Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Politieke impasse vaagt winsten Wall Street weg

Gepubliceerd op 11 augustus 2020 22:34 | Views: 7.086

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met verliezen de handel uitgegaan, na winsten eerder op de dag. Aanvankelijk was er veel optimisme over de onderhandelingen tussen Democraten en het Witte Huis over een omvangrijk stimuleringspakket, die al weken duren. De leider van de Republikeinen in de Senaat, Mitch McConnell, maakte daar een einde aan met de mededeling dat er van nieuwe gesprekken geen sprake was.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent lager op 27.686,91 punten. De brede S&P 500 zakte 0,8 procent weg tot 3333,69 punten en techbeurs Nasdaq ging 1,7 procent onderuit tot 10.782,82 punten.

McConnell benadrukte nog eens dat opnieuw een dag is verstreken waarin de impasse in de onderhandelingen over biljoenensteun voortduurt. De Amerikaanse president Donald Trump ging eerder al over tot het per decreet herinvoeren van steunmaatregelen die waren verstreken.

PPG

Aandelen in de reissector profiteerden aanvankelijk van opbeurende cijfers van de Amerikaanse overheid over aantrekkende passagiersaantallen in de luchtvaart De slotwinsten van luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines en Southwest Airlines vielen met respectievelijk 1 procent en 0,9 procent echter lager uit dan de plussen die eerder tijdens de sessie te zien waren. United Airlines zag een eerdere koerswinst zelfs veranderen in een verlies van 1,9 procent.

Bij de bedrijven was er ook aandacht voor verffabrikant PPG, die zijn omzetverwachting voor het derde kwartaal verhoogde. Het aandeel won 4,5 procent. Qualcomm schoot 2,3 procent omhoog na een voor het bedrijf gunstige uitspraak van de rechter. In een hoger beroep werd verbod op het licentiebeleid van de chipmaker naar de prullenbak verwezen.

Microsoft

Softwareconcern Microsoft verloor 2,3 procent. De lancering van de game Halo Infinite, een schietspel dat de verkopen van de nieuwste Xbox dit najaar moest aanjagen, is mede door de coronacrisis uitgesteld.

De euro was 1,1733 dollar waard, tegenover 1,1779 bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent goedkoper op 41,54 dollar en Brentolie zakte 1,1 procent in waarde tot 44,49 dollar per vat. De prijs voor goud kelderde tot 1910 dollar per troy ounce, terwijl het edelmetaal een week geleden nog door de grens 2000 dollar ging.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 53% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Ger1948 11 augustus 2020 22:56
    Biljoenensteun.....alsof je het over een pakje boter hebt. En Trump maar balen : zijn paradepaardje: een hoge beurs dus goede economie komt steeds meer in de gevarenzone....en zo ook zijn kansen op een 2e termijn. Onvoorstelbaar veel geld wordt er in de economie ( zakkenvullers) gepompt om het mooie economische plaatje overeind te houden.
    Zielige Trumpie, jammer maar de verkiezingen duren nog net iets te lang. Gelukkig maar, kunnen we weer naar een normale wereld. Je leest onvoorstelbaar veel twijfel bij analisten en overige beursgoeroes. Ze hadden al lang, heel lang een daling verwacht. De ballon staat op knappen. Lees het allemaal maar: ze dwingen zich in allerlei bochten om nog een beetje geloofwaardig over te komen. Gewoon even de analyses van een paar maanden op een rijtje zetten. Het is werkelijk om te huilen!!!! Wat zitten ze er toch steeds naast. Die daling gaat er maar niet komen.....
    Sorry analistjes: Trumpie en zijn geldpersen zijn hiervan de oorzaak. Maar jullie krijgen ook gelijk: als Trumpie het volhoud met geld pompen tot aan de verkiezingen......dan zet direct maar in op een zeer forse daling. Geduld is een schone zaak.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare