Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Thuisblijvende Amerikanen zitten Lyft dwars

Gepubliceerd op 12 augustus 2020 22:57 | Views: 961

SAN FRANCISCO (AFN) - Taxi-app Lyft heeft net als branchegenoot Uber veel minder klanten gehad in het tweede kwartaal. Het bedrijf dat zich voornamelijk op de Verenigde Staten richt zag de omzet met 61 procent dalen. Toch hadden analisten op erger gerekend.

Door angst voor het coronavirus, thuiswerken en lockdowns tegen de verspreiding van het virus bleven meer mensen thuis. Dat betekende ook dat minder mensen bereid waren een taxi te nemen en Lyft zag de omzet dan ook dalen tot 339,3 miljoen dollar, waar dat vorig jaar in dezelfde periode nog 867,3 miljoen dollar was. Wel ziet het bedrijf al het nodige herstel.

Onder de streep zette Lyft een verlies van 437,1 miljoen dollar in de boeken. Vorig jaar was dat verlies met 644,2 miljoen dollar flink groter. Dat is te danken aan kostenbesparingen die Lyft al in april inzette. De taxi-app denkt nu al met een kwart minder ritjes winstgevend te kunnen zijn.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare