Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Export kromp nog wel in juni, maar toont herstel

Gepubliceerd op 14 augustus 2020 09:52 | Views: 3.824

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse export is in juni met 2,9 gekrompen ten opzichte van een jaar eerder, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek. (CBS). De uitvoer toont daarmee wel herstel ten opzichte van de maanden april en mei toen de daling meer dan 10 procent bedroeg. De export van Nederlandse producten daalde wel harder dan de wederuitvoer van geïmporteerde producten.

Met name de uitvoer van transportmiddelen, metaalproducten en aardolieproducten daalde. De import nam met 4 procent af ten opzichte van juni vorig jaar. Ook die daling was minder groot dan de maanden ervoor. Bij de invoer viel vooral een daling van de transportmiddelen op.

De zogeheten exportradar van CBS geeft verder aan dat de omstandigheden deze maand minder ongunstig zijn dan in juni. De kleinere krimp van de Duitse industriële productie speelt daarbij een rol. Ook waren het vertrouwen van Europese en Duitse ondernemers minder negatief.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare