Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Oliegigant BP investeert miljard dollar in windparken op zee

Gepubliceerd op 10 september 2020 14:18 | Views: 2.896

EUR/USD 14:53

1,18 0,00 (-0,27%)

Royal Dutch Shell A 14:38

10,41 -0,12 (-1,12%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse olie- en gasconcern BP, dat vorige maand een grote koerswijziging aankondigde, heeft voor het eerst een investering gedaan in windparken op zee. De oliegigant gaat een partnerschap aan met het Noorse Equinor ASA, om twee windparken te bouwen voor de Amerikaanse oostkust.

Daarvoor investeert BP 1,1 miljard dollar in het Noorse bedrijf en krijgt daarmee de helft van twee windparken in handen. Het gaat om het project Empire Wind voor de kust van de staat New York, en het project Beacon Wind voor de kust van de staat Massachusetts.

Vorige maand maakte BP bekend dat het door de coronacrisis een groot verlies had geleden van 16,8 miljard dollar in het tweede kwartaal. Dat werd mede veroorzaakt door een afschrijving van haast 11 miljard dollar op de verwachte opbrengsten uit olievelden na de sterke val van de olieprijzen de afgelopen maanden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 93% zegt kopen 14 stemmen
EUR/USD 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Nuchtere Kijk Op 10 september 2020 15:58
    Ze moeten wel die olie maatschappijen. De energie transitie is niet meer te stoppen. En van wind en zon-energie kin je prima waterstof maken wat als een soort drager/accu fungeert. Uiteraard wel wat verlies, maar in de buurt van zon of windparken is het natuurlijk prima om een deel om te zetten naar waterstof. Als later de infra structuur beter en beter wordt, is het in een paar minuten de tank vullen natuurlijk veel beter dan die oplaad accu's. Daarom zal er een mix komen van en accu's en dus die nieuwe waterstof. Huizen verwarmen straks op waterstof gaat heel normaal worden. I.p.v. bv biomassa wat helemaal niet schoon is en zelfs boskap aanjaagt. Nee, als ze ons van het gas willen hebben? Moet er echt nog wel wat gebeuren ! Ook in NL. Remeha is bv. al heel ver met die waterstof CV ketels. Warmtepompen (veel duurder) zijn ook niet optimaal. Shell zal ook meer en meer in wind en zon gaan doen. En bv. ontstaat er een combi van wind en zon-energie en dan dus die groene waterstof fabrieken op 1 plek. Doggersbank plannen worden steeds minder hypothetisch en wie weet ooit echt werkelijkheid. Daarom ook hierboven op RD Shell groen koop knop geklikt hihi
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare