud beter presteert dan de AEX.
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare