Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Verzekeraars staan voor crisisverlies van 203 miljard dollar'

Gepubliceerd op 14 mei 2020 09:20 | Views: 6.409 | Onderwerpen: verzekeringen

Aegon 11 aug

3,00 +0,13 (+4,61%)

EUR/USD 02:32

1,17 0,00 (-0,06%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Lloyds of London, 's werelds grootste handelsplaats voor verzekeringen, verwacht dat de sector dit jaar 203 miljard dollar aan verliezen zal moeten slikken als gevolg van de coronacrisis. Dat komt deels door claims en deels door verliezen op beleggingen.

Lloyds rekende uit dat verzekeraars dit jaar tot 107 miljard euro aan verzekeringstechnische claims op hun bord krijgen. Dit bedrag staat gelijk aan de claims die werden ingediend na de meest catastrofale orkanen in de voorbije jaren. Als de uitbraak van het virus niet snel wordt ingedamd, zal dit bedrag verder oplopen.

Volgens Lloyds zullen de kosten nog hoger worden als de omvang en complexiteit van de maatschappelijke en economische impact van Covid-19 volledig duidelijk is.

Stortvloed aan claims

Wereldwijd zijn minstens 4,2 miljoen mensen besmet met het virus en bijna 300.000 mensen zijn om het leven gekomen. Alles bij elkaar plaatst het coronavirus de verzekeringssector voor de grootste uitdaging ooit. De uitbraak heeft al een stortvloed aan claims veroorzaakt door evenementen die werden geannuleerd, bedrijven die stil kwamen te liggen en andere kosten.

De wereldwijde recessie zit daarnaast de betalingen van premies mogelijk in de weg omdat huishoudens of bedrijven die kosten niet meer kunnen opbrengen. Veel Europese verzekeraars hebben onlangs dividenden opgeschort en winstverwachtingen geschrapt voor dit jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 58% zegt kopen 36 stemmen
EUR/USD 78% zegt verkopen 18 stemmen

Gerelateerd

verzekeringen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

EUR/USD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 marcel13 14 mei 2020 10:26
  Solvabiliteitsprobleem Aegon Nederland helemaal verdwenen

  Nog niet zo lang geleden gold de Nederlandse tak van Aegon als zorgenkindje op het vlak van solvabiliteit. Dat is nu helemaal verdwenen.

  De solvabiliteit kwam per eind maart in Nederland uit op maar liefst 249%. Dat is fors hoger dan eind december (171%) en vorig jaar juni (152%). Nog verder terug kwam de vermogenspositie in de buurt van een kritische ondergrens. Maar daar is nu niks meer van te merken. De Nederlandse tak was afgelopen kwartaal zelfs in staat om 100 mln euro aan dividend uit te betalen aan de wereldwijde holding, waar een paar jaar geleden vanuit de holding nog een kapitaalinjectie moest worden gegeven.

  Voor een deel komt dit door de herverzekering van de levenportefeuille. Daarnaast profiteert de Nederlandse tak van waarde-aanpassingen vanuit Europese verzekeringsregelgeving. Verder is Aegon Nederland bevrijd van de last van de dure pensioenregeling voor eigen medewerkers, wat en positieve impact heeft op de solvabiliteit.

  Voor wat betreft de corona-schade had Aegon in Nederland naar eigen zeggen 9 mln aan extra claims bij reis- en inkomensverzekeringen. De verzekeraar heeft daardoor de verzekeringsvoorwaarden aangepast. Zo is het bij AOV-polissen (tijdelijk) niet mogelijk om een eigen risico van 14 dagen te kiezen, hebben alle nieuwe verzuimverzekeringen een eigen risicotermijn van tenminste dertig dagen en worden (tijdelijk) geen stoploss verzekeringen meer aangeboden.

  Op het vlak van nieuwe productie werd bij de ppi van Aegon voor 25 mln euro aan nieuwe contracten binnengehaald. Een negatief effect kwam van de afnemende verkoop van individuele levenpolissen; Aegon heeft dit onderdeel afgestoten. De nieuwe hypotheekproductie bedroeg in het eerste kwartaal 2,5 mrd euro. Aegon noemt dit een ‘sterke’ prestatie.

  www.findinet.nl/persbericht/solvabili...

 2. DannyD. 14 mei 2020 15:03
  quote:

  8ball schreef op 14 mei 2020 13:35:


  waarom bij dit bericht alleen de koersticker van aegon wordt ingeplakt is mij een raadsel, NN en ASR hebben met hun schadeverzekeringstakken meer last van claims dan Aegon als pure levenverzekeraar


  Omdat Aegon bij hun in beeld is. Ze willen de koers net even verder laten zakken voor straks nog meer winst. Zeer goede en positieve cijfers en daarna een daling van 15% in twee dagen? > Dat is natuurlijk een "normale" gang van zaken.

  Ik heb vanmorgen flink Aegon aandelen ingekocht en ga niet mee in de "paniekzaaierij".
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare