Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Motorenmaker Rolls-Royce ontdekt slijtage in motoren Airbus A350

Gepubliceerd op 11 augustus 2020 19:13 | Views: 2.835

LONDEN (AFN) - De fabrikant van vliegtuigmotoren Rolls-Royce heeft tekenen van slijtage gevonden bij enkele van zijn Trent XWB 84-motoren, die worden gebruikt in de Airbus A350. Hoewel geen van deze motoren vreemde kuren vertoonden tijdens de vlucht, gaat het Britse bedrijf ook alle andere exemplaren met dezelfde staat van dienst controleren.

De fabrikant stuitte op de mogelijk slijtage bij de eerste revisie van de oudste motoren van het type, die vier tot vijf jaar geleden in gebruik werden genomen. In totaal zijn er iets meer dan honderd XWB-motoren met die leeftijd. Volgens Rolls-Royce is het merendeel van die motoren onderzocht, en vonden technici bij een minderheid van die motoren de slijtage.

Andere vliegtuigmotoren vormden eerder een hoofdpijndossier voor Rolls-Royce. Problemen met de Trent 1000-motoren, die werden ontworpen voor de Boeing 787 Dreamliner, zadelden het bedrijf op met miljarden aan extra kosten. Door een ontwerpfout konden bij deze motoren scheurtjes ontstaan in bepaalde turbineonderdelen, waardoor aanpassingen nodig waren.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 MartijnN1932 11 augustus 2020 22:06
    Ik denk dat de kop eerder moet zijn, Rolls Royce ontdekt verhoogde slijtage of meer slijtage in de motoren dan verwacht.

    Elke motor klein of groot ondergaat slijtage.
    je motor van je auto van 5 jaar oud levert ook niet exact meer het vermogen als toen deze nieuw was.

    toen ik de kop las, dacht ik, ja duh open deur..
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare